Pytanie

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Pytanie

Postautor: czarnyMag » 19 sie 2016, 11:47

Jest tu taki film (wywiad z 1971r z Xavierem) zamieszczony przez Krzysztoff bodajże na stronie głównej tego forum 1/10.

I teraz tak - medium widzące pyta Xaviera w TV: kim są te duchy które teraz w tej chwili w trakcie tego wywiadu przy nim widzi (młodzi i starsi)? A pan medium Xavier odpowiada ze teraz to on się koncentruje nad udzieleniem odpowiedzi więc nie odpowie.
Jak mam to rozumieć? Nie odpowiedział ten po prawej to Adam Mickiewicz a ten z lewej to Allan Kardec bo???! Bał się zdemaskowania na wizji?

Pada również pytanie od innego człowieka: co teraz porabiają Stalin i Kennedy? A pan medium Xavier odpowiada że Kennedy pracuje nadal na rzecz ludzi i się rozwija (czyli nic konkretnego), po czym mówi że Churchill którego zawsze podziwiał masło maślane też się udziela na rzecz ludzkości :) Co do Stalina to on nic o nim nie wie - pierwsze słyszy :lol:
Jak mam to rozumieć? O Churchillu mówił i mówił ale żadnych konkretów (nie pytany o niego) a o Stalinie w Brazyli nie Słyszał więc w zaświatach nikt mu nic o nim nie powiedział? :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Re: Pytanie

Postautor: czarnyMag » 19 sie 2016, 12:30

I kolejne pytanie:
Jest tu taki film (wywiad z 1971r z Xavierem) zamieszczony przez Krzysztoff bodajże na stronie głównej tego forum 2/10 i 3/10.

I tam pytają Xaviera o Abla i Kaina pastorzy Brazylii kościoła ewangelicznego. Tu Xavier odzyskuje w mych oczach trochę przy odpowiedzi, lecz nie rozumie po cóż on im tak słodzi? A słodzi im dogłębnie i się im przylizuje :) Jakby powiedzieć chciał: "barany przecież pokorne ciele dwie matki ssie" :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Luperci Faviani » 23 sie 2016, 12:04

czarnyMag pisze:O Churchillu mówił i mówił ale żadnych konkretów (nie pytany o niego) a o Stalinie w Brazyli nie Słyszał więc w zaświatach nikt mu nic o nim nie powiedział? :)

No i co w związku z tym?
czarnyMag pisze:nie rozumie po cóż on im tak słodzi?

Uprzejmość?
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: Nikita » 23 sie 2016, 19:14

Naprawde nie wiedzial kto to Stalin?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: czarnyMag » 25 sie 2016, 00:02

Luperci Faviani pisze:
czarnyMag pisze:O Churchillu mówił i mówił ale żadnych konkretów (nie pytany o niego) a o Stalinie w Brazyli nie Słyszał więc w zaświatach nikt mu nic o nim nie powiedział? :)

No i co w związku z tym?
czarnyMag pisze:nie rozumie po cóż on im tak słodzi?

Uprzejmość?

Niby nic ale w szafie trzymał 30-ci słoików z zapachami kwiatów a jak wiemy gdy w trakcie seansu przychodzi dobry wyższy duch to pachnie intensywnie kwiatami - to też przecież nic nie znaczy - uwielbiał ładne zapachy to je w szafie trzymał i tyle.
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Luperci Faviani » 25 sie 2016, 19:39

Nie wiem skąd bierzesz takie rewelacje.
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: Nikita » 29 sie 2016, 13:25

Odsluchalam ten wywiad i zrozumialam z niego, ze on nie wiedzial co sie dzieje ze Stalinem w tym momencie....niekoniecznie, ze nie wiedzial kim byl Stalin....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Zbyszek » 29 sie 2016, 21:17

Wiem z doświadczenia, ze często książki lub wywiady tłumaczone z brazylijskiego na hiszpański odbiegają od myśli autora. Do naszego centrum należą Brazylijczycy i często musimy porównywać tekst, gdyż tłumaczenie nie jest dokładne i tylko wprowadza nas w błąd.
Zbyszek
spirytysta
spirytysta

Postautor: czarnyMag » 30 sie 2016, 09:33

Nikita pisze:Odsluchalam ten wywiad i zrozumialam z niego, ze on nie wiedzial co sie dzieje ze Stalinem w tym momencie....niekoniecznie, ze nie wiedzial kim byl Stalin....

O.K.
a to: "medium widzące pyta Xaviera w TV: kim są te duchy które teraz w tej chwili w trakcie tego wywiadu przy nim widzi (młodzi i starsi)? A pan medium Xavier odpowiada ze teraz to on się koncentruje nad udzieleniem odpowiedzi więc nie odpowie.
Nikita ja ślepy a ty widząca i ja pytam "kim są te osoby przy Tobie" a Ty odpowiadasz ten po prawej to mój duch opiekuńczy Emmanuel a ten po lewej to Franek - duch który od pewnego czasu mi towarzyszy. A ja na to aha. Lub odpowiadasz nie ma ich teraz przy mnie i są kontrowersje - ale ile czasu Ci zajmuje odpowiedź? :) A jak zaczynasz kręcić to zakładasz że trzeba tak pokręcić by nie wzbudzić podejrzeń otoczenia (a w tym wypadku widzów którzy Ci ufają) - więc czemu medium nie udzieliło tej odpowiedzi?! Bo to był sprawdzian prawdomówności ? :twisted: Dla mnie tak! To był sprawdzian który zawaliło medium.
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Pawełek » 30 sie 2016, 11:25

Gdyby każde medium zawsze miałoby odpowiadać zgodnie z prawdą i nie miałoby prawa na pomyłkę, to raczej by żadne medium nie istniało ;)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi