Pytanie do praktyków

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie do praktyków

Postautor: neuron » 30 wrz 2016, 10:25

Estia72 pisze:Neuron ja na pewno nie spalam bo po medytacji poszlam do kuchni zrobic sobie kolacje..

no,rozumiem , nie twierdze ze spałaś itp tylko mowie ze tak bywa tez ...
i ja nie spalem wtedy , to bylo w biały dzien ,normalnie , to nie byla pozna noc czy noc w ogole ....
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: danut » 30 wrz 2016, 12:41

neuron pisze:
Estia72 pisze:Do dzisiaj nie wiem czym to doswiadczenie bylo....

heh niezle , miałem podobne ,ale nie kombinuje nawet co to było , poprostu , bylo i juz ....nie wnikam co,skąd i dlaczego , moze spalem ? moze nie , nie wiem , wiem ze na jawie mozna zasnąć i nawet sie o tym nie wie ........ zwykle budzisz sie wtedy w szpitalu hehehe (jeśli w ogóle sie obudzisz )

danut pisze: po to się z Tobą kontaktuje i dlatego często poleca Ci się popukać w głowę. Kontakt zachodzi, jak napisałam wcześniej poza tą rzeczywistością. Zatem nie potrzeba nikogo znikąd wypraszać, bo to Ty tam wchodzisz, jakbyś był przywoływany na z nią spotkanie.

danut nie czytasz uważnie tego co napisałem na ten temat , nigdzie nie wchodze (chyba i mam nadzieje) taka sytuacja kiedy ona pukała sie w głowe miala miejsce tylko jeden jedyny raz kiedy sie za nią modliłem i nigdy wiecej juz .............. i tyle

Ja czytam uważnie, a Ty nie. To nie dzieje się w naszej rzeczywistości ponieważ istota jest bytem, ma ciało, a nie możesz na nią oddziaływać jak na drugiego człowieka, który by wszedł do Twojego pokoju. Nie możesz jej sfotografować i nie zachodzą normalne interakcje jak w tym świecie pomiędzy nami. Poczytaj coś o OOBE.
danut

Postautor: neuron » 30 wrz 2016, 13:11

danut pisze:To nie dzieje się w naszej rzeczywistości ponieważ istota jest bytem, ma ciało, a nie możesz na nią oddziaływać jak na drugiego człowieka, który by wszedł do Twojego pokoju. Nie możesz jej sfotografować i nie zachodzą normalne interakcje jak w tym świecie pomiędzy nami. Poczytaj coś o OOBE.

nie jestem w oobe teraz i ona tu jest , to co to jest ??? jaka rzeczywistość ?? smarze kotlety i gotuje ziemniaki ...... w stanie oobe ??

eeeeeeeee
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: danut » 30 wrz 2016, 13:12

Zwidy.
danut

Postautor: Natasza » 30 wrz 2016, 13:27

Biorąc pod uwagę niezliczona przewagę ludzi w astralu i ich możliwości większych lub mniejszych wbijania sie w świat ludzi w futeralach i porównujac to do liczby żyjących i ich umiejętności wchodzenia do świata astralnego proporcje wg mnie wyglądają jak 1:1000000000000000000000000 człowiek tu i człowiek tam i myślę, że zaniżyłem te skale . Dotyczy to także umiejętności widzenia duchowej strony w realnym życiu tu i teraz
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2016, 15:51 przez Natasza, łącznie zmieniany 1 raz
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Natasza » 30 wrz 2016, 13:29

Ludzie którzy umierają nie tracą wzroku lecz go odzyskują tak samo jak sile witalna i widza nas kiedy jest taka sposobność i ma te możliwość każdy łącznie ze zwierzętami
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Krzysztoff » 30 wrz 2016, 21:12

Natasza pisze:Ludzie którzy umierają nie tracą wzroku lecz go odzyskują

no właśnie

co udowadniają badania nad przeżyciami z pogranicza śmierci niewidomych (także niewidomych od urodzenia)
http://www.portal.spirytyzm.pl/postrzeg ... a-smierci/

w spirytyzmie tłumaczy się to w taki sposób , ze człowiek wcielony traci swoje "zmysły duchowe" , natomiast są osoby które mają nieco "rozluźnione" swoje więzy Ducha z ciałem , przez co np. widzą aurę, wychodzą z ciała , itd
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 02 paź 2016, 21:18

Paczą oczami duszy. Za życia też w jakimś stopniu można się tego nauczyć, że przez zamknięte oczy będziemy w miarę dobrze widzieć.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 02 paź 2016, 21:36

Mirek pisze:Paczą oczami duszy. Za życia też w jakimś stopniu można się tego nauczyć, że przez zamknięte oczy będziemy w miarę dobrze widzieć.

A można się nauczyć wielu rzeczy za życia np. przyzwyczajenia oczu do przenikliwych ciemności, w których będziesz umiał się poruszać sprawnie i tak jakbyś widział- przemierzałam takie ciemności przez bardzo trudny terem mnóstwo razy, miałam to wyćwiczone. Jednak oczy duszy, w ogóle ciało duszy nie odpowiada naszemu ciału, które dzięki niekorzystnemu nam środowisku zostało uszkodzone w jakikolwiek sposób, dlatego kalecy chodzą, zmarli niewidomi odzyskują wzrok. Dusza jest ta sama, ale mechanizm widzenia dla niej jest inny. I właśnie to jest bardzo wyraźnym dowodem na to że istniejemy w wielu rzeczywistościach na raz, ze nasze pozostawione tu ciała, w tej rzeczywistości to tylko zastygłe zdjęcie w trzech wymiarach w jednej chwili. Dlatego żadni zmarli nie przebywają w naszej rzeczywistości a poza nią, bo gdyby w niej przebywali moglibyśmy ich obserwować jak ludzi żyjących, żyli by nadal z nami i każdy mógłby ich zobaczyć.
danut

Postautor: czarnyMag » 03 paź 2016, 07:56

Pytanie do "Danut": miałaś kilka doświadczeń z rzeczywistością równoległą - masz je nadal? Jesteś w stanie ten stan wywołać sama? Ten stan wywołał się sam spontanicznie niezależnie od Twej woli? Jak to jest na dzień dzisiejszy (pytam ponieważ interesuje mnie to a odbiega to od moich i spotkanych przeze mnie u innych doświadczeń - po prostu chciałbym zaspokoić swoją "próżność" wiedzę - może Ty jedna akurat masz rację a my żyjemy w matrixie :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi