Pytanie do praktyków

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie do praktyków

Postautor: czarnyMag » 23 wrz 2016, 08:09

Estia72 pisze:
czarnyMag pisze:Tak ale ta Pani to opiera o Ciebie Danut i Twoje osobiste (subiektywne) doświadczenia które próbuje niejako ujednolicić i "ubrać" w naukę - a to co Ty przeżyłaś dotyczyło tylko Ciebie - TYLKO :twisted:
A oprócz Ciebie i tej kobiety miliony ludzi widzi to odmiennie od was :)

Magu nie sluchales chyba uwaznie , bo autorka mowi rowniez o swoim doswiadczeniu z materializacja zaginionego przedmiotu...wiec nie jest tak do konca jak mowisz :)

Ale ta "materializacja przedmiotu" nie jest żadnym dowodem na cokolwiek! To taki sam dowód jak obwieszczenie przez admina okulty że potrafi zabić... "muchę" na odległość :) Różnica jest taka że do admina okulty można się zwrócić - udowodnij! (i on nie jest w stanie nic udowodnić więc zacznie "chrzanić" że jest ponad to :lol: A tą "panią" można przyjąć na wiarę..lub odrzucić :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 23 wrz 2016, 08:18

danut pisze:Tak, rozumiem Czarnych Magów jest miliony, bo on tak uważa :D , a nas tylko dwie. No dobra a ja zapytam, czy to co mówimy jest składne logiczne, czy nie?

To co mówicie opiera się tylko o wiarę że macie słuszność - tak naprawdę tu na Ziemi każdy - każdy jest wstanie udowodnić swe racje ale za to jest kara! Jakie ja mam mieć powody droga Danut by ci swe racje udowadniać w praktyce? No nie rozśmieszaj mnie (wszyscy mamy tu wolną wolę - wszyscy odpowiemy za swą wolną wolę!). Przykład: "Kris utylizuje czarusiów" ale nikogo z nika nie poda że właśnie go zutylizował - bo się boi - bo jakby mnie podał z nika że właśnie próbuje wpłynąć na moją rzeczywistość to bym się bronił - a jakbym się bronił to mogłoby się okazać że przyparty do muru zutylizowałem Krisa :twisted:
Tylko Kris to robi w ramach i granicy medytacyjnego "kokona" a ja bym to zrobił w realu!

wtedy popłynęłaby prawdziwa krew! dosłownie.

(może to zaliczyć w poczet swojej drogi duchowej każdy duch na Ziemi - ale nie każdy chce - tylko że to jest REAL i nie trzeba mieć specjalnych zdolności czy wiedzy książkowej !!). Nie ma takiej obecnie wiedzy spisanej która jest w stanie przekazać meritum :twisted:
..ale każdy z wcielonych może pokazać swą "pozorną wyższość :twisted: obecnie w realu! i...zapłacić znienawidzonymi wcieleniami! Możemy wszyscy pozornie stać się ponad "placem zabaw (wcieleń) i się sięgnąć! Ale czy gra jest warta świeczki ?
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 23 wrz 2016, 11:44

Czarny Magu - Nie każdy może udowodnić swoje racje, a książka i nasze wypowiedzi wielu zajmujących się tym tematem bulwersuje, a wiesz dlaczego? :D Dlatego, ze np. przebieg takiej materializacji jest w niej opisany szczegółowo i dokładnie, przebieg bilokacji jest zobrazowany tak jak nikt nigdzie jej nie przedstawił, kontakt z duchem tak samo. I tu następuje zburzenie teorii powstałych za pomocą wiary - czyli tłumaczenia sobie zdarzeń według tego co ktoś kiedyś nam narzucił na ich temat, tak że niby każdy musi je pod nie podpisać, a resztę przemilczeć, wcisnąć w strefę- nikt tego nie może wiedzieć i dalej do przodu, albo "spotka mnie za to kara" jak i Ty piszesz. :D
danut

Postautor: czarnyMag » 23 wrz 2016, 12:00

danut pisze:Czarny Magu - Nie każdy może udowodnić swoje racje, a książka i nasze wypowiedzi wielu zajmujących się tym tematem bulwersuje, a wiesz dlaczego? :D Dlatego, ze np. przebieg takiej materializacji jest w niej opisany szczegółowo i dokładnie, przebieg bilokacji jest zobrazowany tak jak nikt nigdzie jej nie przedstawił, kontakt z duchem tak samo. I tu następuje zburzenie teorii powstałych za pomocą wiary - czyli tłumaczenia sobie zdarzeń według tego co ktoś kiedyś nam narzucił na ich temat, tak że niby każdy musi je pod nie podpisać, a resztę przemilczeć, wcisnąć w strefę- nikt tego nie może wiedzieć i dalej do przodu, albo "spotka mnie za to kara" jak i Ty piszesz. :D

Materializacja przedmiotu czy bilokacja - ja wierzę, że taki forumowicz "saldato" czy "Pablo diaz" gdyby chcieli to osiągnęliby to samo! Ale co to dowodzi ponad to co obaj "forumowicze" piszą (reprezentują sobą)?
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 23 wrz 2016, 12:02

:lol: I nie wiesz nawet o co w tym chodzi skoro piszesz - "osiągnąłby to samo".
danut

Postautor: czarnyMag » 23 wrz 2016, 12:08

danut pisze::lol: I nie wiesz nawet o co w tym chodzi skoro piszesz - "osiągnąłby to samo".

Nie wiem, ale wiem że mógłbym Ci i Twojej koleżance "nacisnąć na odcisk" inie była by to nauka w Waszym pojmowaniu - ale musiałbym mieć powód :twisted:
A gdybanie w otoczce nauki za powód swego upadku (realnej ingerencji) nie uważam!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 23 wrz 2016, 12:12

Oddziaływanie swoją sugestią i świadomością na drugą osobę - taka to by była nauka, tak musiałbyś miec powód i nie daj Boże gdyś go sobie uroił i chciał oddziaływać na taką osobę- wiesz jak to wraca, z jaką siłą?
danut

Postautor: czarnyMag » 23 wrz 2016, 12:18

danut pisze:Oddziaływanie swoją sugestią i świadomością na drugą osobę - taka to by była nauka, tak musiałbyś miec powód i nie daj Boże gdyś go sobie uroił i chciał oddziaływać na taką osobę- wiesz jak to wraca, z jaką siłą?

Wiem jak to wraca! W końcu jestem opozycją do światła z wyboru :lol:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 23 wrz 2016, 12:22

Zatem nie przechwalaj siebie i nie wychwalaj innych ze strefy "magija", że strzelą palcem i mogą coś osiągnąć, mnie na takie numery nie nabierzesz.
danut

Postautor: Natasza » 23 wrz 2016, 12:29

danut pisze: strzelą palcem i mogą coś osiągnąć, mnie na takie numery nie nabierzesz.

hmmm strzelić palcem ? oni jeśli chcą chwytają pejcz i chłostają i świetnie się przy tym bawią
żeby to zrozumieć trzeba ich spotkać o ile w ogóle oni wyrażą chęć na jawne spotkanie
ignorancja tematu sprzyja i to bardzo, ale im
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi