O Istotach i istocie doświadczeń

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: O Istotach i istocie doświadczeń

Postautor: Natasza » 09 wrz 2016, 15:12

hahah w moim przypadku za każdym razem widziałam twarze lub istoty bezcielesne - zbudowane z czarnych /szarych żyjących jakby cząsteczek
to , że wymiary mają przeróżne formy istnienia to wie tylko ten kto je spotkał

danut - wybacz ale jak zaczniesz od wydania zaproszenia Magowi i spotkasz najpierw tych , którzy są przy nim to pogadamy o tym co napisałaś
była taka bajka ,, hojrak,, o piesku i o niej w tej chwili myślę gdy to piszę

za każdym razem kiedy mam doświadczenia a nie ma w nich nigdy replay tylko są nowe - przeżywam je za każdym razem
w moim bagażu są takie spotkania , że w gaciach uciekałby na ulicę każdy z Was i wiem co mówię
strach - oczywiście , że się boję bo stoję twarzą w twarz z przeróżnymi istotami i zjawiskami
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 09 wrz 2016, 15:22

Jak możesz tak oceniać innych, ze każdy będzie miał pełne gacie skoro każdy z nas ma zupełnie inny charakter i inny ogląd rzeczywistości, zawsze największy strach występuje przed nieznanym, a boi się też najbardziej ten, kto ma coś mocno przeskrobanego wobec rzeczywistości innych za pazuchą. Znasz schemat rodzenia się lęków? :D
danut

Postautor: Natasza » 09 wrz 2016, 15:27

jak chcesz klasyfikować coś mierzalnego wg ustanowionych badań w dziedzinie psychologii czy psychiatrii wobec incydentów nie mających swojej kategoryzacji wg norm naukowych ?

każde z opisywanych przez ludzi zdarzeń , nie mających na dziś unormowanego statusu naukowego jest poza ujęciem klasyfikacyjnym

chcesz zaprzeczyć moim twierdzeniom , to czemu unikasz konfrontacji
wrócisz i powiesz co było i jaki miałaś poziom strachu - jaki problem

jeśli daje się zaprzeczenie twierdzeniu , które wynika z doświadczenia to trzeba mieć dowód - a Ty go nie posiadasz, ale możesz zdobyć, jest na wyciągnięcie ręki
nie sądzę , by był problem, nie sądzę :lol: zwłaszcza dla tak odważnych osób
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 09 wrz 2016, 15:37

Wybacz, ale takie doświadczenia jak mi proponujesz Ty, czy Mag już przerabiałam, nawet w tym temacie masz ich opis plus to moje doświadczenie z czarnym nietoperzem za oknem stworzonym przez jedną czarownicę, a nawet grupę ludzi pałających się magią i nie robi to ma mnie wrażenia, skonfrontowałam je dawno, więc moja do nich niechęć, do takich zabawnych doświadczeń, które miały na celu wywołać u mnie strach jest zrozumiała. Napisałam też co z nimi robię.
Aha. A gdzie się podział servitor/ serwiwor jak tam zwiecie Czarnego Maga - trafił na taką osobę jak ja, która rozbiła tę kulę w drobny mak, tak ze się już nie pozbiera w całość by do niego wrócić?
danut

Postautor: Natasza » 09 wrz 2016, 15:53

czyli nie chcesz doświadczyć spotkania z 7 postaciami i osobą kulminującą spotkanie? ok
tyle mi wystarcza
co do nietoperza - kiedyś takiego znalazłam przy swojej stopie i uratowałam mu życie - to tak na marginesie odnośnie tych ssaków
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 09 wrz 2016, 15:59

Natasza pisze:czyli nie chcesz doświadczyć spotkania z 7 postaciami i osobą kulminującą spotkanie? ok
tyle mi wystarcza
Co do nietoperza - kiedyś takiego znalazłam przy swojej stopie i uratowałam mu życie - to tak na marginesie odnośnie tych ssaków

Nie bajeruj, Nietoperz to batman w mojej relacji, czarna postać zasłaniająca całe okno sąsiadka omal nie padła na serce widząc go, czyli nie był to mój wymysł, widziany był i przez nią i wiesz co jakimś dziwnym trafem z tą sąsiadka od tego czasu dzieje się coś bardzo dziwnego, a ze mną nie, dlaczego? :D I wiesz, gdzie ja mam Twoje 7 postaci?? Chyba nie muszę Ci tego powiedzieć. Bo one na pewno nie są mi potrzebne do szczęścia.
danut

Postautor: czarnyMag » 09 wrz 2016, 16:02

danut pisze:Nataszo
Natasza pisze:jesli człowiek mówi, że czuł się ,, lajtowo,, po czymś co stawia włosy dęba to wg mnie uczestniczył w śnie, a nie w doświadczeniu
albo nie wie o czym inna osoba mówi

To, że nazwiesz snem cudze doświadczenia, by nadać wartości swoim, dlatego że czułaś strach i stawały ci włosy dęba jest Twoją osobistą opinią, rzuconą na wiatr bez przemyślenia i nie narzucaj jej innym. Chce Ci powiedzieć że to właśnie strach jak w powiedzeniu"ma wielkie oczy" i przekształca widzianą rzeczywistość, jest to schemat już dość dobrze sprawdzony przez znawców oddziaływań psychicznych, twój strach wyprowadza cię na manowce, twoje lęki obrazują się w irracjonalny sposób, gdy sama się nie chcesz do nich przyznać, gdy ich jeszcze nie rozpoznałaś, itp.

Pytanie maga o twoją przynależność ja bardzo dobrze rozumiem, ale myśl dalej :D

Czarny magu nie odnoszę się do wszystkich doświadczeń to nie pisz mi jedna babka to druga tamto, odnoszę się do tych doświadczeń ze jakaś niezidentyfikowana postać wyciąga osobę z ciała i rzuca nią gdzie chce i kiedy chce a dana osoba nie wie nawet o co w tym chodzi.

"Danut" a ha :) rozumie - w takim razie się wycofuje (źle zrozumiałem Twoją wypowiedź).
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 09 wrz 2016, 16:03

fakt batmana to ja w filmie tylko widziałam
i słyszałam o człowieku nietoperzu chyba w stanach - skakał z mostu na auta, niszczył pojazdy coś w tym stylu
nie brałaś pod uwagę , że to człowiek w kostiumie ?albo latawiec ?
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 09 wrz 2016, 16:15

Natasza pisze:fakt batmana to ja w filmie tylko widziałam
i słyszałam o człowieku nietoperzu chyba w stanach - skakał z mostu na auta, niszczył pojazdy coś w tym stylu
nie brałaś pod uwagę , że to człowiek w kostiumie ?albo latawiec ?

Nie brałam, bo mam rozum i najpierw czytałam co te osoby kombinują i co piszą. Nie staraj się ośmieszać ani zaciemniać faktów. Widzisz na to tak się złożyło, że mam świadka i bardzo dobrze się temu, choć ja na spokojnie, a ona trzęsąc się ze strachu przyjrzałyśmy. Nie był to żaden latawiec ani cień czegoś, ani człowiek w kombinezonie, ja nie żyję historiami z filmów, wybacz, za stara na to jestem. A waszych myślokształtów do siebie nie przyjmuje, ani się ich nie boję, ot nie przyjmuje sugestii innych bo wiem czym się to kończy, niestety nei miałam wpływu na pojmowanie sąsiadki.
danut

Postautor: Natasza » 09 wrz 2016, 16:22

gdybym zobaczyła batmana to pierwsze co bym musiała ustalić, czy ten gość nie jest przebrany w kostium, ale ok , ok inaczej podchodzę do analizy , Ty inaczej, każdy ma swój rozum
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm