1Prawda1 pisze:Rozpoczynając ten temat mogę od siebie zadać pytanie, czy uznajemy wstąpienie w ciało zwierzęce czy nie.
1Prawda1 pisze:Trudne te zdania są dla mnie. Od siebie mogę dodać, że ta drabina nawet by miała sens. Ograniczenie człowiekowi darów przez przeniesienie go tym razem w ciało zwierzęce, bo tych darów źle użył w poprzednim życiu - takie coś miałoby chyba sens. Z mojej strony są to jednak tylko hipotezy, o reinkarnacji wiem mało.
do tego ze jak odbije się od Ziemi to już jest Boski i nadczłowieczy.
Czyli co ten król na tronie i władca zarządzający realnie tym światem jest szczytem naszego osiągnięcia?
1Prawda1 pisze:To jest moje zdanie, możesz się z nim przecież nie zgadzać.
danut pisze:1Prawda1 pisze:Rozpoczynając ten temat mogę od siebie zadać pytanie, czy uznajemy wstąpienie w ciało zwierzęce czy nie.
Wedy odpowiadają - tak, ale biorą pod uwagę wielość światów takich jak nasz, nie tylko dotyczy to obszaru Ziemi, w których jest wiele zwierzęcych bytów, ciał, postaci. Jeśli ktoś nie tylko "nosi cząstki pierwotnego mroku" a nawet je kolekcjonuje i powiększa wtedy może pozbawić się postaci człowieczej.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości