Witam.

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Re: Witam.

Postautor: Jul » 29 sty 2009, 17:51

Eryll pisze:Pozdrawiam i dziekuje za zapytales a ja moglem Ci to napisac

Eryll, nie ma sprawy ja bardzo lubię takie historie, jak chyba wszyscy tutejsi forumowicze :) Gdyby Ci się coś jeszcze przypomniało to opisz jeszcze.
Jul

Postautor: eryll » 30 sty 2009, 12:13

Jul pisze:

Eryll, nie ma sprawy ja bardzo lubię takie historie, jak chyba wszyscy tutejsi forumowicze :) Gdyby Ci się coś jeszcze przypomniało to opisz jeszcze.

Witam Jul - sa jeszcze dwie sprawy - pierwsza to - to ze mialem dwa razy w zyciu cos takiego - szedlem kiedys w parku i nagle zobaczylem obraz (w glowie ) wizja - zobaczylem weza w trawie - po paru sekundach od wizji -patrze a na trawie wije sie waz -dokladnie taki sam jakiego widzialem pare sekund wczesniej w (obrazie ,wizji ) -dziwna sprawa ale prawdziwa . kiedys bylem na rybach -bo wedkuje - chcodzilem na taki maly stawik - byly tam tylko male rybki - karasie i plotki - siedzialem z wedkami nad woda i nagle mialem ( wizje ,obraz ) ze mam branie i wyciagam duza rybe dokladnie lescza - za pare sekund patrze na splawik a on drga wiec zacinam i patrze a tu olbrzymi leszcz -dokladnie taki sam jak w wczesniejszym obrazie i ta sama sytucja - mialem tak dwa razy jest to dla mnie zdumiewajace i pamietam to jak dzis . Pozdrawiam p.s zreszta w moim zyciu jest i bylo duzo dziwnych rzeczy - niewytumaczalnych moze dlatego ze od nastolatka zajmowalem sie ,czytalem wszystkie ksiazki z biblioteki o parapsychologii , okultyzmie itp .bardzo mnie to interesowalo . Acha jeszcze jedna sprawa - cwiczylem kiedys odgadywanie kart -takich zwyklych do gry - i 99% odgaduje 2 pierwsze karty z 24 kart - dokladnie wiem jaka to karta np. ze to dama pik - ale trafiam zawsze na poczatku ( nie trafiam tyle tylko ze poprostu wiem jaka to karta )pozniej juz mi sie nie udaje trafiac - mysle ze poprostu zaczynam analizowac ( mozgiem ) a to chodzi oto ze obraz musi sam przyjsc i musze poprostu (wiedziec ) ze to ta karta - a skad wiem -nie wiem :)
eryll

Postautor: eryll » 30 sty 2009, 12:32

eryll pisze:
Jul pisze:

Witam Jul - sa jeszcze dwie sprawy - pierwsza to - to ze mialem dwa razy w zyciu cos takiego - szedlem kiedys w parku i nagle zobaczylem obraz (w glowie ) wizja - zobaczylem weza w trawie - po paru sekundach od wizji -patrze a na trawie wije sie waz -dokladnie taki sam jakiego widzialem pare sekund wczesniej w (obrazie ,wizji ) -dziwna sprawa ale prawdziwa . kiedys bylem na rybach -bo wedkuje - chcodzilem na taki maly stawik - byly tam tylko male rybki - karasie i plotki - siedzialem z wedkami nad woda i nagle mialem ( wizje ,obraz ) ze mam branie i wyciagam duza rybe dokladnie lescza - za pare sekund patrze na splawik a on drga wiec zacinam i patrze a tu olbrzymi leszcz -dokladnie taki sam jak w wczesniejszym obrazie i ta sama sytucja - mialem tak dwa razy jest to dla mnie zdumiewajace i pamietam to jak dzis . Pozdrawiam p.s zreszta w moim zyciu jest i bylo duzo dziwnych rzeczy - niewytumaczalnych moze dlatego ze od nastolatka zajmowalem sie ,czytalem wszystkie ksiazki z biblioteki o parapsychologii , okultyzmie itp .bardzo mnie to interesowalo . Acha jeszcze jedna sprawa - cwiczylem kiedys odgadywanie kart -takich zwyklych do gry - i 99% odgaduje 2 pierwsze karty z 24 kart - dokladnie wiem jaka to karta np. ze to dama pik - ale trafiam zawsze na poczatku ( nie trafiam tyle tylko ze poprostu wiem jaka to karta )pozniej juz mi sie nie udaje trafiac - mysle ze poprostu zaczynam analizowac ( mozgiem ) a to chodzi oto ze obraz musi sam przyjsc i musze poprostu (wiedziec ) ze to ta karta - a skad wiem -nie wiem :)
Fajnie ze powstalo takie forum - przynajmniej mozna powiedziec o swoich doswiadczeniach - bo sami wiecie ze mowic o tym innym ludziom to mogo pomyslec ze cos ze mna nie tak albo ze niezly ze mnie fantasta . Tak wiec gratuluje pomyslu !!! z tym forum .
eryll

Postautor: lilo » 30 sty 2009, 13:10

Witam Cię serdecznie!
Podziwiam Twój entuzjazm i głód wiedzy na tematy niematerialne.

eryll pisze:w moim zyciu jest i bylo duzo dziwnych rzeczy - niewytumaczalnych moze dlatego ze od nastolatka zajmowalem sie ,czytalem wszystkie ksiazki z biblioteki o parapsychologii , okultyzmie itp .bardzo mnie to interesowalo .

Na początek polecam zapoznanie sie z Księgą Duchów Kardeca (spróbój w tej sprawie skontaktować się z Konradem może ma jeszcze kilka egzemplarzy, bo w sklepach to już nie znajdziesz), ponadto polecam Zycie po śmierci Leona Denis (dostępne na allegro za ok.10 zł), urzeknie Cię jego język, ale nie filozofia (chyba). Bardzo emocjonalny i żywy - moim zdaniem wart wyróżnienia w zakresie literatury, lecz z uwagi na "kontrowersyjność" poglądów chyba nie miał takiego wyróżnienia. Co do forum znajdziesz tu wielu madrych ludzi. Piszę to w związku z okultyzmem, nie wiem co przez niego rozumiesz, lecz KD przybliży ci chierarchię duchów w zaświatach co rzuci światło na bezsens takich rzeczy jak np.wróżenie. Co do Twoich zdolności, muszę przyznać że nie spotkałam sie z taką osobą, zapewne masz rozbudowaną jakąś zdolność, lecz sam musisz nauczyć się ją rozwijać jeszcze bardziej i przede wszystkim umieć ją nazwać tj. zdefiniować. :) Pozdrawiam

PS. Jeszcze drobna sugestia Twoje opowiadania są ciekawe i poinieneś je zamieszczać w odpowiednich tytułach tematów, np. historię z przewidywaniem przyszłości - do różne różności - historie zwyczajne/niezwyczajne. Unikniemy chaosu. :D
"Na poczatku było Słowo, a Słowo było u Boga, i Bogiem było Słowo.(...)
W Nim było życie, a życie było światłością ludzi, a światłość w ciemności świeci i ciemność jej nie ogarnęła."
Awatar użytkownika
lilo

Postautor: Jul » 30 sty 2009, 14:11

Eryll, to co opisujesz wygląda jak zdolności prekognicyjne. Ten fenomen badają parapsycholodzy, zupełnie możliwe, że masz jakby natualnie wyostrzoną tą umiejętność.

Nie pamiętam co Kardec mówi o jasnowidzeniu i wróżeniu, ale ja na te zjawiska patrzę z pewną ostrożną życzliwością (z mniejszym krytycyzmem niż Lilo), chociaż wiem, że spirytyzm niekiedy ostrzega przed wpływem duchów zwodzących, które zasugerują nam niepomyślne dla nas wydarzenia.
Byłem kiedyś u tarocistki i sporo rzeczy powiedziała mi trafnie, zupełnie mnie nie znając, podobnie spotkanie miałem raz z astrologiem (ale jeśli kogoś to interesuje to tylko polecam astrologię profesjonalną, nie gazetową).

Sugestia Lilo, żebyś spróbował pisać swoje doświadczenia i przemyślenia w odpowiednich działach jest dobra :) Będzie mniej bałaganu rzeczywiście. O wróżeniu gdzieś już rozmawialiśmy chyba.
Jul

Postautor: eryll » 30 sty 2009, 14:28

Jul pisze:Eryll, to co opisujesz wygląda jak zdolności prekognicyjne. Ten fenomen badają parapsycholodzy, zupełnie możliwe, że masz jakby natualnie wyostrzoną tą umiejętność.

Nie pamiętam co Kardec mówi o jasnowidzeniu i wróżeniu, ale ja na te zjawiska patrzę z pewną ostrożną życzliwością (z mniejszym krytycyzmem niż Lilo), chociaż wiem, że spirytyzm niekiedy ostrzega przed wpływem duchów zwodzących, które zasugerują nam niepomyślne dla nas wydarzenia.
Byłem kiedyś u tarocistki i sporo rzeczy powiedziała mi trafnie, zupełnie mnie nie znając, podobnie spotkanie miałem raz z astrologiem (ale jeśli kogoś to interesuje to tylko polecam astrologię profesjonalną, nie gazetową).

Sugestia Lilo, żebyś spróbował pisać swoje doświadczenia i przemyślenia w odpowiednich działach jest dobra :) Będzie mniej bałaganu rzeczywiście. O wróżeniu gdzieś już rozmawialiśmy chyba.

Tak wiem -ze nie pisze we wlasciwych dzialach - ale pierwszy raz jestem na forum i nie bardzo wiedzialem gdzie pisac - ale teraz juz po kilku dniach pisania powoli sie orientuje . Co do okultyzmu to ja bedac w bibloitece bralem wszystkie ksiazki zwiazane z rzeczami ( nadprzyrodzonymi ) takze nie bawie sie w jakas czarna magie ale poprostu czytalem bylo to jakies 15 lat temu a wtedy nie bylo jeszcze takiego wyboru ksiazek jak teraz . Dziekuje za porady -napewno skorzystam - zamowilem wlasnie ( ksiege duchow ) na Allegro .
eryll

Postautor: lilo » 30 sty 2009, 14:36

WAŻNE !!!!

TO MUSI BYĆ WYDAWNICTWO KOS - TJ. ZIELONA KSIĄŻKA Z WINOROŚLĄ NA OKŁADCE!!!
Mam nadzeję, że nie kupiłeś wersji z pentagramem na okładce, jest cenzurowana i zmieniona. Pozdrawiam
W Nim było życie, a życie było światłością ludzi, a światłość w ciemności świeci i ciemność jej nie ogarnęła."
Awatar użytkownika
lilo

Postautor: Jul » 30 sty 2009, 14:45

Też mam źle wydaną wersję KD. Ostatnio prawidłową wersję KD widziałem, że sprzedawał na allegro niejaki tadzimir z Poznania, ale obecnie liczę na dobrego samarytanina Konrada, bo podobno jeszcze ma parę zbędnych egzemplarzy.
Jul

Postautor: lilo » 30 sty 2009, 14:51

Zerknęłam przed chwilą na allegro i dzisiaj prawidłową wersję ma niejaka diablica z numerkiem (paradoks), za bodaj 33 zł
Awatar użytkownika
lilo

Postautor: eryll » 30 sty 2009, 14:55

Jul pisze:Też mam źle wydaną wersję KD. Ostatnio prawidłową wersję KD widziałem, że sprzedawał na allegro niejaki tadzimir z Poznania, ale obecnie liczę na dobrego samarytanina Konrada, bo podobno jeszcze ma parę zbędnych egzemplarzy.

Ja zamowilem na okladce z zielana winorosla takze mysle ze bedzie ok - bo wczesniej meilowalem do Kondrada i mowil mi jaka kupic
eryll

PoprzedniaNastępna

Wróć do Witamy!