Pytanie do praktyków

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie do praktyków

Postautor: Mirek » 21 wrz 2016, 10:03

A mogą to być również dusze zmarłych ludzi. Brałaś taką ewentualność pod uwagę?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Estia72 » 21 wrz 2016, 10:11

Mirek pisze:A mogą to być również dusze zmarłych ludzi. Brałaś taką ewentualność pod uwagę?

Mirku mozesz miec racje :) Moja mama 8 lat temu gdy pracowala w niemczech wraz z grupa
wspolpracownikow (mieszkali w jakims baraku 10 osob) zobaczyli wlasnie cos takiego podobnego do orb...pojawil sie on przy osobie ktora akurat w tym momencie opowiadala o swoim niezyjacym ojcu wszyscy az zaniemowili z wrazenia :lol: Po chwili te swiatelko przelecialo przez pokoj i wylecialo oknem.
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: danut » 21 wrz 2016, 10:15

Mirek pisze:A mogą to być również dusze zmarłych ludzi. Brałaś taką ewentualność pod uwagę?

Tak, ale nie w takim uproszczonym widzeniu, to jest zjawisko otwierające możliwości połączenia i zabierania zapisu, tak ja w tym moim opisie o obserwacji sunięcia jej w stronę domu, jakby po tego zmarłego, w tym jego momencie śmierci pisałam. To tak jakby wszystko co zgromadził podczas całości swojego istnienia, nie tylko to co zgromadził podczas doczesnego życia przybyło by to co tutaj do siebie dołączyć, tak myślę.
danut

Postautor: Mirek » 21 wrz 2016, 10:25

Może to być też to światło, do którego po odłączeniu sie duszy od ciała, dusza powinna przylgnąć w celu przeprowadzeniu do świata duchów. Gdy te przylgnięcie nie nastąpi w określonym czasie wtedy dusza błąka się po Ziemi, bo nie ma energii na przejście. Tak ja to odczuwam.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 21 wrz 2016, 10:58

Dziadka prowadziło takie światło - szedł dość duży odcinek drogi nocą, czuł jakby go obserwowało i cały czas przesuwało się z nim i nie przesuwało się ono w jednej pozycji nieruchomo, a zawracało, "podfruwało" do niego, było z tyłu, z przodu, obok. Obiektyw emitera? Estia72 i weź pod uwagę i to, ze zwykle w chwili śmierci osoby te nawiązują kontakt ze swoimi bliskimi, tak jakby otwierały się tam do nich drzwi, często np. w snach przepowiadających śmierć podawane są im takie informacje "przyjdę po Ciebie", ale także mają przypadki podróże do bliskich w chwilach śmierci, pożegnania z nimi właśnie tym sposobem.
danut

Postautor: Estia72 » 21 wrz 2016, 11:22

Mozesz miec racje bo ojciec tej osoby ktora o nim opowiadala odszedl miesiac wczesniej i byc moze jeszcze nie przeszedl na druga strone.
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: danut » 21 wrz 2016, 21:15

Musi coś w tym być. Zastanawiają mnie jeszcze bardzo stare rytuały tak jakby gdzieś bardzo dawno uchwycono to jak zaglądać w taką kulę, czyli do zbioru tych o nas informacji i może to mieć związek z hinduizmem i kroniką Akaszy. Te wierzenia i te starosłowiańskie coś ze sobą łączy i zawierają jakaś cząstkę tej wiedzy i jakieś pojedyncze osoby jeszcze w tych czasach mogą nią dysponować. Dlaczego tak uważam? Podczas wróżby Cyganki wydarzyło się coś niezwykłego - widziałam odwrócony obraz wydzielonego pola jakby naszej rzeczywistości, ale w otoczce płomieni, opisywałam to według pierwszego skojarzenia, ze wyglądał tak jakby opalała się kartka papieru, obrazu żywej przestrzeni. Kolor słoneczny tego ognia - kolor kuli, która weszła w moje oczy, odblaski słoneczne przy wizycie na podwórku człowieka nie stąd.
danut

Postautor: czarnyMag » 22 wrz 2016, 23:05

To jest ciekawe: https://www.youtube.com/watch?v=bsn_fBinoJY

ps. żona zadała mu mailem pytanie jak może poznać swego opiekuna duchowego i on odpowiedział :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: neuron » 23 wrz 2016, 06:03

czarnyMag pisze:żona zadała mu mailem pytanie jak może poznać swego opiekuna duchowego i on odpowiedział

co to za typ ten Nacht ? dla mnie jakas bardzo niejasna postać , co jakis czas widze jak snuje swoje wywody na kazdy temat i mowi takie rzeczy ze rece opadaja .
kto to jest w ogole??
Nie można się przygotować do skoku w przepaść

droga w górę i droga w dół jest tą samą drogą
neuron

Postautor: czarnyMag » 23 wrz 2016, 07:34

neuron pisze:co to za typ ten Nacht ? dla mnie jakas bardzo niejasna postać , co jakis czas widze jak snuje swoje wywody na kazdy temat i mowi takie rzeczy ze rece opadaja .
kto to jest w ogole??

To człowiek który zgłębiał drogi rozwoju duchowego, ufologie oraz tzw. zjawiska parapsychiczne. Większość jego wypowiedzi pokrywa się z tym w co wierzymy, który podaje te tematy jasno, przejrzyście a jak czegoś nie rozumiemy to odpowiada priv.
Moim zdaniem mówi o tym co "mówi" spirytyzm i posuwa się krok naprzód. Szuka tak samo jak każdy odpowiedzi na pytanie: czym jest życie?
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi