fruwla pisze:Pablo diaz pisze:Duch Dr.Adolfo Bezerra o opętaniu.
Nawet po usunięciu ducha obsesora umysł opętanego ,nieuleczalnie cierpi oraz powikłany jest jego odbiciem przez bardzo długi czas,w wielu przypadkach ,aby przejść do całkowitego uwolnienia potrzeba przejść nawet kilka wcieleń.
Uuuuuuu, super perspektywa![]()
.
Pablo, mnie na pewno nie urazisz.![]()
Tylko wiesz, ja o Adolfo Bezerra dotychczas nie slyszalam, ale o Jezusie i egzorcyzmach ktore przeprowadzal slysze od lat i wciaz.
Pozatym, ja chyba czegos nie zrozumialam.![]()
Piszesz, ze duch obsesor - szatan , demon , powinien byc instruowany moralnie..... ????
Ze szatan, demon zyl kiedys w ciele na ziemi , i mial tez wtedy przynaleznosc religijna ...... ????
Cos chyba troche pomieszane.....
Wiara w istnienie diabła,szatana lub demona jest kwestią religijną i to właśnie utrwala przesąd tych,którzy nie znają świata duchów.Jest to wiara w istnienie diabła z biblii bez uzasadnionej i logicznej refleksji.
Tak zwane demony,diabły,szatan są niczym innym jak niedoskonałymi duchami (niższymi)zamieszkującymi kiedyś ziemię.
Daremną odyseją jest próbować przekonać wielu ,a w szczególności religijnych ,że istoty demoniczne nie istnieją.
Ale można im wskazać ,że dusza jest nieśmiertelna,więc nie ma potrzeby ,aby była wiecznie skazana na bycie demoniczną.
Tak wypowiadają się w tym temacie Duchy Wyższe
Czy istnieją demony, w powszechnym tego słowa znaczeniu?
Jeśli by istniały, byłyby dziełem Boga a czy Bóg byłby dobry
i sprawiedliwy, tworząc istoty, które miałyby być nieszczęśliwe i wiecznie
skłaniając się ku złu? Demony jeśli istnieją to zamieszkują waszą
podrzędną planetę i inne jej podobne; to hipokryci czynią z Boga
sprawiedliwego, Boga złego i mściwego, myśląc, że podobają się Mu
dzięki podłościom, które czynią w Jego imieniu.