Pytanie do praktyków

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie do praktyków

Postautor: Natasza » 20 wrz 2016, 11:48

póki co to ani realianie , których mi pakujesz pod nogi, ani moi Kosmici, ani demony nie szargają moim imieniem tak jak Ty to robisz za każdym razem, czy jestem czy nie jestem na linii tego miejsca
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 20 wrz 2016, 11:52

Znowu unikasz odpowiedzi na pytania. Gdzie w tych Twoich teoriach jest miejsce dla duchowości? Materiał genetyczny, laboratoria, technologie, kosmici, ich obietnice i kontakt z Tobą, jaki to ma charakter? Jakie niesie przesłanie?
danut

Postautor: Natasza » 20 wrz 2016, 12:00

lista pytań została Ci przekazana: odnośnie WJ i źródła, fakt nie wygodne dla Ciebie pytania skoro nie odpowiedziałaś na żadne w sposób jasny i konkretny,
nie będę za Ciebie wciąż wiosłowała
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 20 wrz 2016, 13:07

:shock: :shock: :shock: ??? Co?
danut

Postautor: czarnyMag » 20 wrz 2016, 17:44

danut pisze:Tak, rozumiem Czarnych Magów jest miliony, bo on tak uważa :D , a nas tylko dwie. No dobra a ja zapytam, czy to co mówimy jest składne logiczne, czy nie?

Według mnie ta wypowiedź Xseni jest kwintesencją mojej - tylko że ja nie miałem odwagi to napisać :lol:
"Hm to dla kogo jest ta książka i te wykłady? Dla naukowców różnej maści? Czy naprawdę myślisz Danut, że jak autorka poużywa naukowych zwrotów, to przekona tym jakiegokolwiek naukowca?
A jeśli jest ona pisana nie dla naukowców tylko dla zwykłych ludzi, to po co ten pseudonaukowy bełkot? MOIM ZDANIEM, powtórzę, bo to ciężko pojąć, MOIM ZDANIEM, jest ona napisana pseudonaukowym językiem tylko po to by oszukać zwykłego czytelnika i by myślał, że nauka to wszystko potwierdza i zatwierdza, a tak nie jest. I tylko przypomnę, że autorka ma doktorat ale z chemii, a nie fizyki, fizyki kwantowej czy astrofizyki. I WEDŁUG MNIE używanie skrótu dr przed nazwiskiem w książce o takiej tematyce, to też jest wprowadzanie w błąd czytelnika. To mniej więcej tak jakby hydraulik pisał książkę o wszechświecie. Ale powtórzę, to tylko MOJE ZDANIE."
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 20 wrz 2016, 18:09

Czarny magu, ale dlaczego ja po takiej dużej serii anomalnych doświadczeń bez żadnej wiedzy naukowej doszłam do takich samych wniosków, najpierw , zanim w ogóle poznałam Panią Doktor??? - Ja to wszystko widziałam, czułam jakie ma oddziaływanie, wyłapałam każdy istotny szczegół, który mnie podczas tych doświadczeń uderzył, poskładałam je w całość nie korzystając z podpowiedzi żadnej religii, ani sekt, stowarzyszeń, itp. - bo z nimi nie miałam żadnych konszachtów. Połączyłam swoją wiedzę z wiedzą tej Pani, a to że ona umie wypowiedzieć to samo dokładniejszym, ściślejszym językiem, ubrać w trafniejsze słowa, podać podobne znane jej przykłady, doświadczenia w tym kierunku ludzi nauki z całego świata - no to to ma być ujmą dla niej, jej grzechem??? Zastanówcie się nad tą waszą opinią. Sama nie potrafiłabym napisać tak mądrej książki, bo nie dysponuje tak dużą ogólną wiedzą, chociaż sedno w niej napisane od siebie też chciałam przekazać, o czym świadczą od 10 lat zapisane w internecie moje posty i dzięki którym ze współautorka w ogóle nawiązałam kontakt.
danut

Postautor: czarnyMag » 20 wrz 2016, 18:16

danut pisze:Czarny magu, ale dlaczego ja po takiej dużej serii anomalnych doświadczeń bez żadnej wiedzy naukowej doszłam do takich samych wniosków, najpierw , zanim w ogóle poznałam Panią Doktor??? - Ja to wszystko widziałam, czułam jakie ma oddziaływanie, wyłapałam każdy istotny szczegół, który mnie podczas tych doświadczeń uderzył, poskładałam je w całość nie korzystając z podpowiedzi żadnej religii, ani sekt, stowarzyszeń, itp. - bo z nimi nie miałam żadnych konszachtów? Połączyłam swoją wiedzę z wiedzą tej Pani, a to że ona umie wypowiedzieć to samo dokładniejszym, ściślejszym językiem, ubrać w trafniejsze słowa, podać podobne znane jej przykłady, doświadczenia w tym kierunku ludzi nauki z całego świata - no to to ma być ujmą dla niej, jej grzechem??? Zastanówcie się nad ta waszą opinią. Sama nie potrafiłabym napisać tak mądrej książki, bo nie dysponuje tak dużą ogólną wiedzą, chociaż sedno w niej napisane od siebie też chciałam przekazać, o czym świadczą od 10 lat zapisane w internecie moje posty i dzięki którym ze współautorka w ogóle nawiązałam kontakt.

Ty Danut piszesz prosto, jasno i na temat! Piszesz o swoich własnych doświadczeniach (które tak samo jak doświadczenia innych - zupełnie odbiegające od Twoich nie da się na dzień dzisiejszy zweryfikować w sensie jedynej prawdy!). A Twoja koleżanka (współautorka) książki pisze pseudo naukowym językiem (zawile) - i tak samo jak my wszyscy jednak nic nie udowadnia - to co ona podaje to bierze się lub nie tylko na wiarę !!!
Rozumiesz?
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 20 wrz 2016, 19:28

Przecież to co teraz napisałeś jest oczywiste, choć rozpatrzone te moje doświadczenia są na tysiące sposobów i wciąż wyłania się to, ze tym wnioskom, które zapisałyśmy nie ma co zaprzeczyć i logiczniejszego ich wytłumaczenia na dzień dzisiejszy nie znajdziesz. Nauka trzymająca się newtonowskiego materializmu nie może takich doświadczeń udowodnić bo ona z założenie nie uznaje ducha, zajmuje się materią, choć ma o niej błędne pojmowanie i tu koło się zamyka. I mam okładkę pierwowzoru książki, na którym nie widnieje dr przed nazwiskiem, ta osoba jest bardzo skromna, chociaż ten tytuł wypracowanie posiada i pracowała całe życie w Instytucie Naukowym, a nawet na tym pierwowzorze moje nazwisko widnieje jako pierwsze, zmiany dokonało wydawnictwo, więc i tu bardzo niesprawiedliwie się czepiacie. Nadto książka nie jest przedstawiona międzynarodowej komisji naukowej jako dowód, bo tak musiałby zrobić naukowiec by nauka zatwierdziła jego teorie, jest tylko dla ludzi i tych ludzi nauki również sygnałem i zwróceniem im uwagi na problem.
danut

Postautor: Xsenia » 20 wrz 2016, 21:27

danut pisze:No jasne, tylko napisałam to do niej w odpowiedzi, że nie ma prawa wchodzić tu na tron i głosić tej swojej ostatecznej jedynie prawdziwej teorii zapożyczonej od sekt i co robi przy tym? - ano umniejsza doświadczeniom innych w każdym poście i traktuje ich jak półgłówków, bo ona, bo ona "jest świecą" , wie wszystko najlepiej, a ja na to nie pozwolę, bo do takich ludzi nie należę. Każdy ma prawo wierzyć w co chce, ba nawet zalegalizowano "Kościół Potwora Spaghetti", ale chyba nie po to, by tworzyć taką religie i szukać do niego wyznawców? :)

:lol: :lol: :lol: A kimże ty jesteś Danut by mówić innym co im wolno, czego nie i na co mają twoje pozwolenie, a na co nie mają twojego pozwolenia ?? :lol: :lol: :lol:
Jak mała dziewczynka, która tupie nóżką, bo jest niezadowolona z decyzji rodziców, ale i tak nic poza tym nie może zrobić. Ty tak samo, nie masz wpływu na to, co ktoś inny robi, ale ty "nie pozwolisz".
No to cię Danut uświadomię, że Natasza właśnie ma prawo pisać tutaj o własnych doświadczeniach, o własnych przemyśleniach, o własnej wierze i o własnej wizji świata. A ty NIE MASZ PRAWA JEJ TEGO ZABRANIAĆ. Natasza nie łamie prawa swoją wizją świata, a tym bardziej regulaminu tego forum. Ty natomiast przez ciągły brak szacunku dla innych i ich doświadczeń, i opisów cięgle ten regulamin naruszasz. Masz prawo wypowiedzieć własne zdanie, ale to co robisz to już nagonka i prześladowanie.

danut pisze:Nie szkodzi tej książce ta Wasza opinia - cały jej pierwszy nakład rozszedł się już w czerwcu, a teraz w obiegu jest już drugi. :)

No i super. Każdy musi jakoś zarabiać. :)

danut pisze:Połączyłam swoją wiedzę z wiedzą tej Pani, a to że ona umie wypowiedzieć to samo dokładniejszym, ściślejszym językiem, ubrać w trafniejsze słowa, podać podobne znane jej przykłady, doświadczenia w tym kierunku ludzi nauki z całego świata - no to to ma być ujmą dla niej, jej grzechem???

Ależ dlaczego ma to być dla niej ujmą? Jedyne co napisałam, to to że używanie skrótu dr przed nazwiskiem może wprowadzać w błąd czytelnika, bo będzie myślał, że książę napisał uczony w kierunku fizyki i to kwantowej. Niech pani Danuta pisze sobie książki, niech nawet pisze bełkotem pseudonaukowym, jeśli lubi. Dopóki znajdzie się człowiek, który kupi tą książkę i da pani Danucie zarobić, to jest ok. Ale niech też pani Danuta pisze jasno jakie ma wykształcenie, w jakim kierunku i kiedy ostatnio wykładała na uczelniach technicznych. Niech nie pozostawia domysłów i niech nie pozostawia możliwości błędnej interpretacji jej przygotowania naukowego. Ogólnie rzecz biorąc niech będzie fair w stosunku do czytelników, którzy kupią jej książkę. I nie będę miała żadnych więcej uwag.

danut pisze:Sama nie potrafiłabym napisać tak mądrej książki, bo nie dysponuje tak dużą ogólną wiedzą, chociaż sedno w niej napisane od siebie też chciałam przekazać

Może cię zdziwię, ale twoje własne przekazy do mnie szybciej trafiają niż te pseudonaukowe wytłumaczenia pani doktor. I nie chodzi o to, że tego bełkotu nie rozumiem, bo rozumiem go doskonale. Ale właśnie o to, że ty jesteś bardziej prawdziwa i twój przekaz też jest bardziej prawdziwy niż tłumaczenia tej pani. Zresztą mam wrażenie, że używa takiego języka by wydawać się mądrzejszą, a to dla mnie już próba manipulacji i oszustwa. Powtórzę DLA MNIE. Inni mogą mieć inne zdanie, odrębne, bądź też totalnie przeciwstawne od mojego :)

danut pisze:ten tytuł wypracowanie posiada i pracowała całe życie w Instytucie Naukowym

W którym Instytucie, bo jak na razie śladu po niej nie ma w żadnym instytucie. I jeśli pracowała tam od 1991 (obroniła się w 1992r) to dlaczego nie można znaleźć jej publikacji z tamtego okresu? Akurat na uczelniach mam kilku znajomych i oni cały czas coś publikują, a pani doktor praktycznie nic. Znalazłam tylko jedną publikacje (tylko artykuł, żadnej książki) z 1997r i dalej cisza. Zresztą pisałam już na temat moich poszukiwań publikacji napisanych przez panią doktor:
viewtopic.php?f=6&t=3252&start=160
Wtedy wraz z Blackbitch nieźle po mnie jechałyście za to, że poszukuję czegokolwiek o pani doktor. Do teraz się zastanawiam dlaczego aż tak gwałtownie zareagowałyście na moje poszukiwania.

danut pisze:zmiany dokonało wydawnictwo, więc i tu bardzo niesprawiedliwie się czepiacie.

No to wydawnictwo oszukuje swoich czytelników. I mam pytanie: byłaś przy ustaleniach w sprawie tych zmian w wydawnictwie? Czy tylko wierzysz na słowo tej pani doktor?
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: danut » 20 wrz 2016, 21:39

Jej zakres inżynierii procesowej wspomagał przemysł medyczny, w instytucie pracowała nad lekami i sprawdzała te technologie zanim zostały one wypuszczone na rynek, naprawdę nie wiesz o tym, że takie wykształcenie mogą mieć tylko naukowcy?A wiec wcześniej muszą wykazać się oni odpowiednią wiedzą, a tu konkretnie z fizyki, matematyki, biologii i chemii?
Dwa Natasza narusza regulamin jeszcze go dokładnie przeczytam , ale wydaje mi się ze jest tam wpis o naukach sekciarskich, czy o praktykowaniu zakazanej magii?
Tak brałam udział w ustaleniach, ta propozycja padła od wydawnictwa.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi