Grupa oobenautów

Jeśli szukasz miejsca, gdzie zamieścić temat niezwiązany ze Spirytyzmem, złożyć życzenia, zamieścić ogłoszenie o sprzedaży "nienawiedzonego" domu to miejsce jest właśnie dla Ciebie.

Re: Grupa oobenautów

Postautor: Mirek » 03 paź 2016, 18:19

Wszystko wchodzi w skład Źródła i wszystko od Źródła pochodzi. Wszystko jest jednym, choć z fizycznego punktu widzenia tego nie można dostrzec dlatego nie ma mowy o jakimkolwiek oddzieleniu od Źródła. :)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Estia72 » 03 paź 2016, 19:07

Mirek pisze:Wszystko wchodzi w skład Źródła i wszystko od Źródła pochodzi. Wszystko jest jednym, choć z fizycznego punktu widzenia tego nie można dostrzec dlatego nie ma mowy o jakimkolwiek oddzieleniu od Źródła. :)

Zgadzam sie Mirku.

Ament ;) :)
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: OneNight » 05 paź 2016, 20:32

Sprawa wygląda następująco; Naturalna pozycja człowieka to lekkie zgięcie kończyn - nie można ich trzymać sztywno wzdłuż ciała, gdyż uniemożliwi to szybki paraliż ciała. Jeśli ktoś leży na plecach, polecam podłożyć sobie coś miękkiego pod nogi, aby kolana były lekko zgięte.

Po drugie - mięśnie szczęki są napięte równie intensywnie co karku. Podczas paraliżowania, mięśnie te po prostu puszczają i gdy już jest się blisko paraliżu sennego - rzuchwa opada, co powoduje nieprzyjemne uczucie, którym jest potrzeba zamknięcia buzi.

Po trzecie - jeśli się nie umie medytować, to świadomość będzie ciężko utrzymać. Żadne skupianie się na oddechu czy liczenie w myślach nie da dobrego efektu, bo po pewnym czasie przestaniemy myśleć logicznie i uśniemy. Jedynym sposobem jaki się sprawdza, jest medytacja z wizualizowacją.

Takie wnioski wysnułem na podstawie moich ostatnich prób oraz z kursu bhp, w którym dowiedziałem się o naturalnej pozycji ciała.

W związku z powyższym, postanowiłem stworzyć sobie wspomagacz. Pierwsze co wymyśliłem, to żeby za pomocą dźwięków, nagrań lub dobranej muzyki wprowadzić się w trans. Działa to tak, że z upływem czasu zapętlona rytmiczna muzyka robi się za głośna dla moich uszu. Trzymam palec na reguacji dźwięku i wyciszam dopóki nie dojdę do minimum. Gdy już najcichszy dźwięk mnie irytuje, zdejmuje sluchawki i rzucam je na stolik obok łóżka(zeby nie otwierac oczu). W tym stanie o wiele łatwiej jest wyjść z ciała, gdyż jesteśmy zrelaksowani i jednocześnie skupieni.

Jedyne, co mi sprawia problem to szczęka - macie jakieś pomysły, żeby ją utrzymać? Zaklejanie buzi taśmą i zakładanie kołnierza odpada.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: OneNight » 05 paź 2016, 20:45

Chciałbym się też odnieść do nagrań wspomagających OOBE typu hemi sync czy jakies dudnienia. Doczytałem się, że działa to na podstawie dźwięków niesłyszalbych dla świadomego umysłu(poniżej 20Hz), rzędu kilku Hz. Moje słuchawki mogą odtworzyć maksymalnie od 13Hz, a przeciętne zaczynają odtwarzac dopiero od 20Hz, więc bez profesjonalnego sprzętu jest to niemożliwe do odsłuchania, co znaczy, że to jest po prostu z oszustwo.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Arronax » 09 paź 2016, 11:40

Warto wiedzieć. Ze szczęką trudna sprawa ... czyli podstawą wszystkiego jest medytacja i skupienie. Bazą na której możemy budować czy ruszać dalej.

Ale pierw medytacja.
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: neuron » 09 paź 2016, 20:36

OneNight pisze:hemi sync czy jakies dudnienia

dobrze wyczytałeś , chodzi o dudnienie różnicowe .....poszukaj w necie ........

ale to nie ma nic wspolnego z progiem slyszalności ...... normalnie je słyszysz w pełnym spektrum w jakim ludzkie ucho jest w stanie to wyłapać ....nic nadzwyczajnego
nie jest to żadne oszustwo ,tylko normalne zjawisko

ale czy to dziala w sposob ktory pomaga uzyskac efekt oobe tego nie wiem
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: OneNight » 09 paź 2016, 20:56

Skoro to działa w normalnym paśmie słyszalnym dla ludzkiego ucha, to po cholere mi jakieś dziwaczne formaty plików, do których muszę mieć specjalne programy? Podobno znajdują się na nich takie częstotliwości, że zwykłe słuchawki tego nie odtworzą.

A wracając do tematu naturalnego wychodzenia, to zauważyłem, że tylko leżąc na wznak udaje mi się uzyskać jakiekolwiek rezultaty, ale ta szczęka mi skutecznie utrudnia oobe. W innych pozycjach po prostu tracę świadomość.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: neuron » 09 paź 2016, 21:07

OneNight pisze: po cholere mi jakieś dziwaczne formaty plików, do których muszę mieć specjalne programy? Podobno znajdują się na nich takie częstotliwości, że zwykłe słuchawki tego nie odtworzą.

a o tym to pierwszy raz slysze , jakie to formaty ?? sam chetnie sprawdze co to za cudo

neuron

Postautor: OneNight » 09 paź 2016, 21:13

Z tego co pamiętam, to był chyba FLAC - ponoć jest to bezstratny format dźwięku, aczkolwiek pewien użytkownik powiedział mi, że bez specjalnego sprzętu równie dobrze mogę pobrać sobie mp3.

www.oobe.pl/park/Hemi-sync-A-Kompresja-Mp3-t368.html
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: neuron » 10 paź 2016, 03:41

OneNight pisze:FLAC - ponoć jest to bezstratny format dźwięku, aczkolwiek pewien użytkownik powiedział mi, że bez specjalnego sprzętu równie dobrze mogę pobrać sobie mp3.

flac to bezstratny format zapisu , zgadza sie ale ze potrzebny jest jakis specjalny sprzet to pierwsze slysze , to jakis mit bez związku ...... chyba ze myslał o sprzecie dla audiofilów , są tacy , mam kolege co ma kota na tym punkcie , ale jak wzmacniacz potrafi kosztowac 7 tys zł to mozesz sobie wyobrazic , no ale wtedy to ma sens co napisales , na takim sprzecie uslyszysz o wiele wiecej tzn dzwięk bedzie duzo bardziej naturalny i realny ale to tez zalezy od tego jak dana muza zostala nagrana , ale czy to ma wplyw na jakość dudnienia różnicowego to nie sądze , poza lepszej jakości dzwiekem ....żadnego

neuron

PoprzedniaNastępna

Wróć do Różne różności