Nowe technologie

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Nowe technologie

Postautor: Mirek » 08 lis 2016, 17:32

Dam znać. Choć Ci co podłączyli, np. magrava do sieci po roku czasu zacęli płacić mniejsze rachunki za prąd i wzmocniła się ich energia witalna. Tak przynajmniej mówią. Mam jedną przypadłość laryngologiczną, jak się od niej uwolnię, gdzie lekarze rozkładają ręce, to dam znać.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Mirek » 17 gru 2016, 19:01

„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 17 gru 2016, 19:05

Powoli fizyka newtonowska zacznie odchodzić w cień, pisałam już to kiedyś tym co chcieli nią wojować z wnioskami popartymi fizyką kwantową. :)
danut

Postautor: Mirek » 17 gru 2016, 19:09

I to pokazuje, że dowody naukowe nie są mocną stroną nauki, że trzeba kierować się przede wszystkim odczuciami, a nie rozumem. Ta technologia była już znana Nazistom w 1930 roku.
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: OneNight » 17 gru 2016, 20:36

Mirek pisze:I to pokazuje, że dowody naukowe nie są mocną stroną nauki, że trzeba kierować się przede wszystkim odczuciami, a nie rozumem. Ta technologia była już znana Nazistom w 1930 roku.

Przecież to sobie przeczy. Spróbuj odczuciami rakiete zbudować. Lepiej się pochwal tym perpetum mobile, bo ja mogę z łatwością zredukować pobór mocy na zwykłych tranzystorach bipolarnych.

Zasady dynamiki Newtona działają w układzie inercjalnym - bez działania sił zewnętrznych. Jeśli działają takowe, to powstają zniekształcenia, co nie znaczy że jego teorie odchodzą do lamusa.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 17 gru 2016, 20:54

Tak, o to przecież chodzi, że jego teorie są sprawdzalne, ale tylko w układzie zamkniętym, bo wszystkie inne siły wybiegające poza ten materialistyczny układ on odrzucił i zamknął ludziom do tego dostęp.
danut

Postautor: Xsenia » 18 gru 2016, 01:05

danut pisze:Tak, o to przecież chodzi, że jego teorie są sprawdzalne, ale tylko w układzie zamkniętym, bo wszystkie inne siły wybiegające poza ten materialistyczny układ on odrzucił i zamknął ludziom do tego dostęp.

No nie rozpędzaj się tak Danut. Newton postawił tezę i udowodnił że jest prawdziwa w takim a nie innym układzie. I bynajmniej niczego nie zamknął swoimi twierdzeniami. A pisać, że zamknął ludziom do tego dostęp, to wręcz szokujące uogólnienie. Newton już nie żyje i nie może zamykać niczego. A poza tym ludzie mają mózgi po to by z nich korzystać a nie tylko żyć wygodnie z tym co ktoś inny już wymyslił. Nie przypisuje więc biednemu Newtonowi intencji, których nie miał.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: danut » 18 gru 2016, 14:43

Xsenia pisze:
danut pisze:Tak, o to przecież chodzi, że jego teorie są sprawdzalne, ale tylko w układzie zamkniętym, bo wszystkie inne siły wybiegające poza ten materialistyczny układ on odrzucił i zamknął ludziom do tego dostęp.

No nie rozpędzaj się tak Danut. Newton postawił tezę i udowodnił że jest prawdziwa w takim a nie innym układzie. I bynajmniej niczego nie zamknął swoimi twierdzeniami. A pisać, że zamknął ludziom do tego dostęp, to wręcz szokujące uogólnienie. Newton już nie żyje i nie może zamykać niczego. A poza tym ludzie mają mózgi po to by z nich korzystać a nie tylko żyć wygodnie z tym co ktoś inny już wymyslił. Nie przypisuje więc biednemu Newtonowi intencji, których nie miał.

Xseniu chodziło mi o to, że dzięki okrzyknięciu tych teorii ludzie skupili się w nadmiarze na mechanizmach, powstał bum przemysłowy, mechaniczny, z niszczeniem praw naturalnych i umiłowaniem przemysłowym, które niszczą środowisko i zamykają w tym zaklętym kole społecznosci, a ludzie przestali poszukiwać mniej szkodzących im samym rozwiązań i uznali za nieistniejące resztę sił niepoznanych.
danut

Postautor: Xsenia » 18 gru 2016, 17:06

To też nie do końca prawda Danut. Owszem bardzo wielu naukowców przypięło łatkę nieomylności prawom Newtona, ale nie wszyscy :) I coraz więcej naukowców szuka dowodów zaprzeczających tym prawom. W nauce zawsze znajdzie się ktoś kto będzie próbował podważyć ogólnie znane teorie i prawa. I to jest naturalne. Nie można wiec powiedzieć, że Newton zamknął nam wiedzę na inne możliwości, bo to po prostu nieprawda. I nie można przypisywać Newtonowi działań innych naukowców, a to oni uznali, że tylko Newton ma rację. :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: danut » 18 gru 2016, 17:33

Xsenia całkowicie się z tym zgadzam co teraz napisałaś. Wielu to na pewno nie znaczy że wszystkim, inaczej nie mielibyśmy chociażby tego obecnego ruchu naukowców w nowy kierunek. :)
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi