Jak odróżnić medium od schizofrenika?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Jak odróżnić medium od schizofrenika?

Postautor: danut » 14 gru 2016, 23:29

OneNight pisze:Chodziło mi o to, że część naszych czynności przejmuje podświadomość. Gdybyś grał po raz 1, to nie byłbyś w stanie tego tak łatwo ogarnąć. Może Ci się jedynie wydawać, że robisz to świadomie, ale nauki nie oszukasz - ja sobie tego nie wymyśliłem.

Dlatego z mediumizmem mamy do czynienia wtedy, gdy inna świadomość niż twoja zaczyna operować twoimi organami, podłącza się ona do twojego mózgu, ty ustępujesz jej miejsca, a ona działa. Nie, że porusza twoją ręką i próbuje pisać - nic z tego. W tym momencie ty słyszysz jej myśli w swojej głowie, a weryfikowane powinno być to co napisane, czy mogło pochodzić z twojej świadomości, czy nie. Na tej samej zasadzie ktoś z poza tego świata może wykorzystać twoje struny głosowe i wypowiadać swoim głosem - to jest taka podmiana "taśmy" :D jakby w magnetofonie. Jeśli zaś automatycznie ręka wykonuje jakieś czynności, to jest nawet taka choroba, zapomniałam jej nazwy, ale oczywiście czynności wielokroć powtarzane jak granie tej samej melodii może przejść w automatyzm i podzielność uwagi.
danut

Postautor: neuron » 14 gru 2016, 23:42

OneNight pisze:Gdybyś grał po raz 1, to nie byłbyś w stanie tego tak łatwo ogarnąć. Może Ci się jedynie wydawać, że robisz to świadomie, ale nauki nie oszukasz - ja sobie tego nie wymyśliłem.

no nie do konca tak jest bo jest pewna technika polegająca na wizualizacji i wyobrażeniu sobie okreslonego przebiegu rytmicznego czy inaczej , tego co masz zagrac i jak itd po czym autentycznie to robisz od pierwszego razu , nie wiem czy akurat na każdym etapie rozwoju technicznego to jest do wykonania ale na levelu zaawansowanym i wyżej już tak i to działa ........

i to nie mój pomysł tylko tego tez uczy miedzy innymi taki as jak dom famularo i inni .....
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: OneNight » 15 gru 2016, 09:04

Nie da się mieć podzielnej uwagi. Spróbuj grać na bębnach i jednocześnie wykonywać działania matematyczne.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Mirek » 15 gru 2016, 10:22

Da się. Tylko, że tego może dokonać kobieta, a nie facet.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: neuron » 15 gru 2016, 10:28

OneNight pisze:Nie da się mieć podzielnej uwagi. Spróbuj grać na bębnach i jednocześnie wykonywać działania matematyczne.

żaden problem

neuron

Postautor: fruwla » 15 gru 2016, 10:49

neuron pisze:
OneNight pisze:Nie da się mieć podzielnej uwagi. Spróbuj grać na bębnach i jednocześnie wykonywać działania matematyczne.

żaden problem

:lol: :lol: :lol:
No to sprobuj grac na bebnach i jednoczesnie na skrzypcach 8-)
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: Nikita » 15 gru 2016, 11:03

Pablo dobrze to przedstawil. Kto zna schizofrenika ten wie, ze z mediumizmem nie ma to nci wspolnego.

Nietsche nie byl szalony...cierpial tylko na silne bole glowy. Tacy ludzie jak van Gogh szaleni nie byli ...byli bardzo bardzo wrazliwi...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: neuron » 15 gru 2016, 11:27

fruwla pisze:No to sprobuj grac na bebnach i jednoczesnie na skrzypcach

no to poprosze o dodatkową parę rąk i zobaczymy czy to da sie :)

neuron

Postautor: fruwla » 15 gru 2016, 11:28

neuron pisze:
fruwla pisze:No to sprobuj grac na bebnach i jednoczesnie na skrzypcach

no to poprosze o dodatkową parę rąk i zobaczymy czy to da sie :)

Wlasnymi rekami, wlasnymi! Cudzymi to nie sztuka ;)
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: neuron » 15 gru 2016, 11:29

Nikita pisze:Nietsche nie byl szalony...cierpial tylko na silne bole glowy. Tacy ludzie jak van Gogh szaleni nie byli ...byli bardzo bardzo wrazliwi...

cóż ,jakby Ci to powiedzieć , obciąć sobie ucho własnymi rękoma to faktycznie objaw wrażliwości

Nietzsche od tego bulu głowy jak to nazwałaś wylądawał w psychiatryku ...... mnie jak boli głowa to biore apap , nie zamykają mnie w szpitalu

neuron

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi