Dlaczego wierzysz w spirytyzm? Co Cię przekonało?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Dlaczego wierzysz w spirytyzm? Co Cię przekonało?

Postautor: Zbyszek » 31 gru 2016, 00:29

Wracając do pytania” Dlaczego wierze w Spirytyzm, co mnie przekonało lub co mnie przekonuje?”. Przekonują mnie sami ludzie uczęszczający na nasze spotkania. Normalni ludzie, nie zależnie od ich klasy społecznej , niższym lub wyższym wykształceniu, wszyscy poszukujący racji swojego istnienia i swojej przyszłości, Ludzie którzy na co dzień nie wyróżniają się od innych na ulicy, ale noszą w sercach nadzieje i miłość którą można zobaczyć właśnie w naszym centrum. Ludzie którzy bezinteresownie oddają swój własny wolny czas, by się organizować i pomagać innym, zawsze z uśmiechem na twarzy. Zjednoczeni pod nowym źródłem informacji, jakim jest Spirytyzm, nabierają chęci i sił do pokonywania codziennych trudów życia. Ludzie jeszcze nie ufni, gdyż byli oszukiwani przez stulecia, ale pełni nadziei, ze to wszystko co nas otacza ma sens.
Wszyscy udzielający się na tym forum i tacy co tylko czytają bez pisemnego udziału, już należą do grupy Spirytystów, choć sami o tym nie wiedza. Spirytyzm ma za zadanie obudzić nasze sumienia i pokazać, ze istnieje coś jeszcze więcej, niż tylko nasze szare życie. Każdy kto wchodzi na ta stronę, nawet najbardziej krytykujący, jest zainteresowany, niewiadoma swojego istnienia i dlatego w tym wypadku, filozofia, na temat której dyskutujemy, już spełnia swoje zadanie.-” Naszego przebudzenia.” Nie ważne jest, czy ono w pełni nastąpi już teraz, czy za wiele lat, ważne jest, ze się zmieniamy i ze ta zmiana zależy tylko od nas samych. Nie ważne jest w co wierzymy, ważne jest tylko jacy jesteśmy.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: Nikita » 31 gru 2016, 09:01

Madre slowa Zbyszku...czyli wszyscy Ci co sie nie zgadzaja tez czegos szukaja...nie sa tu przypadkiem....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: OneNight » 31 gru 2016, 09:49

Prawdo, po co tak komplikujesz? O brzytwie Ockhama słyszałeś?
1.Medium może być niewierzące=nie dąży do boga.
2.Nikt nie inicjuje nowych mediów.
3.Mediumizm nie skupia się na poznawaniu boga, ale na poznawaniu świata duchowego.
4.Medium nie skupia się na sobie. Jego kontakty nie są celem samym w sobie. Celem jest pomoc drugiej osobie.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Krzysztoff » 31 gru 2016, 16:18

Wracając do pytania "Co Cię przekonało"

Dla mnie był to pewne wewnętrzne przekonanie, że to się wszystko zgadza. Przeczytałem księgę duchów i stwierdziłem że to jest to, co gdzieś wewnętrznie już tkwiło w mojej podświadomości.

Przekonało mnie wiele książek - świadectw badaczy mediumizmu zarówno psychicznego jak i fizycznego. Eksperymenty z mediami - badaczy z całego świata. Także badania nad NDE, wspomnieniami reinkarnacyjnymi jak i badaniami regresji hipnotycznej.

W końcu przekonały mnie przykłady życia takich osób jak Chico Xavier, Divaldo Franco ale też zachowanie zwykłych ludzi- spirytystów, którzy są tak bardzo zwykli a jednak niezwykli

pozdrawiam
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: czarnyMag » 01 sty 2017, 03:19

Mnie coś po prostu "tu" przyciąga. Dawno, dawno temu wszedłem na to forum przez zwykły przypadek szukając coś na temat duchów. Potem pod wpływem informacji tegoż forum kupiłem "Księgę Duchów" i już po jej przeczytaniu nie byłem w stanie o niej zapomnieć. Zacząłem się odróżniać nagle na forach okultystycznych i w końcu straciłem z nimi kontakt. Znowu trafiłem tutaj i znowu pod wpływem tegoż forum przeczytałem "Niebo i Piekło" i wtedy ostatecznie zerwałem kontakt z religią przodków.
Po prostu magnes :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: fruwla » 01 sty 2017, 10:46

Ja poprzez spirytyzm, otrzymalam odpowiedz na wiele pytan i mysle, ze z taka wiedza mozna zupenie inaczej tzn.
dojrzalej i swiadomiej isc przez zycie .
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: Nikita » 01 sty 2017, 22:58

To dobrze, ze Cie cos tu przyciaga...widocznie DOBRO Cie przyciaga Magu... ;)
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: czarnyMag » 02 sty 2017, 10:08

Nikita pisze:To dobrze, ze Cie cos tu przyciaga...widocznie DOBRO Cie przyciaga Magu... ;)

Może przyciąga mnie grono ludzi którzy sami siebie nazywają entuzjastami spirytyzmu lub spirytystami a ja bym ich nazwał konstruktywnie myślącymi poszukiwaczami prawdy lub po prostu magami? :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Nikita » 02 sty 2017, 10:18

Pan Jerzy Prokopiuk mowil kiedys, ze sa trzy drogi w ezoteryce: poprzez milosc, poprzez nauke, zdobywanie wiedzy i poprzez magie....wszytskie trzy sa dobre i pomocne w uzyskaniu odpowiedzi...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: czarnyMag » 02 sty 2017, 10:25

Nikita pisze:Pan Jerzy Prokopiuk mowil kiedys, ze sa trzy drogi w ezoteryce: poprzez milosc, poprzez nauke, zdobywanie wiedzy i poprzez magie....wszytskie trzy sa dobre i pomocne w uzyskaniu odpowiedzi...

Jest wielu obudzonych i wielu wydaje się, że się obudziło :) Ciężko się rozeznać w prawdzie! Ale Twoje słowa przyjmuje za "dobra monetę" :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi