Lubimyczytac.pl

Dyskusje o książkach związanych z tematyką spirytystyczną i dostępnych w Polsce. Recenzje, zapowiedzi, streszczenia książek zagranicznych.

Lubimyczytac.pl

Postautor: konrad » 07 lip 2010, 18:40

Zapraszam do promowania książek Allana Kardeca na portalu: lubimyczytac.pl

Link do jego książek można znaleźć tutaj:
http://lubimyczytac.pl/autor/12022/allan-kardec

Można tam zalogować się kontem z Facebooka lub utworzyć na miejscu konto użytkownika.

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Re: Lubimyczytac.pl

Postautor: Sebastian » 07 lip 2010, 19:15

Bardzo dobry pomysł! Aby spirytyzmu było jak najwięcej w Internecie (podbija rankingi w googlach :P). Ja już osobiście dodałem, aczkolwiek z recenzjami się jeszcze wstrzymam.
Awatar użytkownika
Sebastian
spirytysta
spirytysta

Postautor: Voldo » 07 lip 2010, 21:58

Książki dodałem ;)
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: Sebastian » 28 lip 2010, 20:45

Uzupełniłem (czyt. zgłosiłem do uzupełnienia) info o autorze: http://lubimyczytac.pl/autor/12022/allan-kardec

PS A ten temat nie lepiej przenieść do "Spirytyzm w Internecie"?
Awatar użytkownika
Sebastian
spirytysta
spirytysta

Postautor: vinitor » 29 lip 2010, 07:55

Pozwolę sobie na dygresję. Czy portal "lubimyczytać.pl" ma coś wspólnego z 'lubimy myśleć obiektywnie'?
Okazuje się bowiem, że czytanie i myślenie nie jest zbieżne. Czytanie nie uczy myślenia, umożliwia tylko posługiwanie się cytatami, których treść i sens może znacznie odbiegać od rzeczywistości. Przykładem mogą być bajki dla dzieci i dorosłych. Te ostatnie potrafią dobrze zamącić w umysłach bądź co bądź bardziej doświadczonych istot. Nie ma co ukrywać, bajki (bajanie) także mają swoich wielbicieli. Nie będę ich wskazywał, bo szydło samo wylezie kiedyś z worka. Cierpliwości, jak mawiają niektórzy.
.......................................................
" Rzeka prawdy płynie korytem błędów."
Rabindranath Tagore
Awatar użytkownika
vinitor

Postautor: cthulhu87 » 29 lip 2010, 08:03

Ze strony głównej portalu Lubimy Czytać:

"Stwórz własną internetową biblioteczkę, pokaż co czytasz i dowiedz się co czytają Twoi znajomi!
Tworzymy unikalny serwis społecznościowy dla miłośników książek"

"Podziel się swoją książkową pasją z innymi Czytelnikami. Zaproś swoich znajomych i
dowiedz się co czytają. Pokaż co czytasz, co
warto przeczytać, recenzuj i komentuj książki. Poznaj nowych znajomych, którzy czytają podobne do Ciebie książki. Oceniaj i opiniuj"

Jeśli np. jesteś fanem Katechizmu Kościoła Katolickiego albo Księgi Mormona, możesz z czystym sumieniem dodać tę pozycję i opisać ją w pełni subiektywnie, a na pewno serwis na tym nie ucierpi.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Wróć do Literatura spirytystyczna