Grupa oobenautów

Jeśli szukasz miejsca, gdzie zamieścić temat niezwiązany ze Spirytyzmem, złożyć życzenia, zamieścić ogłoszenie o sprzedaży "nienawiedzonego" domu to miejsce jest właśnie dla Ciebie.

Re: Grupa oobenautów

Postautor: Arronax » 25 wrz 2016, 10:53

OneNight pisze:W tym momencie taka podróż może nie dałaby Ci zbyt wiele oprócz możliwości poznawania tamtego świata, ale gdy będziesz potrzebował kontaktu z przewodnikiem w jakiejś trudnej sytuacji albo gdy będziesz w rozpaczy po utracie bliskiej osoby - wtedy desperacko próbując, nic nie osiągniesz. Lepiej jest więc poćwiczyć procedury.

Dobrze napisane. Czasami mamy ogromną rozpaczliwą chęć sami doświadczyć kontaktu z tymi co odeszli ...

I na tym się skończyło tak? Jak długa przerwę miałeś? Pewne pisałem ale rzadko jestem i nie mam możliwości tak wnikliwego czytania tematów :oops: .
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: OneNight » 25 wrz 2016, 14:20

Rok przerwy ze względu na problemy zdrowotne. Teraz uczę się tego na nowo.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Estia72 » 25 wrz 2016, 15:53

Ja dzisiaj OneNight sprobuje Twojego sposobu na oobe, jak na razie probowalam 2 metod i niestety bez zadnych rezultatow...
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: danut » 25 wrz 2016, 16:06

Ten paraliż potrafi nas totalnie wystraszyć. I natychmiastowo zaczynamy się bronic, co powoduje przywrócenie normalnego stanu świadomości i powrót do tej rzeczywistości. Nawet z moich najdalszych podróży potrafiłam tu natychmiast powrócić, gdy on się pojawił, gdy zaczęłam tęsknic za tymi, którzy tu pozostali i obawiać się utraty z nimi łączności, gdy pojawiło się silne pragnienie bycia z nimi. One Nigth jest w stanie nawiązać jakąś łącznosc z poza tym światem, a to dlatego, że nie przywołuje wydumanych i narzuconych mu przez kogoś opiekunów, nie praktykuje cudzych wyznawań wiary, a szuka siebie i słucha siebie.
danut

Postautor: OneNight » 25 wrz 2016, 21:27

Danut, dziękuję Ci za te miłe słowa, aczkolwiek wstrzymałbym się ze stwierdzeniem, że to potrafię. To jak wygrana na loterii - raz się uda, a raz nie.

Estio, trzymam za Ciebie kciuki. Wysokich lotów!
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 25 wrz 2016, 21:52

OneNight pisze:Danut, dziękuję Ci za te miłe słowa, aczkolwiek wstrzymałbym się ze stwierdzeniem, że to potrafię. To jak wygrana na loterii - raz się uda, a raz nie.

Estio, trzymam za Ciebie kciuki. Wysokich lotów!

Ja tylko raz próbowałam według metody samohipnozy z wolą zajrzenia za zasłony i efekt był głęboki, reszta działa się u mnie spontanicznie bez żadnego wywoływania zjawisk, choć to nie tak do końca, bo zawsze jest jakaś przyczyna - sparaliżować może Cię strach, doświadczenie traumy, szok, większe wartości uczuć, takie jak kiedyś pisałam, które też dają te połączenia, które są jak odzew na wołanie duszy i mogą za sobą pociągnąć nawet nasze ciała. Dlatego napisałam co napisałam, sama technika bez zaangażowania w nią naszego ducha nic nie znaczy i nie może w tym oddziaływać na nas też wyobraźnia.
danut

Postautor: Mirek » 28 wrz 2016, 14:37

Witaj!

Zapytam wprost: Co dla Ciebie jest najatrakcyjniejsze w technice podróży mentalnych, takiej jak opracował Bruce Moen?

Odpowiedz sobie na to pytanie.

Może chcesz znaleźć odpowiedzi na fundamentalne pytania?
Może chcesz odnaleźć swoją ścieżkę?
Może chcesz odwiedzić bliskich, którzy odeszli albo spotkać przedstawicieli obcej rasy?
Może chcesz przemierzać kosmos, odkrywać tajemnice historii Ziemi i ludzkości?
A może fascynuje Cię wychodzenie z ciała?

Podróże mentalne pozwolą Ci na wszystko powyżej z wyjątkiem ostatniego.

Czujesz się zawiedziony?

Niepotrzebnie. Mało kto zdaje sobie sprawę, jak wielką rolę podczas nauki wychodzenia z ciała odgrywa wyobraźnia. Być może fascynuje Cię możliwość unoszenia się nad swoim ciałem i zajrzenie przez ścianę do sąsiada… Podobny efekt możesz uzyskać używając wyobraźni jako narzędzia percepcji. To podstawowy element podróży mentalnych.

Mają one do tego wielką przewagę nad klasycznym OBE: możesz jednocześnie być świadomy obu światów – fizycznego i niefizycznego.

Nie musisz szukać spokojnego miejsca, w którym zostawisz swoją fizyczną powłokę na czas podróży. Po prostu możesz robić to, będąc jednocześnie tu i teraz.

Czyż nie jest to kuszące? Uruchom wyobraźnię i pomyśl, jak możesz to wykorzystać w codziennym życiu. Nie będę Ci podpowiadać.

Jeśli śledzisz to, co publikuję na Facebookowej stronie Warsztaty Hemi-Sync®, to wiesz, że parę dni temu niestrudzony Rafał Nieradzik opublikował nowy film właśnie o podróżach mentalnych https://www.youtube.com/playlist?list=P ... PH1yThzmW2 , które jemu, osobie doświadczonej w OBE, pozwoliły dokonać ogromnego skoku w rozwoju. Miło mi zaanonsować ten film jeszcze raz.

Zachęcam Cię do obejrzenia tego filmu, a także do sięgnięcia po jego książkę „Poza Ciałem Fizycznym. Przebudzenie”, w której znajdziesz wiele cennych informacji.

Kiedy już dowiesz się więcej o tym, czym są podróże mentalne od Rafała, który specjalnie przyjechał na warsztaty Bruce Moena, aby nauczyć się tej metody, zastanów się, jak może ona pomóc Tobie. Być może niepotrzebnie szukasz skomplikowanych rozwiązań, podczas kiedy można zrobić to dużo prościej.

Pozdrawiam serdecznie

Paweł Byczuk
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Mirek » 28 wrz 2016, 16:30

„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: OneNight » 28 wrz 2016, 19:42

Nie wiem czemu tak się Mirku upierasz przy hemi sync i zniechęcaniu nas do praktyki. Wysłałeś filmik, który jest nędzną katolicką propagandą. Kropka w kropkę to samo jest napisane na kilkunastu stronach internetowych. Możemy to porównać do stanowiska w kościoła w sprawie spirytyzmu - kłamią w żywe oczy, a nie znają naszej cudownej filozofii. Te historyjki o opętaniach są wyssane z palca, żeby zachować owieczki w swoim stadzie.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Mirek » 28 wrz 2016, 20:00

OOBE robione na własną rękę jest niebezpiecze i nie ma to nic wspólnego z KK.
Najrozsadniej jest skończyć kurs, taki jak, np. organizuje Bruce Moen.
Awatar użytkownika
Mirek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Różne różności