Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Budowa zaświatów i odprowadzanie dusz miłością.

Postautor: OneNight » 22 paź 2016, 22:17

Nie wiem czy to był sarkazm, ale jak dotąd to oobe park jest chyba jedynym poważnym miejscem, w którym otwarcie dzieli się swoimi doświadczeniami w tym zakresie. Nie doszukałem się potwierdzenia Twojej tezy w praktyce - próbowałeś tego?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Estia72 » 24 paź 2016, 23:33

jaKrzyś pisze:No tak...z takim źródłem jakim jest "oobe park" to raczej szans nie mam. Chociaż ja będę obstawał przy swojej tezie - wibracje pozytywnie wpływają na osiąganie OOBE. Ach...jeszcze to - Wibracje ponoć mogą zmienić kod DNA. I to też wydaje mi się wysoce prawdopodobne.

JaKrzys to nie jest wysoce prawdopodobne to jest fakt i badania naukowe to potwierdzaja :)
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: jaKrzyś » 29 paź 2016, 19:37

Estia72 pisze:
jaKrzyś pisze:No tak...z takim źródłem jakim jest "oobe park" to raczej szans nie mam. Chociaż ja będę obstawał przy swojej tezie - wibracje pozytywnie wpływają na osiąganie OOBE. Ach...jeszcze to - Wibracje ponoć mogą zmienić kod DNA. I to też wydaje mi się wysoce prawdopodobne.

JaKrzys to nie jest wysoce prawdopodobne to jest fakt i badania naukowe to potwierdzaja :)

Tak czytałem, tylko już nie pamiętam gdzie to było ...i obawiałem się, że ktoś poprosi o "źródło"
OneNight pisze:Nie wiem czy to był sarkazm, ale jak dotąd to oobe park jest chyba jedynym poważnym miejscem, w którym otwarcie dzieli się swoimi doświadczeniami w tym zakresie. Nie doszukałem się potwierdzenia Twojej tezy w praktyce - próbowałeś tego?

Wg mnie OOBE park nie jest tym najlepszym miejscem. Ale - każdy może mieć swoje zdanie na ten i inne tematy. Napisałeś, może lepiej zacytuję -

zdecydowana większość
ludzi mówi, że to jest mrowienie,
inni mówią, że jest to uczucie
lekkiego falowania, jakby unoszenia
się na wodzie, jeszcze inni mówią że
to jest coś w rodzaju gęsiej skórki. W
zasadzie mało kto z wypowiadających
się w postach o wibracji opisywał
silne drgania na całym ciele
I już możesz mieć odpowiedz - mrowienie, czy gęsia skórka...czy to nie może być objaw wyższych wibracji? Wiesz - delikatne wibracje o częstotliwości ok 2000 Hz moga być tak odczuwalne. Pozdrawiam
jaKrzyś

Postautor: OneNight » 29 paź 2016, 19:59

Ewentualnie może to być jakiś rodzaj energii, który to powoduje. Nie koniecznie wibracje.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: jaKrzyś » 29 paź 2016, 20:48

OneNight pisze:Ewentualnie może to być jakiś rodzaj energii, który to powoduje. Nie koniecznie wibracje.

Chyba napisałem - wibracje przyciągają energię...
Zacytuję siebie -
Z tego co wyczytałem...zwiększone wibracje mogą spowodować, że zostaniesz "niejedzącym" (breatharianizm, inedia). Wibracje są niezbędne, żebyś mógł dostarczać inną energię do komórek. Do powiększenia aury, i do Kundalini...do przebudzenia i wznoszenia, niezbędne są wysokie...a nawet bardzo wysokie wibracje.
Więc może odpuścimy już ten temat. Taka dyskusja do niczego nie prowadzi.
jaKrzyś

Postautor: danut » 29 paź 2016, 21:26

"Zwiększone wibracje mogą spowodować, że zostaniesz "niejedzącym"" - To jest trafnie napisane. Mogą spowodować brak zapotrzebowania na jedzenie, a pomimo to zwiększoną aktywność organizmu. Nie należy tego mylić z postami i głodówkami, które miałyby ten stan wywołać, niektóre ( nawet widziałam taki film) sekty plemienne, stare kulty do swoich rytuałów by nie odczuwać bólu przy zadawaniu sobie ran i nie krwawic najpierw prowadzą jakieś 7-dniowe medytacje ze ścisłym postem. Pokazano, że to działa ale jednak nie na wszystkich podchodzących do tego. Wtedy uważano, ze ten ktoś nie był godny obrządku itp.
Ja ponieważ doświadczałam takich stanów uważam, że jest jak napisałeś nie przez głodówki otrzymujemy tę energię, a to ta jakaś silna energia wywołuje ten efekt niejedzenia bez szkody dla doświadczającego.
danut

Postautor: Estia72 » 30 paź 2016, 15:14

jaKrzyś pisze:
Estia72 pisze:

Tak czytałem, tylko już nie pamiętam gdzie to było ...i obawiałem się, że ktoś poprosi o "źródło"

http://sekrety-zdrowia.org/wplyw-emocji ... la-umyslu/

http://abelikain.blogspot.co.uk/2014/01 ... racja.html

A tutaj wszystko o dna, troche dlugie ale warto:

http://www.vismaya-maitreya.pl/zmiany_w ... a_cz1.html

tutaj po angielsku:
http://www.invertone.com/WEBDOC/DNA-Gar ... oponin.pdf

http://www.bcs.org/content/ConWebDoc/16170
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: jaKrzyś » 31 paź 2016, 11:35

danut pisze:"Zwiększone wibracje mogą spowodować, że zostaniesz "niejedzącym"" - To jest trafnie napisane. Mogą spowodować brak zapotrzebowania na jedzenie, a pomimo to zwiększoną aktywność organizmu. Nie należy tego mylić z postami i głodówkami, które miałyby ten stan wywołać, niektóre ( nawet widziałam taki film) sekty plemienne, stare kulty do swoich rytuałów by nie odczuwać bólu przy zadawaniu sobie ran i nie krwawic najpierw prowadzą jakieś 7-dniowe medytacje ze ścisłym postem. Pokazano, że to działa ale jednak nie na wszystkich podchodzących do tego. Wtedy uważano, ze ten ktoś nie był godny obrządku itp.
Ja ponieważ doświadczałam takich stanów uważam, że jest jak napisałeś nie przez głodówki otrzymujemy tę energię, a to ta jakaś silna energia wywołuje ten efekt niejedzenia bez szkody dla doświadczającego.

Tak zgadza się...doznałem 5 dniowego niejedzenia bez uczucia głodu i bez żadnego osłabienia - przyczyna tego- znacznie wzrosły mi wibracje. I to było ciekawe doświadczenie ponieważ, wcześniej miałem głodówki, które nie trwały dłużej niż 3 dni ze względu na osłabienie organizmu i zawroty w głowie. Tak wysokie wibracje można otrzymać poprzez medytacje (otwarte czakry) lub poprzez przebudzone Kundalini (z tego co wiem - wąż jest wysokowibracyjny). Ja już medytuję ok 8-10 lat. Czuję wszystkie swoje czakry. Jednak jest coś co mi pomaga w osiąganiu wibracji...ale tą informację zostawiam dla siebie. No i jeszcze jedno - znacznie zmalał mi apetyt na jedzenie, jednak ciężko mi jest "zgubić wagę." Pozdrawiam
jaKrzyś

Postautor: jaKrzyś » 31 paź 2016, 11:46

Podałaś dużo ciekawych informacji. Może nie wszystko przeczytam...( brak czasu...no i chyba już czas zacząć realizować swoje pomysły) ale zachęcam innych do poczytania. Dziękuję i pozdrawiam. Kk
jaKrzyś

Postautor: jaKrzyś » 01 lis 2016, 19:18

Moje główne zainteresowanie, jeżeli chodzi o ezoterykę, to Kundalini. Jeżeli macie jakieś ciekawe informacje, jakąś wiedzę lub osobiste doświadczenia proszę - napiszcie. Ja wiem, że Kundalini można obudzić w sposób...powiedzmy - mechaniczny. Elektrostymulator mięśni zastosowany w odpowiedni sposób i nastawiony na odpowiednie częstotliwości może spowodować przebudzenie węża. Było to praktykowane w starożytnym Egipcie (ich sposobu budzenia nie znam...mogę się tylko domyślać) i prawdopodobnie wciąż jest praktykowane przez Watykan i żydów, jak też prominentnych polityków. Wykorzystują tą wiedzę przeciwko nam. Do "wznoszenia" węża można zastosować symbole energetyczne wykonane z metalu, kamienia, a nawet z drewna. Przykładowe symbole: Anch, swastyka, gwiazda Dawida lub potrójny krzyż papieski. Jednak mają one różny potencjał, jak też różną "czystość" energetyczna. Nie wiem jakie są efekty współpracy z symbolami energetycznymi z negatywnym potencjałem i nie wiem też czy można takie symbole "oczyścić". Krzyż ANCH jest zabrudzony w 20%...ale jaki to może dać efekt u osób używających tego krzyża - nie wiem. Proszę - przekażcie chociaż część swojej wiedzy w tym temacie. Pozdrawiam Kk.
jaKrzyś

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka