Wegetarianizm

Jeśli szukasz miejsca, gdzie zamieścić temat niezwiązany ze Spirytyzmem, złożyć życzenia, zamieścić ogłoszenie o sprzedaży "nienawiedzonego" domu to miejsce jest właśnie dla Ciebie.

Re: Wegetarianizm

Postautor: Mirek » 29 paź 2016, 08:59

Np. z Iraku, Libii.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Xsenia » 01 lis 2016, 22:50

Estia72 pisze:Xsenia sprawdz kiedy powstal islam a pozniej wyszukaj od kiedy arabia handluje ropa....nie rozumiem co ma wspolnego ropa z prawem szariatu i islamu, to tak jak bys napisala ze za powstanie i wybuchanie wulkanow odpowiedzialni sa wega, zupelny bezsens
Estia72 pisze:OneNight -USA jest najwiekszym producentem ropy co nie zmienia faktu ze nadal nie widze powiazan miedzy ropa a ograniczen praw kobiet czy niewolnictwem ktory podala Xsenia

Na ropie zarabia między innymi Państwo Islamskie. A co to państwo robi z kobietami nawet nie będę przytaczać, bo każdy to wie.
Ale zgadzam sie z tobą, to bezsens, tak samo jak oskarżanie każdego mięsożercę o cierpienia zwierząt hodowanych masowo. Praktycznie każdy mięsożerca też nie chce tego cierpienia. I przytaczanie tego, jako argumentu za wegetarianizmem, jest, jak sama napisałaś, bezsensem.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Estia72 » 03 lis 2016, 19:15

Xsenia nie rozumie wogole Twojego rozumowania.... :roll: Chyba mi nie powiesz ze te wszystkie zwierzeta morduje sie dla wega??? Gdyby nie bylo miesozercow nie bylo by uboju/zabijania zwierzat a skoro nie potrafisz zrozumiec tych prostych zaleznosci wynikajacych jedne z drugich to nasza rozmowa nie ma najmniejszego sensu...
A tu nastepni amatorzy miesa... :evil:

http://www.yousignanimals.org/Chinese-d ... w-1-t-7105
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: Mirek » 03 lis 2016, 19:35

Gdyby nie było samochodów, to by ludzie nie ginęli na przejściach dla pieszych.
Gdyby nie było broni, to by nie było wojen.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: OneNight » 03 lis 2016, 20:22

Gdyby nie było internetu, to nie pisalibyście takich głupot na forum. Ten temat został chyba założony po to, aby żalić się jacy to mięsożercy są źli. Wegetarianizm na pokaz. Wiecie jak się zdobywa mięso? Bierze się kurę i ucina jej głowę siekierą - tak, to wielka męczarnia dla kury. Aż kilka sekund.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Xsenia » 03 lis 2016, 22:10

Dokładnie jedna. Widziałam, przeżyłam. I to jako nastoletnie dziecko. Jakoś nie spowodowało to, że przestałam jeść mięso. Nie wywołało to u mnie traumy, nie skrzywiło mi to psychiki i nie zaczęłam mordować ludzi...

Estia72 pisze:Xsenia nie rozumie wogole Twojego rozumowania....

Tak, nie rozumiesz, bo nie masz zamiaru zrozumieć, bo po co? Jeszcze, nie daj Boże, zrozumiałabyś mięsożercę i wyciągnęła nieodpowiednie wnioski, które zmusiłyby cię do przemyślenia paru spraw.
Niestety zakrywanie oczu rękami nie zmieni prawdy. A prawda jest taka, że nie wszystkie zwierzęta zabijane są w bestialski sposób, nie wszystkie zwierzęta cierpią podczas uboju, ale najlepiej tego nie wiedzieć, zaprzeczać i twardo trzymać się własnych ograniczonych poglądów.
Tak, masz rację, nasza rozmowa nie ma sensu.

Jak to jest, że jeszcze nie spotkałam wegetarianina, który miałby pogląd, że nie je mięsa, bo nie i już, ale przy okazji nie potępiałby nikogo innego za jego własne poglądy dotyczące jedzenia i nie próbowałby, wręcz chamsko, wymusić zmianę poglądów, poprzez pokazywanie okropnych filmików nagrywanych nie wiadomo gdzie?? :evil:
Jak to jest, że jeszcze nie spotkałam wegetarianina, który nie czułby się lepszy od innych, bo ON NIE JE MIĘSA? :evil:
Jak dla mnie wegetarianie to grupa ludzi, tak bardzo zadzierająca nosa, że wręcz nie da się z nimi normalnie rozmawiać. :evil:

Mimo wszystko ciągle mam nadzieję, że trafię na wege z normalnym podejściem do diety i do ludzi.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Mirek » 04 lis 2016, 07:24

Xseniu myślę, że taki stosunek wegetarian jest spowodowany uszkodzeniem mózgu przez pestycydy. :lol: Jedzenie mięsa w znacznym stopniu je neutralizuje, więc mamy sprawniejsze myślenie i nie potępiamy poglądów innych :)
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Nikita » 04 lis 2016, 16:45

Wiekszosc wegetarian kupuje zywnosc ekologiczna a pestycydy i antybiotyki jak i hormony najbardiej gromadza sie w cialach zwierzat roslinozernych...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Mirek » 04 lis 2016, 17:20

To skąd u wegetarian tyle agresji do odmienności?
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Nikita » 04 lis 2016, 19:56

Agresja powstaje w wyniku zjadania miesa w duzej ilosci...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

PoprzedniaNastępna

Wróć do Różne różności