Pytanie do praktyków

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie do praktyków

Postautor: Nikita » 06 sty 2017, 21:36

Soldado ja wierze, tez Matka Boska dziala w tym swiecie...chodzilam na spotkania modlitewne Medjugorskie i tez czulam, ze tam jest prawdziwe dobro....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: neuron » 06 sty 2017, 21:41

Nikita pisze: ja wierze, tez Matka Boska dziala w tym swiecie.

moj ojciec dzien w dzien modlil sie do Matki Boskiej, to jedna z sytuacji które pamietam a odkad pamietam wlasnie to , widok mojego ojca który co wieczór przed snem modlił sie wlasnie do niej ..... moze cos w tym jest
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: Xsenia » 06 sty 2017, 22:26

Natasza pisze:a cóż jest bardziej wiarygodnym źródłem od źródła samego człowieka i co wyklucza wiarygodność tych , których wymieniłam?

Naukowe dowody? Nagrania?
Natasza żaden człowiek, choćby nie wiem jak bardzo dobry, nigdy nie będzie wiarygodnym źródłem. Choćby dlatego, że każdy może oszukiwać. A ty nie jesteś wykrywaczem kłamstw. Chcesz wierzyć, to wierz. Nikt ci tego nie zabroni. Ale nie opowiadaj, że posty na forum są wiarygodnymi źródłami, bo to naiwność pierwszej wody.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Pawełek » 06 sty 2017, 22:42

Niebo jest zielone :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: neuron » 07 sty 2017, 00:25

Pawełek pisze:Niebo jest zielone :)

a lem był fantastą ,pisał że przybysze są zieloni , jak ciasto kiwi ;)
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: Estia72 » 07 sty 2017, 02:59

Mozemy sie spierac nie wiem ile i podawac swoje argumenty ale i tak nie dojdziemy do konsensusu.....kazdy z nas ma swoje doswiadczenia , jedni doswiadczyli niezwyklego a inni nie i kazdy wedle swojej miarki bedzie ocenial , oczywiste jest ze ten kto nigdy nie doznal/przezyl doswiadczen jakie opisuja inne osoby , nie bedzie w stanie ich zaakceptowac a co dopiero uwierzyc . Taka jest ludzka natura i nie ma w tym nic dziwnego :)
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: Natasza » 07 sty 2017, 07:49

Xsenia pisze:
Natasza pisze:a cóż jest bardziej wiarygodnym źródłem od źródła samego człowieka i co wyklucza wiarygodność tych , których wymieniłam?

Naukowe dowody? Nagrania?
Natasza żaden człowiek, choćby nie wiem jak bardzo dobry, nigdy nie będzie wiarygodnym źródłem. Choćby dlatego, że każdy może oszukiwać. A ty nie jesteś wykrywaczem kłamstw. Chcesz wierzyć, to wierz. Nikt ci tego nie zabroni. Ale nie opowiadaj, że posty na forum są wiarygodnymi źródłami, bo to naiwność pierwszej wody.

gdy sądy skazują opierają się na naukowych dowodach i nagraniach ? czy robią przesłuchania , dość często oparte na jednym jedynym świadku?

dowody bardzo proste i jasne są na tym forum

zapytam: co robicie na tym forum? po co zaprzątacie sobie bezsensownie życie? bez jednego dowodu
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: OneNight » 07 sty 2017, 09:07

Tak, w sądzie opierają się na nagraniach, zdjęciach albo dokumentach. Bez tego można jedynie liczyć, że się oskarżony przyzna. Myślisz, że oni zeznań nie weryfikują?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Natasza » 07 sty 2017, 09:44

tak? hahah musisz troszeczkę się doinformować co do roli świadka zdarzenia z uwzględnieniem świadka koronnego

i w rozważaniach porównawczych nie bierz pod uwagę jednej instytucji jak wydział karny, sa też inne- możesz się dowiedzieć z internetu
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Natasza » 07 sty 2017, 10:55

i idąc takim systemem pojmowania dorzucę pytanie : co zrobicie jak wyjdziecie z ziemskiego skafanderka i spotkacie pierwszą osobę na swojej nowej drodze życia , która poda się za waszego ,, opiekuna,, lub ukaże jako jeden a może cała gromada waszych bliskich , a może powie , że jest aniołem, świętym lub samym bogiem

sprawdzicie jego prawdomówność po barwie jaką będzie emanował? po słowach? po miękkim aksamitnym chodzie ? po znajomej twarzy z obrazu widzianego w kościele, na dewocjonaliach?
może po odcisku palca? a może wariografu zażyczycie sobie?
to pytania warte podsunięcia wam zanim się znajdziecie po drugiej stronie kurtyny

powodzenia w wyciąganiu wniosków - spersonalizowanych specjalnie dla każdego z osobna, nie grupowo
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi