Pawełek pisze:Xsenia pisze:A Bóg nie jest człowiekiem, nigdy nim nie był, nie jest i nigdy nie będzieBóg nie ma uczuć, jakie mu przypisujecie: nie kocha i nie nienawidzi. Nie jest masochistą, sadystą, ani miłosiernym dziadkiem.
To trochę smutne Xseniu. Chciałbym poczuć miłość bijącą od Boga, to byłoby coś niesamowitego i niewyobrażalnego.
Stworca jest duchem tak jak my, jako istoty majace jego pierwiastek zycia posiadamy rowniez moc tworcza tak jak on i wedle wiary naszej nam sie dzieje...(odsylam do prawa rezonansu) Odbijamy na zewnatrz jako doswiadczenia to co jest w srodku nas. Wszyscy jestesmy synami i corkami tak jak Jezus, jako ze mamy wolna wole sami tworzymy swoje doswiadczenia, obwinianie zrodlo o nasze nieszczescia i nieszczescia innych oznacza tylko ze jestesmy jeszcze niedojrzali niczym male dzieci i nieprzyswoilismy lekcji i prawdy o sobie. Jezus zawsze mowil poznajcie siebie inne systemy religijne rowniez zwracaly uwage nam na nasze wnetrze na samopoznanie.
Soldado piszesz ze bog nie istnieje, owszem masz racje bog Twojego dziecinstwa uosobniony w postaci czlowieczej nie jest rzeczywisty...Zrodlo to energia zycia w kazdym przejawie zycia, zrodlo to rowniez prawa rzadzace wszechswiatem, to rowniez Twoja tworcza moc- Jak mowil Jezus "ojciec i ja jedno jestesmy" Mozesz zyc twierdzac ze bog nie istnieje i znajdziesz potwierdzenie/odbicie w otaczajacej Cie rzeczywistosci sam ja tworzac....mozesz rowniez we wszystkim widziec stworce zycia/zrodlo milosci i rowniez znajdziesz potwierdzenie tego. Mysle Soldado ze za bardzo skupiles swoja uwage na cieniach zycia na cierpieniu , przez co straciles z oczu dobro i doskonalosc stad Twoje rozgoryczenie.... ponadto zapomniales ze kazda istota zyjaca tu na ziemi ma wolna wole i przez to rowniez prawo do blednych przekonania i odbioru rzeczywistosci , oskarzanie w tym przypadku Zrodlo jako sprawcy wszystkich nieszczesc istot wcielonych jest zwyklym ludzkim bledem majace swoje podstawy w niezrozumieniu praw duchowych rzadzacych wszechswiatem. Zrodlo nigdy nie wtraca sie w Twoje wybory czy wybory innych bez wzgledu na to czy one sa pozytywne czy negatywne w doswiadczeniach dla nas, to nasz wybor Soldado!
Jesli swiat wydaje Ci sie okrutny i zly to zwroc wpierw prosze uwage kto czyni ten swiat zlym, kto jest sprawca cierpienia innych...nikt inny poza nami samymi Soldado , ludzie sami sobie zafundowali ten smutny los...Nadszedl czas Soldado z dziecka stac sie dojrzala duchowa istota , rozumiejaca i bioraca odpowiedzialnosc za swoje doswiadczenia nie oskarzajac za wszystkie nieszczescia Zrodlo/ bogow / diablow...Moc ktora dal nam Stworca to wielka odpowiedzialnosc bo to my tworzymy albo raj albo pieklo sobie samym Soldado jak i innym.
autor: Pawełek » 12 paź 2016, 20:15
To trochę smutne Xseniu. Chciałbym poczuć miłość bijącą od Boga, to byłoby coś niesamowitego i niewyobrażalnego.
Pawelku mozesz odczuc czesc tej milosc jako wcielony pod warunkiem ile tej milosci sam masz w sobie...najpredzej jednak odczujesz ja w momencie gdy juz odrzucisz cialo , wtedy doswiadczysz ja w pelni