Zdolności parapsychiczne?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Zdolności parapsychiczne?

Postautor: Pablo diaz » 25 paź 2016, 09:38

Wielu z naszych przyjaciół(łek) z forum wciąż nie ma jasności zrozumienia złotej zasady,że dla dobra wspólnego , nie powinniśmy być powodem przykrości .
Spokój zrozumienia tej zasady Nie czyń innym tego, czego nie chcesz,by tobie czynili ,,działa bez przechwałek,szyderstw...
Kiedy będziemy kierować się cierpliowością działającą z miłością i inteligenją wykonamy dobro dla wszytskich ,a szczególnie dla tych ,którzy potrzebują pomocy.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Estia72 » 25 paź 2016, 15:01

młoda duszyczka pisze: Żegnam.
Podsumowując po prostu chciałabym rozwijać swoją duchowość pod kątem spirytyzmu. A jeśli mam do tego jakieś spore predyspozycje to chciałabym je w pozytywny sposób wykorzystać. Tyle. Pomoc jeśli potrafię i mogę.

Witaj Mloda duszyczka :)
Rozumiem ze moglas sie poczuc troszke rozczarowana odpowiedziami , ale tutaj przychodza na forum tacy sami zwykli ludzie jak Ty :) szukajacy odpowiedzi , nie wszyscy sa medium , ale wszyscy dziela sie tutaj swoimi doswiadczeniami z "nieznanym". Jesli chcesz rozwijac sie duchowo pod katem spirytyzmu , czujesz i wiesz ze chcialabys pracowac w tym temacie to zacznij to robic nie zwazajac uwagi na to co tu ktos napisze. Sama wiesz o tym doskonale ze masz zdolnosci mediumiczne i nie potrzebujesz potwierdzenia tego ze strony forumowiczow :) Wiec stonuj troszke z emocjami i bedzie dobrze :)

PS. Czytajac Ciebie mam odczucia ze pisze z forumowiczka Natasza :) , macie bardzo podobne wibracje 8-)

Pozdrawiam :D
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: młoda duszyczka » 25 paź 2016, 15:02

cthulhu87 pisze:
młoda duszyczka pisze:Podsumowując po prostu chciałabym rozwijać swoją duchowość pod kątem spirytyzmu. A jeśli mam do tego jakieś spore predyspozycje to chciałabym je w pozytywny sposób wykorzystać. Tyle. Pomoc jeśli potrafię i mogę.

Jeśli jesteś zainteresowana rozwojem duchowym i pogłębianiem wiedzy spirytystycznej, zapraszamy na spotkania organizowane przez PTSS w Warszawie, Wrocławiu lub Krakowie :) Niestety, fora dyskusyjne mają swoją specyfikę i czasami pisanie na nich faktycznie mija się z celem.

Niestety to niemożliwe. Mieszkam w Łodzi i tutaj nie ma żadnych spotkań by pogłębić wiedzę spirytystyczną. Może kiedyś :)
Pozdrawiam oraz dziękuję :)
młoda duszyczka

Postautor: młoda duszyczka » 25 paź 2016, 15:06

Estia72 pisze: Żegnam.
Podsumowując po prostu chciałabym rozwijać swoją duchowość pod kątem spirytyzmu. A jeśli mam do tego jakieś spore predyspozycje to chciałabym je w pozytywny sposób wykorzystać. Tyle. Pomoc jeśli potrafię i mogę.

Witaj Mloda duszyczka :)
Rozumiem ze moglas sie poczuc troszke rozczarowana odpowiedziami , ale tutaj przychodza na forum tacy sami zwykli ludzie jak Ty :) szukajacy odpowiedzi , nie wszyscy sa medium , ale wszyscy dziela sie tutaj swoimi doswiadczeniami z "nieznanym". Jesli chcesz rozwijac sie duchowo pod katem spirytyzmu , czujesz i wiesz ze chcialabys pracowac w tym temacie to zacznij to robic nie zwazajac uwagi na to co tu ktos napisze. Sama wiesz o tym doskonale ze masz zdolnosci mediumiczne i nie potrzebujesz potwierdzenia tego ze strony forumowiczow :) Wiec stonuj troszke z emocjami i bedzie dobrze :)

PS. Czytajac Ciebie mam odczucia ze pisze z forumowiczka Natasza :) , macie bardzo podobne wibracje 8-)

Pozdrawiam :D[/quote]

Witam serdecznie :)
Dziękuję bardzo, popracuję nad tym - zapewniam :D

Niestety nie dane mi było jeszcze poznać Nataszy, ale może jeszcze kiedyś się przekonam :D Dziękuję, pozdrawiam! Wszystkiego dobrego ;)
młoda duszyczka

Postautor: młoda duszyczka » 25 paź 2016, 15:09

Pablo diaz pisze:Wielu z naszych przyjaciół(łek) z forum wciąż nie ma jasności zrozumienia złotej zasady,że dla dobra wspólnego , nie powinniśmy być powodem przykrości .
Spokój zrozumienia tej zasady Nie czyń innym tego, czego nie chcesz,by tobie czynili ,,działa bez przechwałek,szyderstw...
Kiedy będziemy kierować się cierpliowością działającą z miłością i inteligenją wykonamy dobro dla wszytskich ,a szczególnie dla tych ,którzy potrzebują pomocy.

Piękne słowa. Mam wrażenie, że jesteś bardzo rozwiniętą duchowo i moralnie osobą. Zgadzam się ze wszystkim co napisałeś Pablo diaz. Dziękuję, serdeczne oraz przesyłam najszczersze pozdrowienia :)
młoda duszyczka

Postautor: młoda duszyczka » 25 paź 2016, 15:12

soldado pisze:
CZY POSIADAM ZDOLNOŚCI MEDIUMICZNE?

Duchy bardzo często podczas seansu spirytystycznego, przyciąga zapalona świeca, a konkretnie jej ogień.
Własnie dokładnie tym jesteś również dla Nich.
Jesteś jak ,,zapalona świeca'', do której lgną, nie patrząc na porę dnia i na okoliczności, w których to robią.
Będą kontaktować się z Tobą i robili to i robią, poprzez sen, poprzez wizje, będą przekazywać Ci różnego rodzaju odczucia i uczucia.
Będą przekazywać Ci telepatycznie myśli, albo informacje, poprzez inne osoby.
Mogą tez to robić poprzez zwierzęta.
Mogą zostawiać Ci różne znaki, możesz zacząć zauważać pozostawione symbole.
Myślę, że wiesz, ze masz do tego predyspozycje, tak jak piszesz, miałaś je od urodzenia, nadto były one już wcześniej w Twojej rodzinie.
Myślę, że nie tylko u Twojego taty, ale znacznie wcześniej.
Często jest w wielu pokoleniach w danej rodzinie.
To na zasadzie ,,podobne przyciąga podobne''.
Dla ludzi nie mających tego daru, będziesz i jesteś dziwaczką, dlatego błogosławieństwem dla takiej osoby jak Ty, jest urodzenia w rodzinie, gdzie chociaż jedno z rodziców, ma podobne zdolności, bo będzie Cię doskonale rozumieć, a nawet z czasem Ci będzie umieć pomóc.
Bardzo dobrze, że wspomniałaś o intuicji, bardzo dobrze, że zwracasz na nią uwagę, bo jest ona nieodzownie związana z tym darem.
Intuicja, wyobraźnia i sumienie - pochodzą bezpośrednio z naszej duszy i warto te 3 cechy pielęgnować.
Pozdrawiam Cię serdecznie i witam na forum :)

Dziękuję za rzeczowe dla mnie informacje. Zapamiętam je, zapewniam!
Dziękuję oraz pozdrawiam serdecznie w ten chłodny, jesienny dzień :)
młoda duszyczka

Postautor: soldado » 25 paź 2016, 17:02

młoda duszyczka pisze:
soldado pisze:
CZY POSIADAM ZDOLNOŚCI MEDIUMICZNE?

Duchy bardzo często podczas seansu spirytystycznego, przyciąga zapalona świeca, a konkretnie jej ogień.
Własnie dokładnie tym jesteś również dla Nich.
Jesteś jak ,,zapalona świeca'', do której lgną, nie patrząc na porę dnia i na okoliczności, w których to robią.
Będą kontaktować się z Tobą i robili to i robią, poprzez sen, poprzez wizje, będą przekazywać Ci różnego rodzaju odczucia i uczucia.
Będą przekazywać Ci telepatycznie myśli, albo informacje, poprzez inne osoby.
Mogą tez to robić poprzez zwierzęta.
Mogą zostawiać Ci różne znaki, możesz zacząć zauważać pozostawione symbole.
Myślę, że wiesz, ze masz do tego predyspozycje, tak jak piszesz, miałaś je od urodzenia, nadto były one już wcześniej w Twojej rodzinie.
Myślę, że nie tylko u Twojego taty, ale znacznie wcześniej.
Często jest w wielu pokoleniach w danej rodzinie.
To na zasadzie ,,podobne przyciąga podobne''.
Dla ludzi nie mających tego daru, będziesz i jesteś dziwaczką, dlatego błogosławieństwem dla takiej osoby jak Ty, jest urodzenia w rodzinie, gdzie chociaż jedno z rodziców, ma podobne zdolności, bo będzie Cię doskonale rozumieć, a nawet z czasem Ci będzie umieć pomóc.
Bardzo dobrze, że wspomniałaś o intuicji, bardzo dobrze, że zwracasz na nią uwagę, bo jest ona nieodzownie związana z tym darem.
Intuicja, wyobraźnia i sumienie - pochodzą bezpośrednio z naszej duszy i warto te 3 cechy pielęgnować.
Pozdrawiam Cię serdecznie i witam na forum :)

Dziękuję za rzeczowe dla mnie informacje. Zapamiętam je, zapewniam!
Dziękuję oraz pozdrawiam serdecznie w ten chłodny, jesienny dzień :)

Nie za ma co :)

Pomagając duchom, bardzo często jest tak, że pomagamy żywym :)
Bardzo często duchy są tutaj nie przechodząc dalej z czyjegoś powodu.
Np. bardzo często ludzie noszą w sobie poczucie winy z tego powodu, że komuś zmarłemu niewystarczająco pomogli jeszcze za jego życia.
Wtedy pomagając takiej osobie, np. poprzez przekazanie wiadomości od ducha o tym, że to nie jego wina z konkretną informacją, pomagamy w ten sposób samemu duchowi.
Brak winy, którą dzięki temu uzyskuje ta osoba, uwalnia ducha, który przechodzi dalej.

Również Cię pozdrawiam serdecznie :)
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Pawełek » 25 paź 2016, 18:27

No dobrze, jednakże posiadanie takiej wiedzy nie jest jakimś warunkiem sine qua non aby pomóc duchom. Każda pomoc, która da im ukojenie jest warta świeczki.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 25 paź 2016, 18:34

Zawsze mnie zastanawiało na tym forum, że nie potraficie pomóc żyjącym, a tak ochoczo chcecie pomagać duchom, które być może wcale Waszej pomocy nie chcą.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 25 paź 2016, 18:49

Mirek pisze:Zawsze mnie zastanawiało na tym forum, że nie potraficie pomóc żyjącym, a tak ochoczo chcecie pomagać duchom, które być może wcale Waszej pomocy nie chcą.

Popieram to co napisałeś dwoma rękami. Pozostawiając ziemskie ciała świadomość tutejsza łączy się ze swoją szerszą świadomością w innym świecie - wie, widzi więcej, zdaje sobie sprawę z zakończenia swojego zadania na tym planie. Ta pomoc, którą oferują, to wygląda tak, jakby ryba nie potrafiąca żyć poza wodą chciała z niej wyskoczyć i pomagać latać ptakom.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi