Szybkość rozwoju

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Szybkość rozwoju

Postautor: 1Prawda1 » 28 paź 2016, 20:31

Naprawdę są potrzebne

Są wadą bytu. Nie są potrzebne. To jest moje zdanie.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 28 paź 2016, 20:39

1Prawda1 pisze:
Naprawdę są potrzebne

Są wadą bytu. Nie są potrzebne. To jest moje zdanie.

Uważam podobnie, ale co możemy z tym zrobić? Jedynie uważać na siebie, by nie zboczyć ze słusznej drogi i nie stać się taką wadą.
danut

Postautor: danut » 28 paź 2016, 20:51

1Prawda1 pisze:A nie uważasz, że wszystkie dusze powinna łączyć jedna odwieczna rzecz? Ale nie rozwój co ''sensowość'' tego wszystkiego.

Ps. Pamiętajmy też o tym, że o wiedze bardzo ciężko i nasze doświadczenia mediumiczne nie zawsze muszą być wiedzą niezbitą. Oznaczałoby to, że dusze medium są zdolne do oglądania praw boskich zawsze, gdy następuje coś mediumicznego, skoro ludzie na początku życia nie wiedzą o co chodzi w egzystowaniu to powinniśmy nabyć trochę dystansu do mówienia o dowodach na coś bardzo trudnego. Nie mówię, że Ty Danuto nie masz takiego dowodu, ale wiem tak jak napisałem, że o wiedzę niezbitą jest bardzo bardzo trudno i należy nabrać dystansu nawet do doświadczeń mediumicznych.

Ale ja nie czerpie wiedzy z doświadczeń mediumicznych typu wprowadzanie się w transy, sztuczki, karty, oparte o czyjeś nauki w tym względzie. Nie mam, nie miałam nigdy żadnego gabinetu do tych spraw, nie należałam do żadnych zgrupowań. Nie opieram się naq cudzych założeniach, a rozważania przeprowadziłam od podstaw i z czysta kartą, by nie zmyliły mnie wpajane pzrez kogoś pojmowania. Dowody zdobyłam nie od ręki po doświadczeniach - wtedy nie odważyłam się nawet o nich rozważać, a dopiero wtedy gdy moje życie przyniosło na nie stu procentowe potwierdzenia - dokonało się stało, jak było ujrzane i powiedziane. Czyli po wielu latach, gdy te dowody zdobyłam, gdy wyłuskałam je łącząc wiele doświadczeń ze sobą i znalazłam w nich logikę i sens.
danut

Postautor: 1Prawda1 » 28 paź 2016, 20:54

A byłabyś w stanie napisać dochodzenie Twoje do potwierdzeń dowodu o różnych miejscach przebywania dusz przed narodzeniem? Wybacz, że Cię męczę, ale jak wiemy jest to bardzo ciekawy i poważny temat, dlatego mam taką prośbę. ;)
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 28 paź 2016, 21:07

1Prawda1 pisze:A byłabyś w stanie napisać dochodzenie Twoje do potwierdzeń dowodu o różnych miejscach przebywania dusz przed narodzeniem? Wybacz, że Cię męczę, ale jak wiemy jest to bardzo ciekawy i poważny temat, dlatego mam taką prośbę. ;)

Tu raczej mam przeprowadzone takie rozważania co do naszej dalszej drogi. Tu jesteśmy przed naszym następnym wcieleniem i mamy przebłyski tego gdzie( z naszego punktu odniesienia patrząc )udamy się później. Do końca naszego życia wybieramy i układamy ten plan, ale nie ten świadomy, czyli nic tu nie ma do rzeczy nasze wyobrażenie sobie tego. Czynimy to każdą chwilą, czynem, myślą, pragnieniem, uczuciem, emocją i wysyłaniem tych informacji, które się zapisują i nie są one wymazywane, bo nie giną. Są zapisywane w źródle zarządzającym tymi informacjami - a tam nie wiem na jak długo możemy zaglądnąć, czy jest to tylko jedna chwila naszego z nim połączenia w chwili śmierci, czy dłużej, tym bardziej że tam nie istnieje czas w naszym przyzwyczajeniu jego odczuwania i pojmowaniu. Wydaje mi się, że jest to tylko, lub aż miejsce zasilania, jednak miejsca działania to miejsca życia tu, czy gdziekolwiek indziej.
danut

Postautor: 1Prawda1 » 28 paź 2016, 21:34

Ciekawe. Mój pogląd jest taki:

Dusze przybywają na Ziemię dla uczestniczenia w sytuacji którą można opisać jako planszową. Plansza to wady, zalety bytu (choroby, ból po wywróceniu się, ale też piękno, możliwość wykonywania pasji..), miejsce które musi istnieć bo siły Bogów pragną, aby ta plansza istniała. Została stworzona możliwie najlepiej, a cierpienie które jest jej wadą jest naturalnym jakby zakrzywieniem linii, a linią tą są Boskie Dobro i wszechświat, ale wszechświat jeszcze jako zwykły budulec, jako ''cegła''. Siły twórcze połączyły Boskie potężne Dobro z tym budulcem i tak powstała plansza. Człowiek nigdy nie powstał, ani nigdy nie przestanie istnieć, ma dojść do tymczasowości swojego przebywania na Ziemi i zdać sobie sprawę z mocy piękna, z mocy przeżyć z ludźmi, z miłości do nich, Boskiej skromności i dozgonnej tajemniczości Prawdy opartej na miłości w pełni dojrzałej do drugiego człowieka.

Ludzie źli czynią zło przez to, że nie posiadają wiedzy, udowodniłem, że dary Boże i moc Boga jest otwierana człowiekowi wraz z nabywaniem wiedzy o Dobru. Nikt bowiem nie czyniłby źle, gdyby wiedział, że myli się w swoim życiu, ponieważ prawdziwa moc i prawidłowe życie czuje się w najgłębszej części naszej duszy w sferze już metafizycznej, gdzie człowiek dojrzewa nie tylko do Dobra, ale i do rozeznania się w tym co mu tutaj zostało dane na Ziemi.
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 28 paź 2016, 21:55

Również ciekawe. Prawdo - ja tę "planszę" opisuję jako prawdziwe hologramy( i naukowcy odkrywają dowody świadczące o takiej właśnie budowie wszechświata opartej o holograficzne prawa), powielacze do spełnienia się wszystkiego tego co ma doświadczyć dusza. A człowiek dojrzewa po to by on( ten hologram) tworzył się dla niej coraz piękniejszy i lepszy i znowu lepszy i piękniejszy.
danut

Postautor: Mirek » 29 paź 2016, 09:04

Są dwa schematy wychowania. Pierwszy to prymitywny, na poziomie zwierzęcia – próbować wychowywać, rugając i karząc za błędy, za to co złe. To tłumi wewnętrzną energię i daje minimalną możliwość rozwoju. Drugi model to wyższy poziom. Zamiast krytykować za to co złe, trzeba chwalić za to co dobre. Wiele żon próbuje wychowywać mężów, ciągle krytykując, wypominając i pokazując niezadowolenie. A trzeba jedynie nauczyć się chwalić za to, co dobre.
S. Łazariew. Człowiek przyszłości 2

Obrazek
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 29 paź 2016, 23:01

Mirku ależ zarówno metoda nagan jak i pochwał doprowadza do wielu nieprawidłowości w rozwoju. Szczególnie u młodych ludzi nadmierne chwalenie ich wyrabia w tych osobach postawę roszczeniową i jest to bardzo często zaobserwowane przez psychologów, nadmierne karanie szczególnie, gdy godzi ono w ich godność osobistą, lub w jakiś sposób eliminuje ( bo zabraniam ci za karę)z aktywności społecznej dostosowanej do jego wieku wyzwala w nich agresje, frustracje i niepewność.
Najlepszą metodą jest dawanie dobrego przykładu, angażowanie w dobre działania, modelowanie prawidłowych podstaw. Kluczową tu role spełnia przejmowanie uświadomione, bądź nawet nie- zachowań od grupy, do której zostajemy przygarnięci. Podobne przyciąga podobne i warto baczyć na swoje przyjaźnie, na otoczenie i na nasze w nie zaangażowanie.
danut

Postautor: Mirek » 30 paź 2016, 10:16

A Ty danut jesteś mężatką?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi