Pytanie do praktyków

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie do praktyków

Postautor: czarnyMag » 15 wrz 2016, 13:57

Co na temat poniższy myślą spirytyści?

https://www.youtube.com/watch?v=hSR_PrwKsf4
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 15 wrz 2016, 18:12

czarnyMag pisze:Co na temat poniższy myślą spirytyści?

https://www.youtube.com/watch?v=hSR_PrwKsf4

A Ty co o tym myślisz czarny Magu? :D
danut

Postautor: danut » 16 wrz 2016, 19:42

Nie odzywasz sie , to tu masz wile odpowiedzi i rozszerzenie tematu jaki poddałeś do dyskusji

https://www.youtube.com/watch?v=yOzr-052InU
danut

Postautor: Estia72 » 16 wrz 2016, 20:15

danut pisze:Nie odzywasz sie , to tu masz wile odpowiedzi i rozszerzenie tematu jaki poddałeś do dyskusji

Danut ja ogladalam wieksza czesc Twojego wywiadu ktora podal CzarnyMag w linku :) , powiem szczerze jak dla mnie to za duzo na raz informacji/wiadomosci i odniesien do naukowego jezyka. Mowisz o bardzo wielu doswiadczeniach a to temat rzeka...I ciezko mi jest wszystko od razu ogarnac... :shock: tym bardziej ze nie wszystkie doswiadczenia jakie mialas/przezylas i ja doswiadczylam wiec ciezko jest sie odnosic do czegos czego sie nie poznalo/przezylo. A ja prosty czlowiek jestem i niektore terminy sa dla mnie niezrozumiale :roll: , wiec musze dodatkowo wspierac sie google. Musze obejrzec na spokojnie dzielac ten wywiad na kilka czesci bym mogla cos powiedziec i odniesc sie do niego. Zebralas naprawde obszerna wiedze i ciesze sie ze nia sie dzielisz z innymi. Im wiecej osob rozezna sie w temacie i zrozumie tym lepiej dla nas wszystkich. Jedynie co mi sie nie podobalo to wlasnie sposob w jaki prowadzacy przeprowadzil ten wywiad z Toba ,za duzo skakal z kwiatku na kwiatek i wprowadzal w ten sposob zamieszanie/chaos...nie dawal Ci sie do konca swobodnie wypowiedziec ucinajac rozmowe i wskakujac w inny temat.
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: danut » 16 wrz 2016, 20:20

Estia72 pisze:
danut pisze:Nie odzywasz sie , to tu masz wile odpowiedzi i rozszerzenie tematu jaki poddałeś do dyskusji

Danut ja ogladalam wieksza czesc Twojego wywiadu ktora podal CzarnyMag w linku :) , powiem szczerze jak dla mnie to za duzo na raz informacji/wiadomosci i odniesien do naukowego jezyka. Mowisz o bardzo wielu doswiadczeniach a to temat rzeka...I ciezko mi jest wszystko od razu ogarnac... :shock: tym bardziej ze nie wszystkie doswiadczenia jakie mialas/przezylas i ja doswiadczylam wiec ciezko jest sie odnosic do czegos czego sie nie poznalo/przezylo. A ja prosty czlowiek jestem i niektore terminy sa dla mnie niezrozumiale :roll: , wiec musze dodatkowo wspierac sie google. Musze obejrzec na spokojnie dzielac ten wywiad na kilka czesci bym mogla cos powiedziec i odniesc sie do niego. Zebralas naprawde obszerna wiedze i ciesze sie ze nia sie dzielisz z innymi. Im wiecej osob rozezna sie w temacie i zrozumie tym lepiej dla nas wszystkich. Jedynie co mi sie nie podobalo to wlasnie sposob w jaki prowadzacy przeprowadzil ten wywiad z Toba ,za duzo skakal z kwiatku na kwiatek i wprowadzal w ten sposob zamieszanie/chaos...nie dawal Ci sie do konca swobodnie wypowiedziec ucinajac rozmowe i wskakujac w inny temat.

Estia 72 - to są wywiady z moją współautorką książki, nie ze mną , drugi link jest bardziej prelekcją niż wywiadem, to ze spotkania z czytelnikami jej innych książek. Masz tam o luszu Monroe i inne rzeczy o których wspominałaś.
danut

Postautor: Estia72 » 16 wrz 2016, 20:33

danut pisze:
Estia72 pisze:

Estia 72 - to są wywiady z moją współautorką książki, nie ze mną , drugi link jest bardziej prelekcją niż wywiadem, to ze spotkania z czytelnikami jej innych książek. Masz tam o luszu Monroe i inne rzeczy o których wspominałaś.

Hehehe ok a ja myslalamze to TY :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

No ten drugi wywiad/prelekcja jest zdecydowanie przejrzysty nawet dla mnie , dziekuje Danut wlasnie go slucham :)
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: danut » 16 wrz 2016, 20:35

Ja miałam cały bagaż doświadczeń, który te wnioski obrazują, chodzi o to ze doskonale wpisują się w odkrycia i nauki konwencjonalnej i tej niekonwencjonalnej jak np. badania doktora Roberta Monroe.
danut

Postautor: Estia72 » 16 wrz 2016, 21:18

danut pisze:Ja miałam cały bagaż doświadczeń, który te wnioski obrazują, chodzi o to ze doskonale wpisują się w odkrycia i nauki konwencjonalnej i tej niekonwencjonalnej jak np. badania doktora Roberta Monroe.

PS.Kurcze Danut a ja dodalam (autorke) do grona znajomych na face bo myslalam ze to Ty... :lol: :lol: :lol: :lol: i przedstawilam sie jej jako znajoma z forum a ona zaakceptowala moje zaproszenie :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: danut » 17 wrz 2016, 00:27

Estia72 - nie szkodzi :) Pani Rutkowska nawet w tym filmiku wspomina o synchroniczności mojej z jej świadomością.
danut

Postautor: Estia72 » 17 wrz 2016, 08:35

danut pisze:Estia72 - nie szkodzi :) Pani Rutkowska nawet w tym filmiku wspomina o synchroniczności mojej z jej świadomością.

Podoba mi sie jej tlumaczenie zjawisk odnoszac sie do rzeczywistosci alternatywnych i powiem Ci ze kupuje to :)
Sluchajac jej interpretacji ma sie odczucie ze ma to sens i jest to zrozumiale...
Awatar użytkownika
Estia72

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi