W jaki sposób zwiększyć ochronę przed złymi bytami?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: W jaki sposób zwiększyć ochronę przed złymi bytami?

Postautor: danut » 30 paź 2016, 22:46

Mirek pisze:Za bardzo wszystko komplikujesz, a prawdziwa siła jest w prostocie.
Do mnie przemawia prostota. Jeżeli nie potrafisz zrozumieć prostych rzeczy, to ja nie potrafię ich tak skomplikować aby było dla Ciebie jasno i zrozumiale. Przykro mi.

Przez upraszczanie ludzie płytko traktują życie, bo niby takie wszystko jest dla nich proste, ale wciąż mało wiedzą o istocie rzeczywistości, nas samych, życiu po śmierci, przyczynach i skutkach. I oczywiście wciąż nie potrafią stworzyć takiej struktury by wszystkim w niej żyło się godnie. Puszkujący nie upraszcza a rzeczywistość jest bardziej złożona niż tym co niby tak wszystko wiedzą i takie jest to proste się wydaje. A wiele z tych prostych "wielkich" mądrości to zwyczajnie puste hasła.
danut

Postautor: Mirek » 31 paź 2016, 11:54

Prosty przekaz, to nie upraszczanie, to odrzucenie zbędnej, niepotrzebnej zawiłości w przekazie.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 31 paź 2016, 12:37

Tak nie, bo to wręcz niezrozumienie sensu przekazu i nadanie mu swojego pobieżnego, niewnikliwego znaczenia i rzucanie hasełkami jak pustym dogmatem.
danut

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi