Stop aborcji

W jaki sposób pomóc innym? Ten dział forum stworzony został po to, by wzajemnie się inspirować do działań charytatywnych... Zapraszamy do dyskusji!

Re: Stop aborcji

Postautor: neuron » 07 lis 2016, 07:18

Mirek pisze:I te słowa Jezusa pokazują, że nawet gwałt jest oczyszczeniem poprzednich wcieleń. Dlatego poczętę dziecko w takich okolicznościach ma odegrać swoją rolę w życi tej kobiety. Nie zrozumienie tego faktu powoduje nie przejścia próby przez tą kobietę.

#facepalm ........

Natasza pisze:W Indiach w ten sposób oczyszczane są średnio co 3 minuty dziewczynki i ich siostry i matki przez panów, robi sie to oczyszczanie w pojedynkę lub grupowo . Chłopie ogarnij sie twoje brednie są obrzydliwa obleśna wzgarda dla kobiet[/quote]

no, coś się bracie pogubiłeś .......... Natasza ma racje , obleśna wzgarda dla człowieka ..........

Mirek pisze:Poronienia, to nie aborcja.

zdziwisz się jak za niedługo już kupno prezerwatywy w sklepie bedzie uważane za "zamiar ewentualny" i za to kobieta dostanie &

ilość i ciężar bzdur tutaj spokojnie zatopiłaby dużą łódz podwodna ........
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: Xsenia » 07 lis 2016, 20:56

danut pisze:Jak to nie da się udowodnić tego czy poroniła, a czy usunęła ciążę? Przecież teraz mamy zakaz dokonywania aborcji a w szpitalach dużo kobiet spotykają takie przykre rzeczy jak piszesz i medycy doskonale sobie radzą z udokumentowaniem takich przypadków, nie uważasz, ze to jest jakiś lęk bezpodstawny i na zapas.

Lęk bezpodstawny, tak?? Heh a czytałaś gdzieś może, czy może obiło ci się o uszy, o ziołach wczesnoporonnych? I jak lekarz ma udowodnić, że dana kobieta piła czy nie piła ziółek?
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: danut » 07 lis 2016, 21:25

Potrafią nawet wykryć jaki wirus przebyty wcześniej, lub kontakt z nim miały na to wpływ, ślady składnika z ziół pewno nie są też problemem. Ale o czym my tu piszemy?
danut

Postautor: cthulhu87 » 07 lis 2016, 23:40

Chce się odnieść do tego co Mirek napisał : Ewangelii według spirytyzmu czytamy : ''nie patrzcie nigdy na siebie jako na narzędzia tortur'' czyny człowieka są rezultatem jego decyzji, jego woli i jako takie nie mogły być zaplanowane z gory jako środek do czyjegoś oczyszczenia. Spirytyzm nigdzie nie uczy, że gwałt to jest dla kogoś oczyszczenie.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 08 lis 2016, 09:17

Spirytyzm, to nie jest prawda absolutna.
W "Niebo i Piekło wg spirytyzmu" są opisane konsekwencje za czyny sprawiające ból i cierpienie innym. Nie wykluczone, że dusza nie potrafi czegoś zrozumieć co robiła źle, jak tylko przez własne doświadczenie na sobue tego czynu. Jest to dobrze zobrazowane w filmie spirytystycznym, pt.: "Film o duchach".
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: cthulhu87 » 08 lis 2016, 11:38

Człowiek ma wolną wolę. Można przed wcieleniem wybrać takie czy inne środowisko, co wiąże się z kontaktem z określoną grupą ludzi, ale to co Ty tu propagujesz jest bezmyslnym, okrutnym fatalizmem. Zastanów się jak się czują kobiety czytając coś takiego, takie wywody
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 08 lis 2016, 12:49

A skąd możesz wiedzieć, jak czuje się zgwałcona kobieta, skoro nie jesteś kobietą i nie zostałeś zgwałcony?
Wiesz tyle ile Ci powiedzą.
A jak się czują te dzieci z gwałtów, które za kare, że miały czelność się począć mają być mordowane?
Nie jestem spirytystą, a wiem, że życie (wcielenie) ma nieocenioną wartość, którą Ty jako spirytysta nie dostrzegasz.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 08 lis 2016, 13:44

W tym wszystkim chodzi głównie o kształtowanie się pozytywnych postaw wobec trudnych sytuacji. Ale jak napisałam wcześniej, to żadne nakazy, ani zakazy nie są w stanie tu na nie wpłynąć. Nikt nikogo nie zmusi do miłości, gdy ten czuje tylko nienawiść. Jeśli tak prezentują się uczucia danej zgwałconej kobiety, że z tym poczęciem wiążą się u niej tylko traumatyczne wspomnienia i będzie za nie potem obwiniać i to dziecko, widzieć w nim odbicie swojego kata i to będzie doprowadzać ją do destrukcyjnego życia ze szkodą dla siebie i tego dziecka, to niech dokona według swojej "słusznej" decyzji. Mamy tu doskonały przykład na to jak siec zła tworzy następne zła, ale co począć, gdy ktoś nie ma siły jej przerwać. Wspomnieć należy, że do zapłodnienia nie dochodzi w chwili stosunku i szybka reakcja medyczna w tym wypadku nie powinna być uznawana za aborcję, a za zapobiegniecie niechcianej ciąży. Widziałam kiedyś wspaniale pokazujący ten problem film oparty o fakty - uprowadzona nastolatka była wieziona w szopie i gwałcona przez psychopatę przez 7 lat, urodziła tam dziecko, które jedynie pozwalało jej te ciężkie chwile przetrwać. I właśnie to dziecko, gdy miało już 5 lat doprowadziło do uwolnienia jej i siebie z tego piekła. Wracając na łono rodziny jej ojciec tak widział sprawę jak napisałam wyżej wyprowadził się i nie uznał tak poczętego chłopca za swojego wnuka, nie umiał nawet na niego spojrzeć. Babcia i matka a także przyjaciel rodziny nie mieli takich dylematów i mimo tych wszystkich wielkich trudności pragnęli stworzyć normalną rodzinę.
Należy zadać tu pytanie - które postawy Wam bardziej się podobają i o czym one świadczą? I chciałam jeszcze dopisać fragment dialogu z poza tą rzeczywistością, który otwiera oczy i pozbywa lęku przed mającym mieć podstawy wrodzone, genetyczne jak niektórzy uważają, charakterem tego dziecka. - Nie, bo to Ty je wychowasz!
danut

Postautor: Natasza » 08 lis 2016, 17:00

neuron pisze:
ilość i ciężar bzdur tutaj spokojnie zatopiłaby dużą łódz podwodna ........

jedną? całą flotyllę neuronie gdy czytam te wszystkie baśnie
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Nikita » 08 lis 2016, 17:37

Danut tego typu ciezkie sytuacje mozna tlumaczyc chyba jedynie karmicznie...wiec napewno nalezalo urodzic to dziecko i wychowac je. Ja wogole uwazam, ze nie nalezy dokonywac aborcji ale niestety ludzie nie sa az tak swiadomi... a zycie jest trudne i niestety to sie zdarza...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

PoprzedniaNastępna

Wróć do Działania charytatywne