Grupa oobenautów

Jeśli szukasz miejsca, gdzie zamieścić temat niezwiązany ze Spirytyzmem, złożyć życzenia, zamieścić ogłoszenie o sprzedaży "nienawiedzonego" domu to miejsce jest właśnie dla Ciebie.

Re: Grupa oobenautów

Postautor: Arronax » 29 wrz 2016, 09:12

Uważasz Nataszko, że tam jest gorzej? Inaczej ale liczymy, że nie gorzej.

Pozdrawiam i wszyscy bez wyjątku szanujmy swoje doświadczenia i opinie.
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: Natasza » 29 wrz 2016, 09:17

OneNight - hee pozwól , że ominę udzielenia ci komentarza w tym co piszesz
co do ciebie od samego początku ci mówię, że na siłę próbujesz doświadczać czegokolwiek i... nigdy nie doświadczysz , zobaczysz, nigdy

Arronax- tam jest ,, różnie,, i o tym napisałam wystarczająco by zapamiętać jak się tam już trafi
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Arronax » 29 wrz 2016, 09:54

A każdy z nas trafi ... Pocieszenie, że to nie koniec tylko kontynuacja, bez końca.
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: Natasza » 29 wrz 2016, 12:43

bez końca i najciekawsza podróż przed nami wszystkimi
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Mirek » 29 wrz 2016, 14:46

Natasza pisze:OneNight - hee pozwól , że ominę udzielenia ci komentarza w tym co piszesz
co do ciebie od samego początku ci mówię, że na siłę próbujesz doświadczać czegokolwiek i... nigdy nie doświadczysz , zobaczysz, nigdy

Arronax- tam jest ,, różnie,, i o tym napisałam wystarczająco by zapamiętać jak się tam już trafi
jak tam jest opierasz tylko na hipotezach. Mamy pewną wiedzę na ten temat ale nikt z żyjących nigdy tam nie był, a żaden zmarły z tamtąd nie wrócił by zdać relację. :)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Estia72 » 29 wrz 2016, 15:12

danut pisze:Estia72 - nie zapewniaj o przerażających doświadczeniach dzieci, bo one nie zawsze są przerażające, one także są ściśle indywidualne dla każdego. Pawełek ma rację w tym, że dziecko jest zdezorientowane i nie wie z czym ma do czynienia, nie umie sobie tego poskładać, nie wie czego doświadcza, dlatego może się bać o tym opowiadać komukolwiek. I OOBE nie koniecznie zachodzi podczas snu, bo to tak naprawdę nie jest sen, tak jak i to nie jest to samo co koszmary. Mirek połączył stan Sugiera z OOBE, bo przecież to maniak doświadczeń z poza ciała, właściwie to chyba prekursor tych doświadczeń w Polsce. :)

Danut ja nie pisze w tym kontekscie ze to co widza w stanie oob jest przerazajace/koszmarne ja pisze o tym ze dla dziecka sam stan oob/wyjscie z ciala jest szokujacym przezyciem gdy nie masz pojecia czego wlasciwie doswiadczasz i gdy nagle znajdujesz sie poza cialem i nie mozesz skontaktowac sie z rodzina bo nikt Cie nie widzi i nie slyszy...chcesz zawolac kogos na pomoc z rodziny a tu guzik...ponadto co z tego ze probojesz jako dziecko wytlumaczyc doroslym czego doswiadczasz skoro rodzice sami tego nie ogarniaja i nie rozumieja...jestes z tym doswiadczeniem sama...i sama musisz sie z nim uporac.
Ja nie pisze ze oobe zachodzi zawsze w czasie snu...ja akurat mialam w czasie pelnej swiadomosci, nie spalam, zdazylam sie tylko polozyc i praktycznie za chwile nastapil paraliz i znalazlam sie pod sufitem :lol: Co do Sugiera to moge tylko podejrzewac ze juz wczesniej bylo z nim cos nie tak jesli chodzi o psychike...a wchodzenie w stan oobe moglo wydobyc z niego na zewnatrz te zaburzenie psychiczne.
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: Mirek » 29 wrz 2016, 16:30

A co, jak przed OOBE był normalny? Moi znajomi mają znajomych, którzy nabawili się po tym choroby psychicznej. Ja mialem ostrzeżenie z tamtej strony aby się za to nie brać.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 29 wrz 2016, 18:57

Mirku o wiele groźniejsze są wizualizacje, które tak zachwalasz, te wszelkie podkręcania się na wyższe poziomy i szukania ludzi o niby wyższej mocy. Wystarczy poczytać takie strony jak ta i pośledzić dalsze losy ludzi grupujących się wokół przeróżnych kosmicznych "mondroków" w tym względzie. Wystarczy zobaczyć ile "aniołków medialnych" wróżek, tarocistek, uzdrawiaczek, satanistek, okultystek to przyszłe pacjentki szpitali psychiatrycznych. Napisałam wcześniej, gdzie ma początek ta choroba - w fanatyzmie i odpowiedniej do niego osobowości. Choc ja również nie mam zamiaru wywoływać tych zjawisk na siłę bo i tak najsilniejsze, niezakłamane, z prawdziwym odkrywaniem rejonów nieznanych zdarzają się nam spontanicznie i wtedy kiedy trzeba a nie na nasze "widzi mi się".
danut

Postautor: Mirek » 29 wrz 2016, 19:16

Nic takiego danut nie pisałem. Chyba coś mylisz z kimś innym lub przeinaczasz moje słowa.
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 29 wrz 2016, 19:20

Mirek pisze:Nic takiego danut nie pisałem. Chyba coś mylisz z kimś innym lub przeinaczasz moje słowa.

Dawno pisałeś o tym Twoim połączeniu z Bogiem, gdy napełnia Cię taka radość i łączysz się z nim - wizualizacja jak nic. Chyba, że to dla Ciebie jest coś innego.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Różne różności