Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Postautor: amiko » 17 sty 2017, 21:05

danut pisze:To właśnie w tym rzecz, żebyśmy nie szukali pośredników w naszej bezpośredniej łączności z Bogiem, źródłem, mocą, ale byśmy umieli ją sami odnaleźć.

Masz na myśli znalezienie Boga obecnego w naszym sercu duchowym?

Bo ci całi pośrednicy chcą tylko zarabiać na naiwnych, zgrabiać i oszukiwać ich tym.

Co do tego masz rację.Kojarzy mi się to głównie z religiami:katolicyzm,protestantyzm,itd.
Ostatnio zmieniony 17 sty 2017, 21:27 przez amiko, łącznie zmieniany 1 raz
amiko

Postautor: Nikita » 17 sty 2017, 21:16

Moze nie zdajesz sobie z tego sprawy ale to co piszesz ma negatywna wymowe...nie chce Cie tu atakowac ale poprostu rzuca mi sie to w oczy...trzeba troche bardziej pozytywnie na zycie i ludzi spogladac....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: amiko » 17 sty 2017, 21:20

Ja tylko zadałem pytanie ;)Zapewne nie chodziło o mnie.
amiko

Postautor: danut » 17 sty 2017, 21:31

Nikito, trzeba bez klepek na oczy na ludzi i życie spoglądać, bo życie to nie jest bajka.
amiko pisze:
danut pisze:To właśnie w tym rzecz, żebyśmy nie szukali pośredników w naszej bezpośredniej łączności z Bogiem, źródłem, mocą, ale byśmy umieli ją sami odnaleźć. Bo ci całi pośrednicy chcą tylko zarabiać na naiwnych, zgrabiać i oszukiwać ich tym.

Masz na myśli znalezienie Boga obecnego w naszym sercu duchowym?

Można tak to nazwać i chodzi mi o naszą naturalną łączność z tym całym naszym osobistym źródłem. Byśmy nie uciekali od niego, mieli wejrzenie tam i nie szukali obcych, by się tylko nakarmić, jak zbłąkane owieczki.

amico - tak masz rację religie zniewoliły bardziej ludzi niż wojny o władzę i polityka i zatrzymały ewoluowanie ich świadomości, ale mam tu na myśli także wszelakie sekciarstwa, wróżbiarstwa, sztuczki magiczne, na których opiera się większość nazywających się pośrednikami i mami nimi ludzi,
Ostatnio zmieniony 17 sty 2017, 21:42 przez danut, łącznie zmieniany 1 raz
danut

Postautor: amiko » 17 sty 2017, 21:41

danut pisze:
Można tak to nazwać i chodzi mi o naszą naturalną łączność z tym całym naszym osobistym źródłem. Byśmy nie uciekali od niego, mieli wejrzenie tam i nie szukali obcych, by się tylko nakarmić, jak zbłąkane owieczki.

Napisz jaki sposób polecasz lub sama stosujesz.
amiko

Postautor: danut » 17 sty 2017, 21:50

Cierpienie, ból, zaduma, skupienie, a przy tym zamiast jak już pisałam w innym temacie psioczenie i domaganie się darów od kogokolwiek, gdy wołasz o pomoc do odpowiednich drzwi, to na pewno ją otrzymasz, bo nie prosisz nikogo o jałmużnę, a tak nawiasem, takie proszenie byłoby dla mnie ujmą na honorze. Ból i miłość odpowiednio duża doprowadza do uzyskania tego połączenia i nie potrzeba do tego żadnych wymyślnych sposobów - dzieje się i ja tak na nią zasłużyłam.
danut

Postautor: amiko » 17 sty 2017, 21:57

danut pisze:Cierpienie, ból, zaduma, skupienie, a przy tym zamiast jak już pisałam w innym temacie psioczenie i domaganie się darów od kogokolwiek, gdy wołasz o pomoc do odpowiednich drzwi, to na pewno ją otrzymasz, bo nie prosisz nikogo o jałmużnę, a tak nawiasem, takie proszenie byłoby dla mnie ujmą na honorze. Ból i miłość odpowiednio duża doprowadza do uzyskania tego połączenia i nie potrzeba do tego żadnych wymyślnych sposobów - dzieje się i ja tak na nią zasłużyłam.

Mnie się to kojarzy z opieką ,prowadzeniem i darem Bożej Miłości.Z jakiego powodu ludzie z tego nie korzystają,a stają się niewolnikami różnych religi i tych pośredników?

amico - tak masz rację religie zniewoliły bardziej ludzi niż wojny o władzę i polityka i zatrzymały ewoluowanie ich świadomości, ale mam tu na myśli także wszelakie sekciarstwa, wróżbiarstwa, sztuczki magiczne, na których opiera się większość nazywających się pośrednikami i mami nimi ludzi,

Masz rację.
amiko

Postautor: danut » 17 sty 2017, 22:00

amiko pisze:
danut pisze:Cierpienie, ból, zaduma, skupienie, a przy tym zamiast jak już pisałam w innym temacie psioczenie i domaganie się darów od kogokolwiek, gdy wołasz o pomoc do odpowiednich drzwi, to na pewno ją otrzymasz, bo nie prosisz nikogo o jałmużnę, a tak nawiasem, takie proszenie byłoby dla mnie ujmą na honorze. Ból i miłość odpowiednio duża doprowadza do uzyskania tego połączenia i nie potrzeba do tego żadnych wymyślnych sposobów - dzieje się i ja tak na nią zasłużyłam.

Mnie się to kojarzy z opieką ,prowadzeniem i darem Bożej Miłości.Z jakiego powodu ludzie z tego nie korzystają,a stają się niewolnikami różnych religi i tych pośredników?

Ano także, bo przecież nasza rzeczywistość i my w niej nie tworzymy całości i nie jesteśmy pępkami świata, a istnieje o wiele szersza rzeczywistość nas samych nadzorująca wszystko co tutaj ma powstać i dzięki współpracy z nią powstaje.
danut

Postautor: Nikita » 18 sty 2017, 13:20

strasznie sie mylisz Danut niestety ....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: danut » 18 sty 2017, 13:25

Nikita pisze:strasznie sie mylisz Danut niestety ....

A w czym i jak, masz jakieś co do tego konkrety?
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka