Pytanie do praktyków

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie do praktyków

Postautor: Xsenia » 30 sie 2016, 17:28

Acha już tak od 2012 ciągle ma się coś wydarzyć.... i ciągle czekamy. Zresztą teoria "końca świata" jest bardzo, bardzo stara, ale jak widać ciągle na topie :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Estia72 » 30 sie 2016, 17:32

Mirek pisze:Na Pacyfiku Magu już dzisiaj występują 6 m fale, których wcześniej nie było. Coś ma się wydarzyć w 2017/2018r. A co to będzie czas pokaże. Może to być potop obejmujący, np. połowę Polski.

Polowe Polski nigdy nie obejmie co najwyzej nadmorskie miejscowosci Szczecin, Gdynia, Gdansk.
Podobno Iluminaci czy jak tam sie zwia cos planuja na poczatek 2017 ale czy im to wypali to nie wiadomo ;) :)
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: Xsenia » 30 sie 2016, 17:59

No jeśli to polscy iluminaci planują, to na pewno będzie wielka ..... klapa :lol:
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: czarnyMag » 31 sie 2016, 14:41

Iluminaci Wam pokazali jak będzie wyglądał nowy porządek świata i nie uwierzyliście - wzięliście to za spektakl artystyczny - gratuluję :) Dobrze w sumie że to ich przejście przebiegnie pokojowo - nie? :lol:
Bo w przeciwnym razie "watahy satana" musiały by was skrzywdzić :twisted: A jak wiecie watahy nie chcą się cofać w rozwoju duchowym :twisted:
Najważniejsze więc że Ziemia już teraz rozumie swoją rolę bydła w Nowym Porządku Świata :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Estia72 » 31 sie 2016, 14:58

Xsenia pisze:No jeśli to polscy iluminaci planują, to na pewno będzie wielka ..... klapa :lol:

hehehehe :lol: No racja Xsenia :)
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: danut » 31 sie 2016, 17:01

Tylko kto tym iluminatom uwierzy? Polecam filmiki - http://wolna-polska.pl/wiadomosci/chris ... ny-2013-12
danut

Postautor: czarnyMag » 01 wrz 2016, 09:33

Estia72 pisze:
Mirek pisze:Na Pacyfiku Magu już dzisiaj występują 6 m fale, których wcześniej nie było. Coś ma się wydarzyć w 2017/2018r. A co to będzie czas pokaże. Może to być potop obejmujący, np. połowę Polski.

Polowe Polski nigdy nie obejmie co najwyzej nadmorskie miejscowosci Szczecin, Gdynia, Gdansk.
Podobno Iluminaci czy jak tam sie zwia cos planuja na poczatek 2017 ale czy im to wypali to nie wiadomo ;) :)

a to co ludzie uważają że "Podobno Iluminaci czy jak tam się zwią cos planują" to była taka "bajka" - potwory i spółka i tam rok przed zamachem WTC była na zegarze godzina 11.09 :) i w innych filmach dla dorosłych też - np. notatka oficera z kryminału USA "11.09" więc co to było? :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 01 wrz 2016, 11:04

Mam takie pytanie (zadam je tutaj bo nie będę tworzył specjalnego wątku do jednego pytania - i tak:
Kto stworzył spirytystą ich filozofię na której się do dnia dzisiejszego opierają? Człowiek! Allan Kardek - powiedzmy super inteligentny człowiek według domniemania! :twisted: A więc ten "kołowrotek" w którym zapiepsza mój chomik obecnie a w który wierzą entuzjaści spirytyzmu stworzył francuz "inteligent" bo nie podobało mu się to co było doktryną :) Mi też się to co podaje mi kościół nie podoba :) ale na potwierdzenie jego domniemań - pojawiły się "duchy" - i tak: nagle ten sam duch odpowiada to samo na potrzeby tego samego pytającego poprzez różne media - tak? Tak! Niejaki św. Augustyn który może być kimkolwiek w astralu sygnuje swoim "wielkim nazwiskiem - które jest wielkie tylko dla oszustów lub niepełnosprawnych umysłowo" - i to "coś" (być może podczepienie filozofa" :) tak twierdzi :lol: A to coś co odbierają inni już jest być może mrzonką - bo pan filozof miał jako pomazaniec Jezusa wyłączność :lol: No super - a teraz Drogi i Kochany SPIRYTYSTO Potwierdź na TAK i się zmywam z tego Satanistycznego forum które tworzy swoim "entuzjastą" papkę z mózgu :) Ja rozumie, że niektórzy twierdzą że: ludzie to bydło, ja rozumie że niektórzy twierdzą że watahy demo-coś-tam czekają na sygnał by to bydło zapędzić gdzieś=tam :) I ja rozumie, że obecnie jest tendencja która mówi, że ludzie się w końcu uwolnią z pod jarzma ZŁEGO - tylko że Wy czekacie na "gwizdek" Kardeka, ktoś tam na gwizdek papieża - a ja na gwizdek Pana który wezwie swą sforę i to nie będzie materialne" :lol: :twisted:

A teraz zajrzyj w siebie drogi spirytysto! No zajrzyj! Bo to że Ty uważasz się za samarytanina i chodząca miłość to wcale nie znaczy że w ciele jest duch którego noga nie spoczywa na krtani innego stworzenia :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: 1Prawda1 » 01 wrz 2016, 11:53

Człowiek! Allan Kardek

Zgadza się Magu. Człowiek musi mieć jakąś ostateczną pewność o tym, tak zwaną WIEDZĘ, przeciwieństwo mniemania. Dopóki człowiek jest w ciele dopóty nie wiadomo co jemu się tak naprawdę w głowie tam zbuduje ciekawego, przepraszam za ostrość, ale taka jest prawda, jedyne co nam pozostaje to moc intuicji. Sam Platon, któremu podobnie jak Kardec'owi przecież zależało na przekazaniu swojej filozofii ludziom - twierdził, że nie da się odkryć Prawdy póki człowiek ma ciało!. Jest coś takiego na wikipedii z dialogu ''Uczta'' autorstwa Platona, prekursora spirytyzmu:

''Eros pragnie piękna i dobra, a skoro go pragnie, to go nie posiada. Jest pośrodku między mądrością a nieuctwem. Jest więc filozofem. Bogowie nie filozofują, ponieważ mają mądrość, nieucy też nie filozofują, bo nie chcą zdobyć mądrości. Filozofują ci, którzy są między mądrością a nieuctwem (Eros). Filozofem nie jest ten, kto posiadł mądrość. Filozofowanie to samo kochanie mądrości, a nie jej posiadanie. Tak jak Eros znajduje się między nieśmiertelnością a byciem śmiertelnym, tak filozof jest między nieuctwem a posiadaniem mądrości, jest on [tylko] miłośnikiem mądrości. Eros to filozofia, umiłowanie mądrości i pragnienie posiadania jej.''
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: czarnyMag » 01 wrz 2016, 12:14

1Prawda1 pisze:
Człowiek! Allan Kardek

Zgadza się Magu. Człowiek musi mieć jakąś ostateczną pewność o tym, tak zwaną WIEDZĘ, przeciwieństwo mniemania. Dopóki człowiek jest w ciele dopóty nie wiadomo co jemu się tak naprawdę w głowie tam zbuduje ciekawego, przepraszam za ostrość, ale taka jest prawda, jedyne co nam pozostaje to moc intuicji. Sam Platon, któremu podobnie jak Kardec'owi przecież zależało na przekazaniu swojej filozofii ludziom - twierdził, że nie da się odkryć Prawdy póki człowiek ma ciało!. Jest coś takiego na wikipedii z dialogu ''Uczta'' autorstwa Platona, prekursora spirytyzmu:

''Eros pragnie piękna i dobra, a skoro go pragnie, to go nie posiada. Jest pośrodku między mądrością a nieuctwem. Jest więc filozofem. Bogowie nie filozofują, ponieważ mają mądrość, nieucy też nie filozofują, bo nie chcą zdobyć mądrości. Filozofują ci, którzy są między mądrością a nieuctwem (Eros). Filozofem nie jest ten, kto posiadł mądrość. Filozofowanie to samo kochanie mądrości, a nie jej posiadanie. Tak jak Eros znajduje się między nieśmiertelnością a byciem śmiertelnym, tak filozof jest między nieuctwem a posiadaniem mądrości, jest on [tylko] miłośnikiem mądrości. Eros to filozofia, umiłowanie mądrości i pragnienie posiadania jej.''

Z ust mi to wyjąłeś 1Prawda1 tylko widzisz - teraz musisz sprawdzić (co tak naprawdę uważa duch wcielony w Twoje ciało?!). Bo jak ten "duch wcielony" jednak się z Tobą nie zgadza to jesteś istotą na rozdrożu :) A jak się zgadza to "jedziemy na tym samym wózku i....witaj :lol: a jak nie wierzysz bo nie zostałeś przekonany to współczuję - bo zostaniesz "oświecony" a to "oświecenie" wcale nie pomniejszy rozdźwięku między duchem wcielonym a człowiekiem - to jest mętlik! I sam to przerobisz w społeczeństwie niewierzącym w nic lub zindoktrynowanym :twisted: WSPÓŁCZUJĘ!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi