W jakim świecie chcę żyć -w sensie rozwoju i ludzkich postaw

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: W jakim świecie chcę żyć -w sensie rozwoju i ludzkich postaw

Postautor: Leszek » 16 cze 2010, 22:22

Nie chciałabym zyc jeszcze w idealnym swiacie. Nie chciałabym nawet byc juz na takie idealne zycie gotowa.
Melys pewnie dlatego że nie czujesz się godna albo dlatego że sama tego nie osiągnęłaś. Ja zakładam że do realizacji mojej wizji świata przyczynią się ludzie, swoją pracą i postępem. Życie w tak idealnym świecie nie pracując przy jego realizacji byłoby drogą na skróty, tez bym tego nie chciał. Jednakże długo bym się nie zastanawiał gdyby mi było dane wybrać w którym świecie chcę żyć ponieważ wiem, że nowy świat to nowe wyzwania. My znamy tylko nasze ziemskie trwogi nie wiemy w obliczu jakich wyborów stają wyżej rozwinięte istoty. Zapewniam Cię że pewnie też mają ciekawe życie, a rozterki moralne dotyczą na pewno dużo wznioślejszych rzeczy niż możemy to sobie wyobrazić ;)
Miłość, Prawda, Pokój, Nie Krzywdzenie, Właściwe Postępowanie
Leszek

Postautor: Melys » 17 cze 2010, 08:25

pewnie dlatego że nie czujesz się godna albo dlatego że sama tego nie osiągnęłaś.
dokładnie tak ...
Nie śmierć rozdziela ludzi , lecz brak miłości
Jim Morrison
Awatar użytkownika
Melys
spirytystka
spirytystka

Postautor: Nikita » 23 cze 2010, 21:23

Mnie zycie nigdy nie glaskalo ale mimo to kochalam zycie. Zawsze najwyzszym celem i sensem byl dla mnie rozwoj i ewolucja duszy. I to sie dokonywalo i dokonuje. Czesto poprzez cierpienia. Ale nie tylko. Poznawalam ciekawych ludzi, przezylam wiele ciekawych chwil. Lubie obserwowac, czytac, lubie przemysliwac sobie nad roznymi rzeczami. Caly czas jest jescze duzo do przeczytania, do zrozumienia, do zrobienia. Cuzyli sie nie nudze i nie nudzilam.
Na dzien dziesiejszy jestem troche w rozdwojeniu: z jednej strony ten swiat daje mozliwosc rozwoju czyli jest taki jaki byc powienien a z drugiej strony jestem troche zmeczona trudnosciami i przeszkodami. Dlatego tesknie za takim oto swiatem: czystym ekologicznie, niezanieczyszczonym przez spaliny i halas. Ludzie sa rozsadni, madrzy, dobrzy, maja otwarte serca pelne milosci dla zwierzat , ludzi, dla Matki Ziemi. Sa wieksze mozliwosci rozwoju, rozwijania wlasnych talentow. Ludzie sobie pomagaja , nie robia trudnosci. Nasze ciala i zdrowie jest bardziej stabilne. Nie ma chorob a terapeuci potrafia pomoc . Ludzie korzystaja z madrosci natury, kieruja sie prawami natury i szanuja Nature oraz siebie nawzajem. Nie trzeba duzo pracowac, tylko troche, a reszte czasu przeznaczyc na rozwoj talentow, rozwoj intelektualny , na medytacje i inne... W takim swiecie odpoczelabym. I bylabym chyba szczesliwsza.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi