Zdolności parapsychiczne?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Zdolności parapsychiczne?

Postautor: OneNight » 26 paź 2016, 19:43

Xseniu, czyli sugerujesz, że do matury nikt nie potrafi przecinków stawiać? :D
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: młoda duszyczka » 26 paź 2016, 19:52

Xsenia pisze:
młoda duszyczka pisze:O jej to cudownie to czytać! Jak już pisałam - mam 17 lat więcej zaufania, proszę gdyby tak było nie ukrywałabym również swojego wieku, gdyż to niczego nie wnosi mimo to bardzo dziękuję.

Eh, Duszyczko, moje stwierdzenie ma dwa znaczenia :) Twoje posty nie sugerują osoby z wiekiem, który podajesz (zbyt ładnie piszesz po polsku ;) ), ale wiem, że istnieje młodzież odbiegająca od normy (normy czyli brak interpuncji i pomijanie polskich liter takich jak ą, ę, ł, ś, ź, ć itd). Mnie właściwie chodziło o drugie znaczenie: stara dusza w młodym ciele. I osobiście znam 11-latka, którego dusza jest dużo starsza od mojej (a jest nim mój własny syn :) ).
Dlatego, pomimo iż mam wątpliwości, mogę przyjąć, że naprawdę masz 17 lat, ale twoja dusza na pewno nie jest "młoda" :)

Jestem w klasie humanistycznej :) uwielbiam do tego pisać oraz rzecz jasna czytać. Od lat staram się zresztą pracować nad bogactwem swoich wypowiedzi, dlatego bardzo dziękuję za tak dla mnie cenną opinię. Za to mam problem z przecinkami ahahha :))
Dziękuję!
Hmmm.... nigdy w zasadzie nie myślałam w ten sposób nad własną duszą. Czytałam na ten temat wiele artykułów aczkolwiek zaintrygowałaś mnie tym niesamowicie. Po czym poznajesz, że dusza może być starsza? Choćby z przykładu z Twojego syna. Nurtuje mnie to. Chodzi tutaj o moralność oraz... o co w zasadzie? :))
młoda duszyczka

Postautor: OneNight » 26 paź 2016, 20:06

Czytałam na ten temat wiele artykułów aczkolwiek zaintrygowałaś mnie tym niesamowicie

Dla tych, którzy twierdzą, że jej język polski jest idealny - nie dała przecinka przed "aczkolwiek". Widzicie to?! :lol:
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: młoda duszyczka » 26 paź 2016, 20:10

OneNight pisze:
Czytałam na ten temat wiele artykułów aczkolwiek zaintrygowałaś mnie tym niesamowicie

Dla tych, którzy twierdzą, że jej język polski jest idealny - nie dała przecinka przed "aczkolwiek". Widzicie to?! :lol:

AHHAHAHAHAH nie wiem czy w tym przypadku mam się śmiać czy płakać... :')
Pozdrawiam! Uśmiałam się ;)
młoda duszyczka

Postautor: danut » 26 paź 2016, 20:19

danut

Postautor: OneNight » 26 paź 2016, 20:46

Zrobiłem to tylko dlatego, żeby rozluźnić atmosferę. Ciągle ktoś się czepia tego wieku. Sam oczywiście jestem umysłem ścisłym i zdarzają mi się pomyłki, ponieważ używam 3 języków obcych(niemiecki, angielski, norweski), ale wydaje mi się, że powinien tam być przecinek.

Pomimo sceptycyzmu jaki tu panuje, zachęcam Cię, abyś dzieliła się tu swoimi doświadczeniami. Napisałaś, że chcesz pomagać duchom - masz już pomysł jak zacząć?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Pawełek » 26 paź 2016, 20:54

OneNight pisze:wydaje mi się, że powinien tam być przecinek.

Rozwieje wszelkie wątpliwości: tak, powinien być tam przecinek :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Xsenia » 26 paź 2016, 21:36

OneNight pisze:Xseniu, czyli sugerujesz, że do matury nikt nie potrafi przecinków stawiać?

No co żesz ty piszesz :D

młoda duszyczka pisze:uwielbiam do tego pisać oraz rzecz jasna czytać. Od lat staram się zresztą pracować nad bogactwem swoich wypowiedzi, dlatego bardzo dziękuję za tak dla mnie cenną opinię.

I ty się mnie jeszcze pytasz po czym poznaję stare dusze?? :lol: :lol: :lol:
Większość obecnej młodzieży nie czyta, nie ma bogatego słownictwa i bardzo rzadko dziękuje za cokolwiek. :) Oczywiście są wyjątki od tej reguły. :D

Powiem ci jak to rozpoznałam u mojego syna. Od niemowlęctwa nie wiedział do czego służy smoczek, potem nigdy nie pił z butelki, od razu z kubka. W wieku 1,5 roku mówił pełnymi, rozwiniętymi zdaniami. Używał trudnych słów w poprawnych sytuacjach. Od początku trzymał w dłoni poprawnie ołówek, kredkę, łyżkę, widelec. Nigdy mu nie musiałam pokazywać jak coś poprawnie trzymać. Jest inteligentny ponad przeciętną. I co najważniejsze: ma twardo ustawione poglądy na różne sprawy. Jest samodzielny do przesady i odpowiedzialny do przesady. Przejmuje się nawet budżetem domowym, choć nikt go o to nie prosi, ale musimy uważać co przy nim mówimy. Poza tym jest konserwatystą i szowinistą. Przypominam, że piszę na temat 11-latka. Niełatwo być matką takiego dziecka, które mówi ci co masz robić, gdzie i jak, i próbuje ustawiać cię po kątach, które cię upomina, przypomina o wszystkim i dzwoni gdy spóźniasz sie do domu pół godziny, bo poszłaś po pracy na zakupy. A najlepsze jest gdy wychodzimy gdzieś z mężem i zostajemy do późna poza domem. Wtedy telefony są co pół godziny z pytaniem, o której wracamy, bo on sie martwi. Normalnie jakbym miała jeszcze jednego rodzica....
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Pawełek » 26 paź 2016, 21:43

Xseniu, jeśli będzie taka możliwość to poproszę o szczegółową relację z okresu dojrzewania Twojego syna :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Xsenia » 26 paź 2016, 22:39

Pawełku, na litość... na co ci to?
I dodam co mi się przypomniało. Mięso do obiadu przygotowuje od wieku lat 5. Od 6 roku życia robi sobie sam śniadania i kolacje. I bynajmniej nie dlatego, że ja nie chcę mu zrobić, tylko dlatego, że on sam tego chce. Zbiera kasę i bardzo często jest bogatszy od nas. Skąd ma kasę nawet nie mam pojęcia, jego kieszonkowe wynosi 5zł tygodniowo, a on operuje setkami. Kasa sie go ima, jak to się u nas mówi. Jest najwyższy w klasie i wiecznie pomaga i ochrania młodszych i słabszych. Pamięć ma tak dobrą, że w memo złożonym z 60 par i grając z nami, on zbiera po 37 par, a my reszta rodziny resztę. W memo ogrywał szóstoklasistki, a był w klasie 0. Poprawia nauczycieli z matematyki, ale to akurat w mojej rodzinie dziwne nie jest. Większość nauczycieli nie jest dla niego żadnymi autorytetami, po prostu uważa ich za głupszych od niego (nie chodzi o wiedzę naukową, ale o wiedzę życiową). Stosuje się do prawa, ale doskonale wie jak je łamać. W tym roku postanowił wypisać sie z religii. W ogóle, jak on coś postanowi, to tak ma być. Jest najbardziej konsekwentnym członkiem mojej rodziny. W 3 klasie postanowił zmienić swoje zachowanie, bo miał za dużo uwag i zmienił sie z dnia na dzień i konsekwentnie trzyma sie tego do dziś.
Sarkazm i ironię stosował już w przedszkolu.
A poza tym manipuluje ludźmi w taki sposób, że oni o tym nawet nie wiedzą. Manipuluje nauczycielami i ludźmi, którzy powinni mieć doświadczenie w manipulacji. On po prostu ma do tego talent, i to wrodzony.
Mam wrażenie, że to nie ja wychowuję mojego syna, tylko codziennie uczę się z nim żyć. On po prostu urodził się już ukształtowany z wyrobionymi poglądami i tak właściwie, to nie ma co w nim kształtować. Choć niektóre jego poglądy staram się ułagodzić, bo jak pisałam wyżej straszny z niego konserwatysta.
Przypomnę ponownie: on ma tylko 11 lat, bo często sama o tym zapominam.

A jak chcę go zdenerwować, to go straszę, że kupię mu różową koszulkę z hello kity i każę mu ją nosić. :D W wieku lat 3 odmówił założenia rajstop w zimie, bo "on nie jest dziewczynką". Ma wyrobiony gust ubierania się i to tak dobry, że ja gdy chcę dobrze wyglądać, to pytam go o zdanie.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi