Stop aborcji

W jaki sposób pomóc innym? Ten dział forum stworzony został po to, by wzajemnie się inspirować do działań charytatywnych... Zapraszamy do dyskusji!

Re: Stop aborcji

Postautor: Pablo diaz » 17 lis 2016, 20:46

Według mnie kobieta ,które nie decyduje się na aborcję to matka o wysokim poziomie matczynych myśli ,pełna pokoju i miłości.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Pablo diaz » 19 lis 2016, 13:08

Bardzo mnie wzruszył poniższy artykuł ,,Jest dla mnie wszystkim - opowieść o siostrze z zespołem Downa,,
dający dużo wiary ,że obok nas znależć można ludzi tak pięknych moralnie, głęboko rozumiejacych sens istnienia,które opierać powinno się na służbie.
Jakaż prawda ,którą odsłoniły nam Duchy ,że do takich rodzin inkarnują duchy z wielką zdolnością miłowania. https://www.youtube.com/watch?v=2dTW5HhuJ6s

Pani Maria to właśnie ten wspomniany przez Duchy przykład wielkiej zdolności miłowania- czułości,wrażliwości i dobra,wzór dla nas,którzy coraz bardziej pogłębiamy się w wygodnictwie i samolubstwie.

http://bydgoszcz.wyborcza.pl/bydgoszcz/ ... rects=true
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Mirek » 19 lis 2016, 21:26

Pablo, to chyba już nie masz wątpliwości czym jest aborcja.
Każde chore dziecko, a w tym przypadku z zespołem Downa, pozostawia po sobie wiele miłości i dobroci.
Ile ludzi pod wpływem tych osób stało sië lepszymi jest nieocenione.
Tak jak pisałem wcześniej, trudno to komuś zrozumieć, kto nie miał tego przywileju żyć w otoczeniu takiej osoby.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 19 lis 2016, 22:00

Pablo diaz pisze:Według mnie kobieta ,które nie decyduje się na aborcję to matka o wysokim poziomie matczynych myśli ,pełna pokoju i miłości.

Nie możemy tak podchodzić do sprawy, bo z tego zdania wynika jakby aborcja była normą a szczere intencje i postawy wyjątkiem. To nie jest wysoki poziom kobiety. Każda matka powinna kierować się matczyną miłością i pokojem, postępować odpowiedzialnie, bo w końcu dojdziemy do takiego stanu moralności, ze ogóle nie będzie matek, a same biznesmenki, panie i lalki.
danut

Postautor: Xsenia » 20 lis 2016, 23:47

Pablo diaz pisze:Według mnie kobieta ,które nie decyduje się na aborcję to matka o wysokim poziomie matczynych myśli ,pełna pokoju i miłości

Nie wiedziałam Pablo, że jesteś takim sadystą. W życiu płodowym można stwierdzić nie tylko Zespół Downa, ale i wiele innych genetycznych chorób, które nie dają żadnej szansy na normalne życie dziecka. Co z kobietą, która wie, że urodzi dziecko, które będzie całe życie cierpieć? Też ma je urodzić w imię pokoju i miłości, i pozwolić by to dziecko cierpiało całe swoje życie? No cóż, dla mnie, jeśli tylko można, to należy unikać cierpienia. Nasze ciała nie są ani psychicznie, ani fizycznie przystosowane do odczuwania ciągłego stresu i ciągłego cierpienia. A kobieta, która pomimo wiedzy o przyszłym cierpieniu swojego dziecka, postanawia je urodzić, to dla mnie sadystka i masochistka, lubiąca patrzeć na cierpienie i je odczuwać.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Mirek » 24 lis 2016, 16:16

Obrazek
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Mirek » 30 lis 2016, 21:55

Obrazek
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: neuron » 30 lis 2016, 21:57

święta prawda :)
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: Xsenia » 30 lis 2016, 22:14

Powinien być jeszcze dopisek o totalnym przemeblowaniu życia i własnego ja.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Hansel » 01 gru 2016, 15:03

Mirku to nie jest wcale zabawne...

Xsenia pisze:
Pablo diaz pisze:Według mnie kobieta ,które nie decyduje się na aborcję to matka o wysokim poziomie matczynych myśli ,pełna pokoju i miłości
A ta która się decyduje ? Albo np Katarzyna Waśniewska z Sosnowca ?
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

PoprzedniaNastępna

Wróć do Działania charytatywne