Wegetarianizm

Jeśli szukasz miejsca, gdzie zamieścić temat niezwiązany ze Spirytyzmem, złożyć życzenia, zamieścić ogłoszenie o sprzedaży "nienawiedzonego" domu to miejsce jest właśnie dla Ciebie.

Re: Wegetarianizm

Postautor: Xsenia » 11 wrz 2016, 11:05

Może jednak zostawmy to co było i wróćmy do tematu głównego: wegetarianizm.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: stefan12 » 11 wrz 2016, 21:03

Estia72 pisze:Skoro wazna jest tylko dusza a cialo to tylko narzedzie , to chyba nie bedziesz miala nic przeciwko jesli zamiast pochowac zmarlych zaczniemy zwlokami w zimie lub czesciami ludzkimi opalac np. szkoly, szpitale :twisted: ??

Przeciez jaka to bylaby oszczednosc... :twisted: ;)

Pogrzeby jak wiemy kosztuja ,cmentarze zajmuja miejsca a tak ciach do pieca...nie ma wydatkow a dodatkowo ogrzewamy szpital pacjentom, szkole dzieciom-oni sa szczesliwi, ba zaoszczedzamy pieniadze bo nie musimy kupowac opalu,
nie niszczymy srodowiska itd :lol: ;)

Rynce opadywują na taką ignorancję. :shock:
A od kiedy to ciało jest palne?
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: Estia72 » 12 wrz 2016, 10:35

stefan12 pisze:
Rynce opadywują na taką ignorancję. :shock:
A od kiedy to ciało jest palne?

Zapytaj sie niemcow skoro cialo nie jest palne jakim cudem palili ludzi w piecach...?
A dodatkowo zrob eksperyment...wrzuc kawalek sloniny ,albo dodaj olej do ognia do pieca to zobaczysz czy bedzie sie palic...
No i zapytaj sie anglikow jakim cudem tymi czesciami ogrzewali szpital skoro cialo nie jest palne...
PS. Stefan moze uda Ci sie wyjasnic zagadke samozaplonu..???
Jakim cudem ciala sie zapalaja skoro nie sa palne... :roll:

A teraz wracajac do tematu watku-dlaczego nie powinnismy pic mleka...
Według najnowszego badania "Health Watch" mleko jest w większej mierze źródłem chorób, niż budulcem kości. Szwedzcy naukowcy badali 100 tys. osób przez 10 lat pod kątem wpływu spożywania mleka na ludzkie zdrowie. W wyniku przeprowadzonych badań stwierdzono, że ryzyko zgonu osób spożywających 3 szklanki mleka dziennie zwiększyło się o 13%. Na ten wynik złożyły się skutki uboczne picia mleka, np. choroby serca oraz nowotwory. Co szokujące, kości również wykazały słabszą strukturę, zamiast być mocniejsze.

Zawarta w mleku D-galaktoza wpływa negatywnie na organizm człowieka. Składnik powoduje szybsze starzenie się, a co za tym idzie, krótsze życie. W mleku krowim jest prawie 4-krotnie więcej białka niż w ludzkim (cielę rośnie o wiele szybciej niż ludzkie dziecko), co jest dla nas zbyt dużą dawką. Za dużo znajduje się w nim również wapnia, który przedawkowany może powodować odwrotne skutki, niż dawkowany w prawidłowych proporcjach.

Dodatkowo mleko krowie posiada zbyt małą ilość węglowodanów, jest przez to mało odżywcze. Od czasu zakończenia spożywania mleka matki nasze organizmy stopniowo wytwarzają coraz mniejsze ilości enzymów, które odpowiadają za trawienie laktozy. Mleko, które kupujemy w sklepach, jest wysoko przetworzone, np. poprzez pasteryzację, która pozbawia go większości wartości odżywczych.

Jeśli wiec cierpisz na niewyjaśnione dolegliwości pokarmowe, przeanalizuj dobrze swoją dietę. Być może odpowiedzialność za dyskomfort po jedzeniu ponoszą produkty mleczne. W dzisiejszych czasach łatwo jest nabyć ich zdrowe zamienniki, np. mleko migdałowe które mogą się okazać o wiele bezpieczniejsze dla naszego życia.
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: czarnyMag » 12 wrz 2016, 11:26

Widzę że temat nadal zbacza (po interwencji Xseni) więc i ja się przyłączam :)
Według mnie nie powinno się palić kończynami człowieka w piecu dla potrzeb ogrzewania czegokolwiek np. szpitala - powinien być szacunek do człowieka który powinien się objawiać tym że szpital ponosi być może dodatkowe koszty swej działalności ale spalając kończyny po amputacji nie wykorzystuje tej wytwarzanej w trakcie spalania energii nigdzie!
Ja tak przynajmniej widzę to - choć ja swoje kończyny i swoje ciało traktuję na serio jak odpady. Ale szacunek do drugiego człowieka powinien zatriumfować nad ekonomią (i pisze to ekonomista :lol:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Mirek » 12 wrz 2016, 12:37

Ludzie nie mają szacunku do poaborcyjnych dzieci, a żądasz Magu, żeby mieli szacunek do amputowanych kończyn? Jakieś zderzenie rzeczywistości tu widzę.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: czarnyMag » 12 wrz 2016, 12:59

Mirek pisze:Ludzie nie mają szacunku do poaborcyjnych dzieci, a żądasz Magu, żeby mieli szacunek do amputowanych kończyn? Jakieś zderzenie rzeczywistości tu widzę.

Nie ma zdarzenia rzeczywistego w mej historii i w mym doświadczeniu aż po szóste pokolenie (bo dotąd monitorujemy :)
Mam szacunek dla usuniętych płodów (bo wierzę że ktoś pod własne Ja usunął wcielenie!) i szacunek do "skorupy" która nosi Boski twór jakim jest duch przyjmujący materię! Choć ja sam jestem wypatrzeniem - być może :twisted:
Ale szanuję każde obce mi życie!
Choć czasami chcę "rzucić kogoś na kolana" i próbuję to nie zabijam i nie bezczeszczę zwłok!
Za "rzucenie na kolana" przyjmuję pełną odpowiedzialność! :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Mirek » 12 wrz 2016, 14:14

Magu tu nie chodziło o to czy Ty masz szacunek, a o innych, dla których usunięty płód był tylko problemem i szpitale utylizują takie zwłoki, gdyż matki martwych dzieci mają gdzieś co się z nimi dzieje. Dopóki nie będą miały szacunku dla poczętych dzieci nie możemy liczyć, że będą miały szacunek do amputowanych kończyn albo paradoksalnie będą chcieć pochować swoją odciętą nogę, a półd wrzucą do śmietnika.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: stefan12 » 12 wrz 2016, 19:44

Estia widzę że fizyka to abstrakcyjne pojęcie dla Ciebie.
Ciało ludzkie jest niepalne. Spopiela się tylko pod wpływem ciepła dostarczonego z zewnątrz.
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: Estia72 » 13 wrz 2016, 10:06

stefan12 pisze:Estia widzę że fizyka to abstrakcyjne pojęcie dla Ciebie.
Ciało ludzkie jest niepalne. Spopiela się tylko pod wpływem ciepła dostarczonego z zewnątrz.

Stefan zgadza sie :) Blizej mi do ducha niz materii ;)
A co z samozaplonem...???
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: stefan12 » 13 wrz 2016, 20:09

Ciało spala się pod wpływem ogromnej energii, która najprawdopodobnie pochodzi ze świata duchowego. Ślady spalenia w otoczeniu pokazują, że temperatura spalania jest dużo wyższa niż przy spalaniu np. drewna.
Awatar użytkownika
stefan12

PoprzedniaNastępna

Wróć do Różne różności