Pawełek pisze:A powiedz mi - kto powiedział, że Jezus jest kimś innym niż człowiekiem (duchem wcielonym)? To ludzie uznali go za Boga, nie on sam.
danut pisze:Pawełek pisze:A powiedz mi - kto powiedział, że Jezus jest kimś innym niż człowiekiem (duchem wcielonym)? To ludzie uznali go za Boga, nie on sam.
Machina przerabiania ludzi pod ustalone odgórnie prawa, narzucanie im tego w co mają wierzyć, a ludzie przyjmują jakby tego nie widzieli, powtarzają automatycznie nie badając, nie rozpatrując co dało początek danym dogmatom, twierdzeniom.

Pawełek pisze:danut pisze:Pawełek pisze:A powiedz mi - kto powiedział, że Jezus jest kimś innym niż człowiekiem (duchem wcielonym)? To ludzie uznali go za Boga, nie on sam.
Machina przerabiania ludzi pod ustalone odgórnie prawa, narzucanie im tego w co mają wierzyć, a ludzie przyjmują jakby tego nie widzieli, powtarzają automatycznie nie badając, nie rozpatrując co dało początek danym dogmatom, twierdzeniom.
To akurat zrobił kościół.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości