Stop aborcji

W jaki sposób pomóc innym? Ten dział forum stworzony został po to, by wzajemnie się inspirować do działań charytatywnych... Zapraszamy do dyskusji!

Re: Stop aborcji

Postautor: Natasza » 03 paź 2016, 20:36

Muszę siegnąć po Gęby Gombrowicza one mi tak pięknie tłumacza rzeczywistość
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Estia72 » 03 paź 2016, 20:40

Natasza pisze:Dokładnie Estia!!! A wiecie co dzieje sie w cudownych Indiach z dziewczynkami i kobietami? Nie bede pisała bo to tak drastyczny sadyzm , ze pominę to. Zgłoszenie gwałtu na policję nie ma sensu bo i tam dostaniesz manto i zrobią z ciebie wyuzdana prowokatorów zbiorowego gwałtu. Dalej to sadystyczni czciciele ksiąg świętych wszelkiej maści gdzie kobieta za to ze ma okres uznana jest za brudna i należy ja oddalić od domu . Turcja Egipt Chiny itp itd dla kontrastu Swecja Szwajcaria - kobieta piękna zadbana wyzwolona niezależna szczęśliwa żyjąca pełna piersią, której problemem jest gdzie zje z koleżankami lunch

Wiem Natasza , ogladalam i czytalam wiele publikacji na ten temat, to jest po prostu chore :roll:

Ale co bedziemy odnosic sie do krajow 3-go swiata czy wiecie ze tkz. krajach cywilizowanych
co 3 kobieta doznaje przemocy fizycznej/psychicznej ze strony partnera....a w krajach zachodnich w najlepsze kwitnie handel ludzmi/pedofilia/wspolczesne niewolnictwo...mamy duzo do zrobienia w tych dziedzinach na "wlasnym podworku" dlatego uwazam ze powinnismy zaczac od samych siebie, od pracy nad soba by moc przekazac to naszym dzieciom , nie w formie tylko werbalnej ale wlasnie poprzez przyklad/wlasna postawe bo dzieci od razu wyczuwaja falsz. I tak wychowane dzieci i ukierunkowane przekaza to dalej swoim dzieciom. I wtedy zacznie zmieniac sie swiat na lepsze.
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: danut » 03 paź 2016, 20:45

I dokładnie Estia 72 nieśmiało wtrąciłam w poprzednim poście, ze coś poszło w naszym kraju nie tak z tym wychowywaniem w ostatnich dziesięcioleciach, a przykład idzie z góry.
Myślę, że to stara sprawa źle pojętej tolerancji i demokracji, i zachłyśniecie się tym fałszywym pojęciem już w latach dziewięćdziesiątych. Potem ruszyła lawina z ciągłymi zmianami systemowymi w szkolnictwie i teraz przyjdzie się borykać wszystkim z tym zakalcem. A miało być tak pięknie.
danut

Postautor: Natasza » 03 paź 2016, 20:56

Ale co chcesz powiedzieć , ze przed 90 tym to mieliśmy tu etyczny raj? To może powiedzmy co działo sie na wsiach zagadka do czego słuzyły świnie ? Ktoś zgadnie? Cofniemy sie sto lat ? Dalej? Patologia pijaństwo i bieda . Dzieci lane przez sadystów rodziców i nauczycieli i księży . Jak ryczałes po tym jak dostałeś pasem nie miałeś łomu sie wyżalić błękitna linia nie funkcjonowała chyba ze ta na MO . Dzis patologia nadal jest ale mniejsza bo rodzice którzy maja dzieci dmuchają na nie jak na skarb . I kobieta ma telefon komórkowy i może zadzwonić na policję choć i tak nie zazdroszczę jej takiego zycia i rozumiem z czym walczy i ten brak środków do zycia i swobodnej wolnej egzystencji
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 03 paź 2016, 21:10

Nie było etycznego raju. Jednak ten obraz, który Ty dałaś to jest obraz skrajny, bo patologie były, są i pewnie jeszcze i będą. Ale zapewne za sex dla zabawy nie brały się trzynastolatki, nie szły do łózka za modne ciuchy z byle kim, nie były tak rozwydrzone z brakiem ogłady jak dziś. Było w dawnej Polsce tej mocno biednej, ze młode panienki wydawano za mąż, szły na swoje i zakładały rodziny w tak młodym wieku przez biedę. A rozpieszczanie rodzi w wychowankach samolubstwo. I o to mi przede wszystkim chodzi, pracowałam w szkolnictwie, nasłuchałam się nie raz jakie mają poglądy rożni rodzice, jakie dają postawy wychowania swoim dzieciom, co prezentowały.
danut

Postautor: Natasza » 03 paź 2016, 21:21

Fakt za twoich czasów babę lał najpierw narąbany ojciec a pózniej degenerat maź i nie miała dokąd pójść bo panowało społeczne przyzwolenie i wszechobecne powiedzenie jak leje to znaczy ze kocha .
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Xsenia » 03 paź 2016, 21:22

Natasza pisze: Dzis patologia nadal jest ale mniejsza bo rodzice którzy maja dzieci dmuchają na nie jak na skarb . I kobieta ma telefon komórkowy i może zadzwonić na policję choć i tak nie zazdroszczę jej takiego zycia i rozumiem z czym walczy i ten brak środków do zycia i swobodnej wolnej egzystencji

Większość policji nie chce przyjmować skarg na współmałżonka. Jeszcze, choć powoli się to zmienia. Patologia była i jest, choć zmienia oblicze. Teraz chowa się po domach, bo sąsiedzi mogą donieść na policję. Jest wiele kobiet maltretowanych, nie tylko dzieci. Zresztą w obecnych czasach to te nasze kochane dzieci bardzo często stają się oprawcami i katami. A kiedyś za podniesienie ręki na matkę ojca straszyło się połamaniem ręki. Teraz dziecko może ci zrobić wszystko, a ty nie możesz go tknąć.
A wracając do tematu. Są różne sytuacje, i kobiety decydują sie na aborcję z różnych powodów. Ale zadaniem polityków nie powinno być nakazywanie sumienia kobietom. I ochrona ich sumień przed nimi samymi. Każdy ma prawo do swoich decyzji. Całkowity zakaz aborcji to dla mnie sprzeczność z wolnością zapewnioną przez Konstytucję RP:
"Art. 30. Przyrodzona i niezbywalna godność człowieka stanowi źródło wolności i praw człowieka i obywatela. Jest ona nienaruszalna, a jej poszanowanie i ochrona jest obowiązkiem władz publicznych.
Art. 31. 1. Wolność człowieka podlega ochronie prawnej.
2. Każdy jest obowiązany szanować wolności i prawa innych. Nikogo nie wolno zmuszać do czynienia tego, czego prawo mu nie nakazuje.
3. Ograniczenia w zakresie korzystania z konstytucyjnych wolności i praw mogą być ustanawiane tylko w ustawie i tylko wtedy, gdy są konieczne w demokratycznym państwie dla jego bezpieczeństwa lub porządku publicznego, bądź dla ochrony środowiska, zdrowia i moralności publicznej, albo wolności i praw innych osób. Ograniczenia te nie mogą naruszać istoty wolności i praw.
Art. 32. 1. Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez władze publiczne.
2. Nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub gospodarczym z jakiejkolwiek przyczyny."
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Xsenia » 03 paź 2016, 21:23

Natasza nie przesadzaj. Katowanie i w tych czasach, i w tamtych było źle widziane.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: danut » 03 paź 2016, 21:30

Xsenia pisze:Natasza nie przesadzaj. Katowanie i w tych czasach, i w tamtych było źle widziane.

Tak i jeszcze ta zagadka o świniach wiem co sugeruje, ale ja tego nie znam, widocznie musiała zasłyszeć to też od jakiejś dawnej patologii, bo ja jestem dużo starsza, ale z czymś takim się nie spotkałam, a gdyby było to zapewniam, że wieś dudniała by dyskryminować takie zachowania, a nie dawałaby na nie przyzwolenia.
danut

Postautor: Natasza » 03 paź 2016, 21:34

Wiem ale niby nie wiem... No proszę cie przecież to był modny środek zaradczy za twoich właśnie czasów przekazywany z baby na babę na wioskach
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

PoprzedniaNastępna

Wróć do Działania charytatywne