Warrenowie

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Warrenowie

Postautor: fruwla » 22 sie 2016, 09:31

monika1 pisze:Witam ! Jestem w trakcie czytania ksiażki o Warrenach pt. "Demonolodzy". Na podstawie ich historii powstały dwa filmy pt. "Obecność".

Hej :) Monika.
Pani Lorreine Warren, kobieta o NIEZWYKLYCH oczach, urodzona w roku 1927, zyje i pracuje jako demonologin do dzisiaj .
W jej prywatnym muzeum, znajduja sie przedmioty, ktore jak sama twierdzi, pochodza z domow, w ktorych byly nieszczescia,opetania, tragedie, morderstwa itd. Patrzac na te przedmioty, mozna sie tylko dziwic , co ci ludzie trzymali w swoich domostwach...
Muzeum jest miejscem zlej energii, jeszcze do tego odpowiednio podswietlone, nie powiem - robi wrazenie.
Zastanawiam sie , co sklania ludzi zeby w to miejsce wchodzic i je zwiedzac.
Wlascicielka wraz z niezyjacym mezem,nagromadzila te przedmioty w jednym miejscu, aby je tam oczyszczac , co bylo regularnie czynione.
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: monika1 » 22 sie 2016, 09:40

Słyszałam właśnie o tym muzeum ciekawe jak to wszystko wygladą :D
Awatar użytkownika
monika1

Postautor: fruwla » 22 sie 2016, 09:43

Fragmenty muzeum mozna pozwiedzac (na bezpieczna odleglosc ;) ) np. na youtube
fruwla

Postautor: monika1 » 22 sie 2016, 09:45

Super dzięki w wolnej chwili zobaczę :)
Awatar użytkownika
monika1

Postautor: czarnyMag » 22 sie 2016, 09:50

Natasza pisze:a ile osób widziało to co Ty widziałeś i Tobie wierzy?

Mi nikt nie musi wierzyć droga Nataszo :) A ilu ludzi widziało to co widziała moja matka, babcia, pradziadek i jego matka? A do ilu ludzi przychodzą we śnie zmarli ich poprzednicy czyli matka, babcia, pradziadek czy jego matka? :) Ilu odebrało przed swą śmiercią sen w którym matka, babka lub kupa innych członków rodziny mówi - "dziś jesteśmy z tobą i się nie bój będziemy tu cały czas"? Ilu z tych ludzi hołdującym różnym religią czy systemom filozoficznym matka mówi "pamiętaj! ród jest przy tobie i pozostanie do końca twych dni. Jak będziesz nas potrzebował przybędziemy na twoje wezwanie - niezależnie w co wierzysz i któremu bogu oddajesz hołd - bo ród jest z poza" No wysil się i spróbuj to racjonalnie wytłumaczyć! :twisted:
...a ja ich już wzywałem - i przyszli :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: fruwla » 22 sie 2016, 10:23

czarnyMag pisze:
Mi nikt nie musi wierzyć droga Nataszo :) A ilu ludzi widziało to co widziała moja matka, babcia, pradziadek i jego matka? A do ilu ludzi przychodzą we śnie zmarli ich poprzednicy czyli matka, babcia, pradziadek czy jego matka? :) Ilu odebrało przed swą śmiercią sen w którym matka, babka lub kupa innych członków rodziny mówi - "dziś jesteśmy z tobą i się nie bój będziemy tu cały czas"? Ilu z tych ludzi hołdującym różnym religią czy systemom filozoficznym matka mówi "pamiętaj! ród jest przy tobie i pozostanie do końca twych dni. Jak będziesz nas potrzebował przybędziemy na twoje wezwanie - niezależnie w co wierzysz i któremu bogu oddajesz hołd - bo ród jest z poza" No wysil się i spróbuj to racjonalnie wytłumaczyć! :twisted:
...a ja ich już wzywałem - i przyszli :twisted:

Magu :) to znaczy , ze jestes Medium.
I teraz pytanie : Jak wykorzystujesz swoje zdolnosci ?
W jakim kierunku sie rozwijasz ?
Czy twoje mysli robia porzadek czy chaos ?
Czy potrafisz pomagac potrzebujacym, czy zatrzymujesz "Dary" wylacznie dla siebie, co moze prowadzic do tzw. duszenia sie we wlasnym sosie ;)
fruwla

Postautor: czarnyMag » 22 sie 2016, 10:40

fruwla pisze:Magu :) to znaczy , ze jestes Medium.
I teraz pytanie : Jak wykorzystujesz swoje zdolnosci ?
W jakim kierunku sie rozwijasz ?
Czy twoje mysli robia porzadek czy chaos ?

Czy potrafisz pomagac potrzebujacym, czy zatrzymujesz "Dary" wylacznie dla siebie, co moze prowadzic do tzw. duszenia sie we wlasnym sosie ;)

Czy jestem medium :lol: Ja z premedytacją nigdy tego nie nazwałem bo odbiegam w rozwoju duchowym do tych których tak się określa :) Ale wszedłem tu na tym forum do "działu mediów" i jakieś medium napisało mi że :) "to dział mediów - więc wyp..j tylko łagodniej :) więc chyba jestem tylko gościem którego rodzina stoi w pozycji obojętnej do Boga (obojętnie której filozofii) i gwiżdże na wierzenia tych wszystkich ludzi :twisted:
Ale czy pomagam - cóż jestem w ułamku krwi Żydem i czasami ofiarowuje się za kogoś kogo nigdy nie widziałem, nie znam i nigdy nie poznam - na wymianę - tylko że, Stwórca tylko zabiera z mych myśli to co mnie trapi a wymiany nie przyjmuje :?
Chyba ściąga i fascynuje mnie zło ale że mam intelekt to zło ściąga mnie tylko do pewnego stopnia. Za tą "granicą" rzecz jasna zło to tylko pojęcie - ja nie przekraczam tej granicy NIGDY!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: fruwla » 22 sie 2016, 11:01

czarnyMag pisze:Chyba ściąga i fascynuje mnie zło ale że mam intelekt to zło ściąga mnie tylko do pewnego stopnia. Za tą "granicą" rzecz jasna zło to tylko pojęcie - ja nie przekraczam tej granicy NIGDY!

Nie mozna jednoczesnie sluzyc dobru i zlu.
JEDNOCZESNIE sie nie da.
Co to znaczy fascynuje ????
fruwla

Postautor: Pawełek » 22 sie 2016, 11:15

soldado pisze:
Pawełek pisze:Egzorcyzm to w sumie nic innego jak modlitwa, a modlić się to każdy z nas potrafi :)

Gdyby to było takie proste, to wszyscy moglibyśmy być egzorcystami.

Bo każdy może nim być. Co takiego ma ksiądz, czego nie ma zwykły człowiek? Jezus sam powiedział: "Tym zaś, którzy uwierzą, te znaki towarzyszyć będą: w imię moje złe duchy będą wyrzucać [...]".

Kłopot w tym, że mało osób w to wierzy tak naprawdę. Jeszcze dookoła panujące zdanie o tym, że tylko kościół może decydować kto jest opętany a kto nie oraz to, że tylko oni mogą wypędzać złe duchy, ponieważ mają "moce" tym bardziej powoduje, że ludzie w siebie nie wierzą.

Druga rzecz polega na tym, że ziemia jest światem pokuty i odkupienia win. Z tego powodu pewnie część złych duchów, które opętują osoby, są na takim samym poziomie co ludzie żyjący na ziemi. Człowiek żeby odpędzić złego ducha, musi mieć naprawdę czyste serce i być przykładem moralności, a przede wszystkim wierzyć w to, że bóg mu pomoże.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: czarnyMag » 22 sie 2016, 11:24

fruwla pisze:
czarnyMag pisze:Chyba ściąga i fascynuje mnie zło ale że mam intelekt to zło ściąga mnie tylko do pewnego stopnia. Za tą "granicą" rzecz jasna zło to tylko pojęcie - ja nie przekraczam tej granicy NIGDY!

Nie mozna jednoczesnie sluzyc dobru i zlu.
JEDNOCZESNIE sie nie da.
Co to znaczy fascynuje ????

Dobro to dla Ciebie Bóg/Jezus? A zło to Diabeł? Ale to tak nie działa :) Neutralny czyli niewiedzący może zapragnąć wiedzy - zobaczyć, odczuć zło. A gdy już zaspokoi swą ciekawość może się ustawić po stronie dobra. Myślisz że tzw. dzieci UB to od razu złe duchy? A kiedy stanie się koniec tego zła? :) Tam panuje i zło i dobro (tam jest wojna!).
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi