O Istotach i istocie doświadczeń

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: O Istotach i istocie doświadczeń

Postautor: Estia72 » 12 wrz 2016, 16:54

danut pisze:O tak, bo wszystko zależy jeszcze o czym myślą jaki nadają kierunek tej swojej medytacji - sugestia może wszystko. :D Np. chce skontaktować się z kosmitami - i masz ich jak na zamówienie ze swojej o nich wyobraźni.

Jest wiele odmian medytacji Danut.... :) Nie kazda medytacja skupia sie na jakis myslach czy wrecz wizualizacjach, czy walce z myslami by miec pusty umysl... Ja praktykuje medytacje polegajaca na obserwacji ciala, doznan w ciele jesli sie pojawia, nie robie przy tym zadnych wizualizacji, po prostu skupiam sie nad odczuciach w ciele, zadnego
specjalnego oddychania czy skupiania uwagi na oddechu, ale oczywiscie ilu ludzi tyle rodzajow medytacji i zapewne sa i tacy ktorzy sobie cos tam wyobrazaja czy rzucaja jakas sugestie no a pozniej maja "odloty/wizje"
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: danut » 12 wrz 2016, 16:55

Estia72 pisze:
danut pisze:O tak, bo wszystko zależy jeszcze o czym myślą jaki nadają kierunek tej swojej medytacji - sugestia może wszystko. :D Np. chce skontaktować się z kosmitami - i masz ich jak na zamówienie ze swojej o nich wyobraźni.

Jest wiele odmian medytacji Danut.... :) Nie kazda medytacja skupia sie na jakis myslach czy wrecz wizualizacjach, czy walce z myslami by miec pusty umysl... Ja praktykuje medytacje polegajaca na obserwacji ciala, doznan w ciele jesli sie pojawia, nie robie przy tym zadnych wizualizacji, po prostu skupiam sie nad odczuciach w ciele, zadnego
specjalnego oddychania czy skupiania uwagi na oddechu, ale oczywiscie ilu ludzi tyle rodzajow medytacji i zapewne sa i tacy ktorzy sobie cos tam wyobrazaja czy rzucaja jakas sugestie no a pozniej maja "odloty/wizje"

Wierzę i zgadzam się ze są i inne rodzaje medytacji. :)
danut

Postautor: soldado » 12 wrz 2016, 17:48

Natasza pisze:Tak soldado! ale wróciłam by dokończyć sprawę a jak nie to dać jej życie by inni dopisywali resztę obrazu
co do materiału genetycznego - możesz mieć ogromną rację! bo wszystko na to wskazuje , że o to właśnie poszło
i to zdanie , które Tobie a mi długo wcześniej przekazali ,, że w połowie należę do nich...,,

W połowie nalezysz do Nich nie przez pobierany od Ciebie ,,materiał genetyczny''.
Masz bardzo dużo ,,ukrytych wspomnień'' poczawszy od dzieciństwa aż do teraz.
Jest taka książka ,,Wspólnota'' Whitleya Strieberga.
Polecam Ci ja, główny bohater a zarazem autor książki też miał podobne doświadczenia czytalem ją wiele lat temu...
Odnośnie Twojego zamknietego tematu.
To robili to bardzo intensywnie zwiększając tą intensywność, wysylajac w kółko ten sam corac bardziej stanowczy komunikat.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Estia72 » 12 wrz 2016, 17:57

soldado pisze:
Natasza pisze:.... które Tobie a mi długo wcześniej przekazali ,, że w połowie należę do nich...,,

soldado pisze:W połowie nalezysz do Nich nie przez pobierany od Ciebie ,,materiał genetyczny''.

No ladnie Natasza/lobuzie!.. :shock: ;)
To znaczy ze tylko ja tu jestem prawdziwa ofiara :lol: ;)

Soldado dziekuje za wytlumaczenie mi o co chodzi z tymi opiekunami bo sie z tym troche pogubilam gdy napsiales ze nie kazdy ich ma ,albo ma innego. :)
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: soldado » 12 wrz 2016, 18:06

Estia72 pisze:
soldado pisze:
Natasza pisze:.... które Tobie a mi długo wcześniej przekazali ,, że w połowie należę do nich...,,

soldado pisze:W połowie nalezysz do Nich nie przez pobierany od Ciebie ,,materiał genetyczny''.

No ladnie Natasza/lobuzie!.. :shock: ;)
To znaczy ze tylko ja tu jestem prawdziwa ofiara :lol: ;)

Soldado dziekuje za wytlumaczenie mi o co chodzi z tymi opiekunami bo sie z tym troche pogubilam gdy napsiales ze nie kazdy ich ma ,albo ma innego. :)

Nie za ma co :-)
Jeżeli uważasz że jesteś ofiarą zawsze możesz wziąść sprawy w swoje ręce i możesz przestać nia być.
soldado
Moderator forum.

Postautor: Natasza » 12 wrz 2016, 18:11

.

soldado co wyczuwasz i myślisz , co masz na myśli? dlaczego oni mi to powiedzieli i powiedzieli też Tobie?
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: soldado » 12 wrz 2016, 18:20

Natasza pisze:[quote="soldado"
W połowie nalezysz do Nich nie przez pobierany od Ciebie ,,materiał genetyczny''.
.

soldado co wyczuwasz i myślisz , co masz na myśli? dlaczego oni mi to powiedzieli i powiedzieli też Tobie?[/quote]
Napisze Ci na swoim przykladzie.
U mnie jest to tak jakbym w pewnym czasie zaczął uzyskiwać świadomość samego siebie.
Coraz bardziej aż do teraz.
To tak jakby od jakiegoś momentu swojego życia zostalo to uaktywnione.
W tym czasie widzialem wszędzie 11:11
soldado
Moderator forum.

Postautor: Natasza » 12 wrz 2016, 18:40

gdy miałam 17 lat pierwszy raz stanęłam przed Nimi a Oni mówili do mnie a ja ze strachu nie umiałam myśleć i nie koncentrowałam się na ich słowach
a Oni byli zdziwieni , że Ich nie pamiętam...nie pamiętam ...
i dali mi ten jeden dowód abym wiedziała, że nie był to sen
wiedzą ile dla mnie znaczy zapamiętanie
wiem, że nie chcieli bym czuła się sama w tym wszystkim
i wiem, że nie byłam sama zanim to wszystko się stało
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Natasza » 12 wrz 2016, 18:43

Estia Ty nie jesteś żadną ofiarą, dziewczyno :P :P :P :P
masz podobne do moich spotkania , to dla mnie znaczy bardzo dużo i dużo mi mówi
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: soldado » 12 wrz 2016, 18:48

Natasza pisze:gdy miałam 17 lat pierwszy raz stanęłam przed Nimi a Oni mówili do mnie a ja ze strachu nie umiałam myśleć i nie koncentrowałam się na ich słowach
a Oni byli zdziwieni , że Ich nie pamiętam...nie pamiętam ...
i dali mi ten jeden dowód abym wiedziała, że nie był to sen
wiedzą ile dla mnie znaczy zapamiętanie
wiem, że nie chcieli bym czuła się sama w tym wszystkim
i wiem, że nie byłam sama zanim to wszystko się stało

Gdy mnie uaktywniono też zrobili wszystko, zebym czuł, że nie jestem w tym wszystkim sam.
Było bardzo dużo ,,praktyki'' - doswiadczen z duchami, a potem były osoby opetane i opetujace je byty...
Bardzo sie bałem na poczatku ale dzieki Nim bylem bezpieczny i umiałem pomóc takiej osobie na odległość.
soldado
Moderator forum.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm