Tzw. USTĘPSTWA - byle do przodu

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Tzw. USTĘPSTWA - byle do przodu

Postautor: neuron » 06 paź 2016, 14:14

Pawełek pisze:spirytyzm jako doktryna filozoficzna nie narzuca żadnych dogmatów, w przeciwieństwie do światowych religii w których niema miejsca na nic innego.

Czy teraz lepiej?

a właściwie może byc :)

brawo Ty
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: Pawełek » 06 paź 2016, 14:32

Brawo ja :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 06 paź 2016, 14:36

Tak i za to co napisałeś Pawełku - "Wiele osób "bawi" się w wywoływanie duchów i (posłużę się tu kolokwializmem) zabierają się do tego od d*** strony, przez co potem skutki są takie a nie inne: nieprzespane noce, wyczuwanie czyjejś obecności, koszmary, a ostatecznie opętanie czy choroba psychiczna. Ja się nie dziwię kościołowi, że tego zabrania. W końcu nie wszyscy ludzie mają "rozum" do takich spraw. Smutne, ale niestety bardzo prawdziwe droga Agnieszko." - też brawo Ci. :)
Oraz za słuszną uwagę "Haczyk jest w tym, że o tym mowa w starym testamencie, a w dzisiejszych czasach wiele z zakazów tam napisanych i tak jest łamanych i jakoś nikt na to nie zwraca uwagi. " - No w jakich my czasach żyjemy, czy prawa kapłańskie z czasów Mojżesza można w ogóle praktykować i kultywować - a gdzie rozwój moralny i ewolucja naszej świadomości? Ponad 2000 lat i już Jezus się z nimi kłócił już niektóre obalał.
Ostatnio zmieniony 06 paź 2016, 14:53 przez danut, łącznie zmieniany 1 raz
danut

Postautor: stefan12 » 06 paź 2016, 14:53

Dokładnie tak jest. KK tego zabrania, bo jest to bardzo niebezpieczne, jednocześnie stosując pewnego rodzaju furtkę, dla ludzi obdarzonych takim mediumicznym darem, który niejako jest im zesłany.
Nazywa się to charyzmatem :D

Celem życia człowiek tu na Ziemi w ciele fizycznym jest zdobycie doświadczenia i ewolucja duchowa. Nie jest do tego potrzebny kontakt ze światem duchowym. Człowiek nie ma znać przyszłości, to droga na skróty.
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: danut » 06 paź 2016, 14:56

Słusznie Stefan12 - bo celem człowieka jest ewolucja duchowa, a nie nawracanie, stanie w miejscu i kurczowe trzymanie się tej historycznej.

Ale kontakt ze światem duchowym nie raz następuje samoistnie właśnie po to, by niektóre sprawy człowiek zrozumiał, sam zrozumiał i przemyślał.
danut

Postautor: neuron » 06 paź 2016, 16:03

stefan12 pisze:Nazywa się to charyzmatem

a to jak sie okazuje jest czesto spotykane , charyzmat ......nie wiem czy to jest dane czy nie i skąd się to bierze tak naprawde , ale samo w sobie jest faktem i jest bardzo czesto spotykane u ludzi ...... niby nic takiego a jednak .....potrafi zrobić wir w energii

neuron

Postautor: Xsenia » 06 paź 2016, 21:41

Widzę, że Mag dostał bana :)
A w odpowiedzi na twoje pytanie Magu: nie, nie puszczamy wszystkiego mimo uszu. :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: neuron » 07 paź 2016, 03:29

Xsenia pisze:Widzę, że Mag dostał bana

pan bog nie rychliwy ale sprawiedliwy :)

o jejku hahaha

neuron

Postautor: Natasza » 07 paź 2016, 06:27

Xsenia pisze:Widzę, że Mag dostał bana :)

fakt, Mag dawał do pieca, ale ....nawet nie wiecie jaki błąd popełnił pan K. z Wrocławia , nie wytrzymując swojego ciśnienia wobec Maga ( o ile go zbanował)
mówiłam wam , że pewne prawdy będą rodzić się w bólu a poprzez waśnie obnażać prawdy
gdy człowiek rozpływa się w nirwanie , pięknych słodkich słówkach, rozum usypia niczym w kołysance
chyba, że nie zależy na prawdzie ale na śnie

myślę, że wiele osób dzięki naszym doświadczeniom wiele zobaczyło poprzez nasze oczy, uszy, i inne zmysły, że świat a raczej jego głębia jest dziwniejsza od tego co ma się zobaczone tu w tym wymiarze

za szybko, za szybko, za szybko
ale zawsze można dalej żyć w cieple słów, też tak można
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Mirek » 07 paź 2016, 10:27

Natasza nie gorączkuj się. Ja bany dostawałem nawet za mówienie prawdy, tylko dlatego, że komuś ona była niewygodna.
Przywykniesz do tego.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi