DreamWalking

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

DreamWalking

Postautor: OneNight » 06 gru 2016, 22:13

Czy tak naprawdę wiemy, czym są sny? Oficjalnie mówi się, że są to obrazy powstające w naszej głowie - czasem pragnienia, a czasem obawy. Księga Duchów natomiast mówi o rzekomym zjawisku wspólnego śnienia - jest tam fragment mówiący o odwiedzaniu się we śnie.

W pierwszej kolejności odwołam się do projektu Somnacin, który został nazwany tak samo, jak w filmie "incepcja". O projekcie prawie nikt nie słyszał, był on przeprowadzony w wąskim gronie i nie został nigdzie opublikowany - można go znaleźć jedynie w wyszukiwarce google, która zawiera link do strony projektu. W projekcie brał udział sam oneironauta o pseudonimie "psajko" - właściciel jednego z najpopularniejszych for internetowych o świadomym śnieniu w Polsce.
http://somnacin.blogspot.com/
Strona nie wygląda profesjonalnie. Jako twórca stron internetowych mogę stwierdzić, że projekt był stworzony przez amatora, który po prostu zapragnął tego, czego dokonywali bohaterowie wyżej wymienionego filmu.
Hej.
Ciężko robić to na odległość.
Podejrzewam że sporo osób olewało.
Mi też zdarzały się noce gdy słabo
pamiętałem sny więc szanse w takim
eksperymencie są niewielkie.
Eksperyment wykazał że albo
telepatia (w snach) nie istnieje albo
że opiera się na innych zasadach.
Teraz dopiero zaczynają się
eksperymenty z wspólnym śnieniem
co jest ciekawsze.

Czym zatem sny są tylko tworem umysłu?

Trochę o mnie:
Ze świadomymi snami mam styczność od dziecka. Dręczyły mnie koszmary, w których widziałem umierającego dziadka. Zmarł na długo przed moim narodzeniem - 30 lat, aczkolwiek od swojej babci słyszałem historyjki, że jej dzieci(w tym mój ojciec) patrzyły się i uśmiechały do niewidzialnych postaci np. w kąt. To właśnie tak nauczyłem się kontroli snów - widząc ten sam koszmar z rzędu, wiedziałem, że śnię.

A zatem - czy byliby chętni do podobnego eksperymentu ze wspólnym śnieniem? W końcu to chyba jakaś część spirytyzmu. Świadome śnienie jest dziecinnie proste, a efekty widać po tygodniu, góra miesiącu. Każdemu się to udaje - jednak poza kontrolą zostaje dzień, w którym świadomie śnicie, dlatego wcześniej wypadałoby poćwiczyć. Opanowanie tego dosyć ułatwia wychodzenie z ciała, więc zachęcam zainteresowanych. Zapraszam również do waszych przemyśleń na ten temat.
Awatar użytkownika
OneNight

Re: DreamWalking

Postautor: Anka » 06 gru 2016, 23:31

Moje sny interpretuje tak ze moja podświadomość mnie ostrzega albo informuje.
W moim ostatnim śnie śniło mi sie ze byłam w żałobie i moja siostra tez. Byłam smutna i wyciszona ale nie pogrążona w rozpaczy. Czułam ze dotyczy to kogoś dalszego z rodziny. Rankiem siostra wysłała mi wiadomość ze musimy porozmawiać. Przekazała mi wiadomość ze nasza ciocia w nocy zmarła. Takich przypadków z moimi snami mam wiecej.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika
Anka

Postautor: 1Prawda1 » 07 gru 2016, 13:44

Pierwsze moje pytanie do wszystkich jest o to czy ktoś z forum łączył się już z drugą osobą w jakimkolwiek sensie metafizycznym. Jeśli tak, to aby zaoszczędzić Tobie OneNight czasu proponuje zapytać tej osoby o podjęcie testu. Jeśli nie znajdziesz ochotników w dostatecznym czasie - możesz poprosić mnie na PW.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: OneNight » 07 gru 2016, 17:58

No bo widzisz - w przypadku oobe sprawa jest o tyle trudna, że wystarczy nieregularnie spać, żeby się nie udało, a sama technika wymaga silnej woli. Tutaj możemy eksperymentować od razu, gdy tylko będzie okazja.

Szczegóły techniki zdradzę Ci na pw. Na efekty ćwiczeń nie będziesz długo czekał i sam przy okazji się rozerwiesz, bo kontrola snów to jednak dosyć ciekawa sprawa.
Awatar użytkownika
OneNight

Wróć do Pytania i odpowiedzi