Wewnętrzny komputer pozwalający poruszać mięśniami np. tymi z uszkodzonymi nerwami. A ja się pytam, gdzie w tym jest miejsce na świadomość?
I nie wiem gdzie pobierasz nauki, ale piszesz brednie nie mające z nauka kompletnie nic wspólnego.
Natasza pisze:na ostatnim spotkaniu z Istotami nie z tego zakresu życia, usłyszałam zdanie , które tu przypomnę , że ,, brakowałoby mi materialnych rzeczy jakie mnie otaczają,,
w pierwszym odruchu sądziłam, że może to chodzi o pieniądze, że może myślą , że jestem jakąś materialistką
ale nie... zrozumienie tego zdania przyszło gdy zaczęłam myśleć szerzej a nie jedno punktowo
danut- wiem do czego zmierzasz, ale właśnie w tym ujęciu za bardzo łączysz się z fizycznością
podczas gdy Ty czyli twoje Ja, świadomość bla bla - to jedna integralna , nie dająca się dzielić, jednostka
jeśli opuścisz ciało , które jest ubiorem ono ulegnie degradacji ale nie Twoje Ja
i teraz, jeśli ktoś odtworzy mnie z DNA - to będzie to moja kopia - jak bliźniaczka monozygotyczna
Natasza pisze:Estia - Twoje doświadczenia/ ćwiczenia ciała za pomocą umysłu pokazują jaka moc drzemie (dosłownie jest uśpiona) w naszym mózgu
danut pisze:Estia72.... Tłumacząc to prościej, to np. ja mogę być magiem w oczach kogoś kto nie ma pojęcia w jaki sposób czegoś niemożliwego (według niego) dokonałam i on chcąc dokonać tego samego wymyśla przeróżne nietrafione na to sposoby i chce mnie naśladować. Tymczasem nie można kupić sobie uczuć, ani odegrać ich nie czując, a to że coś jednak się nie dzieje według pomysłu takich "magów" wzbudzać musiało złość, a ona potęgując się rodziła nienawiść i tak samo działo się z każdą inną emocją, odczuciem i przeciwieństwa do tego wszystkiego co było dobre nabierały mocy. Tak rozpocząć się musiała ta odwieczna wojna.
danut pisze:Teraz tak, czy miałam w swojej linii rodowej magów - no pewnie tak, bo nawet silny katolicyzm i jego obrządki posługuje się magią, a rytuały są codziennością w każdej wierze pradawnej i w dzisiejszej i dochodzi do tego jeszcze pojmowanie rzeczy na miarę swoich czasów.
danut pisze:Kto w czyim źródle życia miesza, kto się tam podpiął jak pisze Kris i kogo z niego zwyczajnie trzeba wreszcie wyrzucić?
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 0 gości