Jak odróżnić myśli od podszeptów Duchów ?
Czy może każda dobra myśl pochodzi od Ducha Dobrego, a każda negatywna od Ducha Złego ?
charondas pisze:Czy może każda dobra myśl pochodzi od Ducha Dobrego, a każda negatywna od Ducha Złego ?

Leszek pisze:Przykładowo mam jakąś wulgarną myśl o jakiejś przemiłej znajomej Pani, znaczy to że ta myśl nie pochodzi ode mnie i po prostu trzeba ją zignorować.

Ja o szatanie nie mówię, ale znam siebie i tego typu myśli nie są moje i tu nie chodzi o to że zgrywam świętego, bo takim nie jestem. Chodzi o to że coś czasem nieźle mi pluje do głowy bzdur, ni z gruszki ni z pietruszki, tylko po to abym stracił koncentrację i starał się to pokonać. Uwierz mi że to nic miłego jak przychodzą Ci ohydne myśli o znajomej którą lubisz, całkowicie bezpodstawne. Duchy niższe mają wiele form zabawy z ludźmi, od takich pierdołek o których piszę do poważnych myśli typu: zabij się, skocz pod samochód itd. Wtedy już potrzeba pomocy z zewnątrz. W tym miejscu miałbym opisać historię mojej siostry, ale w zasadzie meritum sprawy już napisałem.vinitor pisze:Niezły sposób: Co złe to nie ja. Właśnie dlatego został powołany przez ludzkie istoty szatan, aby było na kogo zwalać za winy wszelakie Diabła nie ma ale jest ludzka wyobraźnia, która podsuwa rozwiązania i szuka wytłumaczenia złych postępków.Leszek pisze:Przykładowo mam jakąś wulgarną myśl o jakiejś przemiłej znajomej Pani, znaczy to że ta myśl nie pochodzi ode mnie i po prostu trzeba ją zignorować.
Leszek pisze:Ja o szatanie nie mówię, ale znam siebie i tego typu myśli nie są moje i tu nie chodzi o to że zgrywam świętego, bo takim nie jestem.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości