Cóż, ja bym najchętniej zaznaczył wszystko Ale wybrałem ostatecznie Aktualności z działań ruchu spirytystycznego, Tłumaczeń współczesnych tekstów, Artykułów pisanych przez polskich spirytystów, Recenzji książek.
Luperci Faviani pisze:Myślę, że w kwartalniku powinno być wszystkiego po trochu
I jadąc tym torem przychodzi mi na myśl, kierując się zainteresowaniami forumowiczów (ankieta prezydenta), że oprócz wymienionych punktów nie powinno zabraknąć nowinek z obrad sejmu.
Jak dotąd spirytyści ciągle nie mają pojęcia o życiu w przyszłym spirytystycznym raju, tzn. jak powinien wyglądać świat oddający idee zawarte w podręcznikach spirytyzmu. Pomimo teoretycznej wielości światów, nic dokładniejszego nie wiadomo o wyższych poziomach rozwoju, chociażby w odniesieniu do współczesnej ludzkości i kolejnego stadium, które już gdzieś musiało istnieć lub nadal istnieje. Ciągle kręcimy się w tym samym miejscu, mimo że spirytyzm głosi to owo. Śpiewamy: Na lewo most, na prawo most...
....................................................... " Rzeka prawdy płynie korytem błędów." Rabindranath Tagore
„Jeśli dojdziesz do ładu z własnym wnętrzem, wówczas to, co zewnętrzne, samo się ułoży. Rzeczywistość pierwotna tkwi wewnątrz, a zewnętrzna jest wobec niej wtórna.„ Eckhart Tolle
Jakby każdy mógł zaznaczyć 1 opcje to rzeczywiście byłoby 59, ale tak to wiesz
Tomasz
„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier
WiceprzewodniczącyPTSS PrzewodniczącyWrocławskiego Oddziału PTSS tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com