Konkrety na temat spirytyzmu

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Konkrety na temat spirytyzmu

Postautor: danut » 01 wrz 2016, 13:33

czarnyMag pisze:
danut pisze:Czarny Magu - a co ja mam z tobą wspólnego żebyś o mnie myślał? Przecież mnie za sobą nie pociągniesz i to przez to, że nie jesteśmy wplatani w te same sieci.

Ano są sieci i "sieci" droga koleżanko - odpowiadasz przecież za to co wypowiadasz! :twisted: nie? :)
A wypowiadasz się że jest tak a nie inaczej dając pośrednio "zielone światło" nie?
A dając zielone światło (niejako nadzieję) sygnujesz to swoją przyszłością - odpowiedzialnością - nie? :twisted:
A nawet jak myślisz (wierzysz) że tak jest i do potencjalnego samobójcy podajesz to tak a nie inaczej to i tak odpowiesz za podżeganie a on za wiarę :)

Chore masz te oceny cudzej wypowiedzi. Ja Ciebie podżegam do samobójstwa?! Usiądź, ochłoń, przemyśl jak rozumujesz te sprawę, byś nie widział wszędzie krasnoludków.

Ps. Pisałam kiedyś o nie zamierzonym pojawianiu się słów, które coś mają znaczyć w mojej wypowiedzi? Przed chwilą musiałam mazać wyraz - ksiądz..ale tego nie rozumiem. :)
danut

Postautor: 1Prawda1 » 01 wrz 2016, 13:36

Kolejka dla wszystkich. Barman!
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 01 wrz 2016, 13:40

1Prawda1 pisze:Kolejka dla wszystkich. Barman!

Aha.1 I ksiądz płaci :D
danut

Postautor: czarnyMag » 01 wrz 2016, 13:49

danut pisze:
czarnyMag pisze:
danut pisze:Czarny Magu - a co ja mam z tobą wspólnego żebyś o mnie myślał? Przecież mnie za sobą nie pociągniesz i to przez to, że nie jesteśmy wplatani w te same sieci.

Ano są sieci i "sieci" droga koleżanko - odpowiadasz przecież za to co wypowiadasz! :twisted: nie? :)
A wypowiadasz się że jest tak a nie inaczej dając pośrednio "zielone światło" nie?
A dając zielone światło (niejako nadzieję) sygnujesz to swoją przyszłością - odpowiedzialnością - nie? :twisted:
A nawet jak myślisz (wierzysz) że tak jest i do potencjalnego samobójcy podajesz to tak a nie inaczej to i tak odpowiesz za podżeganie a on za wiarę :)

Chore masz te oceny cudzej wypowiedzi. Ja Ciebie podżegam do samobójstwa?! Usiądź, ochłoń, przemyśl jak rozumujesz te sprawę, byś nie widział wszędzie krasnoludków.

Ps. Pisałam kiedyś o nie zamierzonym pojawianiu się słów, które coś mają znaczyć w mojej wypowiedzi? Przed chwilą musiałam mazać wyraz - ksiądz..ale tego nie rozumiem. :)

A nie tłumacz się już - to był chamski żart! Ale się zastanów jak podajesz to w co wierzysz - bo czasami ktoś czeka na wypowiedź w stylu "to powtórzysz coś tam i nic" :) Przepraszam!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 01 wrz 2016, 13:52

To odpowiedź powinna w takim wypadku brzmieć - nie powtórzę, gdyż zamiast oczekiwanego świętego spokoju, znowu musiałem się z tym zmierzyć, znowu przejść ciężkie życie i to fatum nie skończyło by się także za każdym następnym razem, zatem samobójstwo nie ma sensu.
danut

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi