autor: Natasza » 12 lis 2016, 13:50
rzadko kiedy wchodzę w inne tematy, ale teraz się do tego włączę
żeby kochać ludzi, zacząć trzeba od kochania zwierząt, tych najmniejszych
jeśli ktoś rezerwuje ,, duszę ,, , świadomość , jak zwał tak zwał dla cudownego stworzenia jakim jest CZŁOWIEK , a jednocześnie ta świadomość jaką jest CZŁOWIEK, uznaje istnienie bytów nad nim nazywanych Wyższymi od niego, mądrzejszymi, czasami określając to nie w liczbie mnogiej ale pojedynczej - jako cudownego stwórcę - powinien już widzieć , że jest jedynie jednym z wielu gatunków , który tu i tylko tu steruje, a przynajmniej tak mu się wydaje, życiem nie tylko swoim ale podległych mu stworzeń
człowiek postawił siebie wobec świata na najwyższym szczeblu podpisując się JESTEM NACZELNYM
Estio ukłon daję w Twoją stronę, ponieważ swoim życiem wyrażasz szacunek do innego życia - tego najsłabszego w ogniwie - jakim jest zwierzę
niestety nie potrafię w tym być taka jak Ty i w swojej diecie mam rzadko ale mam - mięso ( kurczak ) oraz niemal codziennie - ryby
za każdym razem kiedy przygotowuję piersi z kurczaka myślę o tym zwierzęciu
jestem taka czysta, bo nie moimi rękami ktoś zabił to zwierzę, nie, nie jestem czysta pod tym względem, bo ktoś zrobił to dla mnie bym mogła to zwierzę zjeść
jedynie na co było mnie stać , to rezygnacja z jedzenia innych zwierząt
sprzeczacie się o to kto robi lepiej ci czy tamci - ty czy ty
nikt z nas nie robi dobrze, bo świat to nie RAJ
a myślimy i oskarżamy się o czyny jakbyśmy żyli w nim i tylko od czasu do czasu ktoś by popełnił wykroczenie
piekłem nie jest to, że teraz za oknem nie świeci słońce, piekło tworzą ludzie
jeśli kochasz ludzkie dzieci - powiedz ilu dzieciom na świecie pomogłeś? ile razy to zrobiłeś?
słowa, słóweczka i każde jak malowane,
a są niczym , bo możesz być niemową a ja mogę być niesłysząca - i ja nie muszę wcale słyszeć , wystarczy , że ci , którym pomożesz to poczują
rozumiesz?
Estia stając w obronie zwierząt - wykazuje się siłą charakteru , determinacją sama dla siebie
Mirku , wspomniałeś o ludziach z przyszłości - być może to właśnie oni mają tę technologię holograficzną by wchodzić w nasz zapisany i utrwalony obraz
sądzę, że oni nie jedzą mięsa i znaleźli nowe rozwiązanie
zanim nastąpi odrodzenie - musimy znieść wojny , uwolnić i uratować ludzi od siebie samych
później, a będzie to trwało wieki - przejdziemy do kolejnego etapu
będzie to tworzenie nowych wartości , będzie to wtedy, gdy przestaniemy mówić, bo mowa zaniknie - jako zbędne narzędzie , a będzie istniała myśl
którą słyszeć będą wszyscy znajdujący się przy Tobie
i nie będziesz mówił kocham, a myślał inaczej, bo Twoja myśl nie zwiedzie nikogo
minie wiele wieków, minie kilka tysięcy lat
to będzie zmiana
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,