Myśl tworzy rzeczywistość

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Myśl tworzy rzeczywistość

Postautor: danut » 25 gru 2016, 14:48

OneNight pisze: Wolf Messing, słynny telepata, o którym nie słyszałem. Skoro taki z niego telepata, to czemu wg. nauki telepatia nadal nie istnieje?

Jednak telepatia jest faktem, potwierdziło ją wiele eksperymentów z oddziaływaniem myśli nawet na urządzenia, czy wypomnianą już tu przeze mnie maszynę losującą. Każdy też na co dzień doświadcza jej w życiu i przykłady na to można mnożyć w nieskończoność. Ciekawa jest przy tym reakcja organizmu na docierające tą droga do niego komunikaty-- o czym już nasi dalecy przodkowie wiedzieli. A są tego np. takie symptomy jak uczucia gorąca w obrębie głowy inne znam z podań ludowych i muszę powiedzieć, że są sprawdzalne( te o uszach, piersi, swędzących dłoniach :) ) Widać po tym jak można i sprowadzić na kogoś choroby, skoro te organizmy odpowiadają odpowiednio na odpowiednie myśli. Koncepcję dipolarnej grawitacji oraz rzutniki telepatyczne konstruuje Prof. Pająk - nie jest to jeszcze oficjalnie uznane przez międzynarodową naukę, ale poczekajmy.
danut

Postautor: Pawełek » 25 gru 2016, 15:41

OneNight pisze:Jak tylko będę miał czas, to zerknę na tą książke. Długa jest?

Szczerze mówiąc najważniejsze informację są na pierwszych stronach, maksymalnie gdzieś z 50 stron, może troszkę więcej. Później jest opisana "praktyka" i przykłady z życia.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: OneNight » 25 gru 2016, 15:42

Z profesora Pająka się śmieją, nie jest on wiarygodny w tej kwestii. Pomijając go, uwierzę jak sam zobaczę. Szkoda tylko, że nie istnieje żadna technika na to, której dałoby się z powodzeniem wyuczyć.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 25 gru 2016, 16:13

OneNight pisze:Z profesora Pająka się śmieją, nie jest on wiarygodny w tej kwestii. Pomijając go, uwierzę jak sam zobaczę. Szkoda tylko, że nie istnieje żadna technika na to, której dałoby się z powodzeniem wyuczyć.

Profesor Pająk jest kontrowersyjną postacią, ale on w swoich wywodach wykorzystuje wiedzę naukową i to tę niedostępną każdemu.

ciekawe są te materiały
http://energia.sl.pl/telepathy_pl.htm

a to wiadomości z laboratoriów naukowych

http://www.deltami.edu.pl/temat/fizyka/ ... Einsteina/

tak dla porównania
danut

Postautor: OneNight » 25 gru 2016, 18:14

Przeczytałem to i nic sensownego nie znalazłem. Sporo mówi o tym jak to działa, ale nigdzie nie jest napisane jak to zastosować w praktyce. Jego teorie są podobne do niektórych teorii fizyków - wyssane z palca i niepoparte obserwacjami. Ciekaw jestem czy sam potrafi to, o czym tak pisze.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 25 gru 2016, 18:25

Było też jakieś lustro odbijające te fale jako eksperyment rosyjski, nie wiem czy uda mi się to dziś znaleźć w necie, w każdym bądź razie odbiór zasugerowanego przekazu o bardzo dalekim zasięgu był potwierdzony przez wielu ludzi biorących udział w tym eksperymencie.
danut

Postautor: OneNight » 25 gru 2016, 18:28

Lustro kozyriewa?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 25 gru 2016, 18:31

OneNight pisze:Lustro kozyriewa?

Tak i mam nawet jakiś artykuł o tym

http://www.bochenia.pl/w-kierunku-madro ... riewa.html
danut

Postautor: OneNight » 25 gru 2016, 18:32

Oglądałem nawet o tym cały film dokumentalny. Można gdzieś kupić to lustro? :D
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 25 gru 2016, 18:38

OneNight pisze:Oglądałem nawet o tym cały film dokumentalny. Można gdzieś kupić to lustro? :D

A po co ci lustro :D ? Wystarczy zacząć obserwować to co się samemu odbiera z przestrzeni, wyczulić się na rozpoznawanie tych informacji. Ja mam już poczynione takie osobiste obserwacje z życia wzięte. :)
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka