nastepne wcielenia

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: nastepne wcielenia

Postautor: danut » 22 lis 2016, 12:01

1Prawda1 pisze:Bij się o swoją prawdę z kim innym danut.

No tak szkoda mojego trudu, bo Wy nie potraficie poprzeć swojej prawdy niczym a gdy ja jej daje kontrargument to pojawia się personalny atak - to nie jest dyskusją a wasze szpanowanie - kim to wy nie jesteście a ja was nie słucham. :D Dobre.
danut

Postautor: Mirek » 22 lis 2016, 12:52

Danut, a po co Ci to aby na siłę kogokolwiek do czegoś przekonywać? Ataki personalne pod Twoim adresem, to nic innego jak bunt przeciwko narzucaniu Twojej prawdy.
Moja rada dla Ciebie jest taka: Zmień sposób i formę jej przekazywania, a ludzie przestaną Cię atakować. Wtedy dopiero bedziesz miała szansę na jej akceptację u innych. :)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 22 lis 2016, 13:00

Mirku bunt powstaje w ludziach, nie we mnie, bo nie ma innego sposobu, aby przedstawić koncepcję, która wyraźnie demaskuje błędy w niektórych pojmowaniach, ale oni ich w swojej zatwardziałości dostrzec wcale nie chcą i dlatego od razu atakują, bo myślą iż ich wiedza jest ta największa, a przecież wystarczy przystopować i spojrzeć co danemu twierdzeniu wyraźnie zaprzecza, już zaprzecza dzięki posuniętej do przodu wiedzy, bo ja nie opieram się o wyobrażenia. I warto by znać jeszcze podstawową zasadę w poszukiwaniu prawdy. Gdy ktokolwiek zada logiczne pytanie rzuconemu twierdzeniu uznanemu za prawdę, a twierdzący o niej nie będzie znał na nie odpowiedzi, to wtedy to twierdzenie musimy odrzucić z uznania za prawdę ostateczną. Ale tu zamiast podjęcia tego wyzwania atakuje się na starcie nie czyta pytań i w ogóle na nie nie odpowiada.
danut

Postautor: Mirek » 22 lis 2016, 13:31

Danusiu chodzi mi o formę, a nie treść :)
Ta sama treść może być przedstawiona na wiele sposobów. Wybrałaś najgorszy z możliwych, który wywołuje agresję u innych wobec Ciebie.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: 1Prawda1 » 22 lis 2016, 13:34

Ty Mirku też nieraz wywołujesz we mnie malutką agresję haha ; ) Słusznie tu zauważyłeś, że musimy uważać jak składamy zdania, by nie zaszkodzić innym. Dobre spostrzeżenie Mirku.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 22 lis 2016, 13:37

Mirek pisze:Danusiu chodzi mi o formę, a nie treść :)
Ta sama treść może być przedstawiona na wiele sposobów. Wybrałaś najgorszy z możliwych, który wywołuje agresję u innych wobec Ciebie.

A nie pomyślałeś, ze to może i dobrze - agresja wyrzucona jest mniej szkodliwa od tej tłamszonej w sobie i zawijanej w sreberka :D ja nie umiem zawijać.
danut

Postautor: 1Prawda1 » 22 lis 2016, 13:39

To zależy na kim bardziej Ci zależy.
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 22 lis 2016, 13:41

1Prawda1 pisze:To zależy na kim bardziej Ci zależy.

To ma zastosowanie na wszystkich. Wyobraź sobie, że najgorszych czynów dokonują ludzie, gdy ta agresja się w nich skumuluje, nie warto jej kolekcjonować przecież.
danut

Postautor: 1Prawda1 » 22 lis 2016, 13:44

Warto Danuto.. Warto pójść na przekór sobie, wygrać z myśleniem o sobie i zrobić coś dla kogoś. To takie moralne..
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 22 lis 2016, 13:47

1Prawda1 pisze:Warto Danuto.. Warto pójść na przekór sobie, wygrać z myśleniem o sobie i zrobić coś dla kogoś. To takie moralne..

Ale to pouczenie nie ma tu żadnego zastosowania - po co je napisałeś?

Wracając do tematu o reinkarnacji, to kto odpowie mi na mój objaśniony sprzeciw, że nie przebiega ona jednak w postaci drabiny postawionej na ziemi do nieba i nie kończy się gdzieś na szczycie w błogim Raju?
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi