Pytanie do praktyków

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie do praktyków

Postautor: czarnyMag » 22 sie 2016, 00:40

"danut" chciałem Ci podziękować - odzyskałem dzięki Tobie właśnie sens życia - lubię to uczucie podwyższonej adrenaliny które właśnie pod wysokim ciśnieniem uderzyło mi do głowy. :D
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 22 sie 2016, 00:43

czarnyMag pisze:"danut" chciałem Ci podziękować - odzyskałem dzięki Tobie właśnie sens życia - lubię to uczucie podwyższonej adrenaliny które właśnie pod wysokim ciśnieniem uderzyło mi do głowy. :D

Wysokie ciśnienie ma coś wspólnego z szybszym przetwarzaniem bodźców, które nas atakują bezustannie :D . Grunt to mieć oczy i uszy, chociaż nie te rzeczywiste organy, ale te symboliczne - otwarte!
danut

Postautor: soldado » 22 sie 2016, 00:49

Od jakiegoś czasu co do ciebie się nie mylę, dlatego wiem, że nie wierzysz mi i innym osobom, z różnymi doświadczeniami na tym i na innych forach...
Nie mam co do tego żadnych złudzeń.
Mi wystarcza np. na tym forum to, jak wiele osób zaatakowałaś tutaj w różnych tematach.
Zaczęło mnie to jakiś czas temu razić, o czym ci napisałem na forum.
Nadto przez to przeprosiłem na tym forum wszystkich forumowiczów za to, że cię tutaj ściągnąłem.
A najlepsze w tym wszystkim jest to, że udajesz, że nie wiesz dlaczego się na ciebie ,,pogniewałem''...
Tak jakby nigdy nic się nie stało....
Ale pamiętam, że na innych forach też wszczynałaś cały czas kłótnie.
I tutaj nie jest inaczej.
Po prostu widać, że masz już taki charakter i nic na to nie można poradzić.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 22 sie 2016, 00:55

Skoro brak przytakiwania najróżniejszym dziwactwom nazywasz kłótnią, to twoje zdanie, cóż ja nic na to nie poradzę, gniewaj się, bądź nie gniewaj za to, jest mi to obojętne. Ja na pewno do wszczynania kłótni się nie poczuwam, wręcz przeciwne, bo lubię rozmawiać z ludźmi, którzy rozmawiać potrafią.
danut

Postautor: soldado » 22 sie 2016, 01:01

Jeden z przykładów.
Atakowałaś często tutaj Nataszę.
A co Ona ci zrobiła?
Lubisz ,,rozmawiać z ludźmi''....
Obym nie musiał ci niedługo o tych twoich słowach przypomnieć.
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 22 sie 2016, 01:04

soldado pisze:Jeden z przykładów.
Atakowałaś często tutaj Nataszę.
A co Ona ci zrobiła?
Lubisz ,,rozmawiać z ludźmi''....
Obym nie musiał ci niedługo o tych twoich słowach przypomnieć.

Soldado już późno idź się wyśpij może odpoczniesz i przypomnisz sobie to kto kogo kiedy atakował, bez dolepiania fałszywych łatek, proszę, bo do głupiego nie piszesz. Dobranoc.
danut

Postautor: soldado » 22 sie 2016, 01:11

,,fałszywe łatki'', ,,do głupiego nie piszesz'''...
To znaczy, że nigdy w żadnym temacie nie atakowałaś Nataszy ? :)
Jakiś czas temu nawet admin do ciebie napisał na forum, że jak ciebie tutaj jakiś czas nie było, to był to od jakiegoś czasu najspokojniejszy czas na forum...
To świadczy również bezpośrednio o tym, jak cię inni postrzegają.
Będąc tobą, gdybym przeczytał coś takiego od jakiegoś admina na forum, to uniósłbym się honorem i bym już na tym danym forum nie pisał....
soldado
Moderator forum.

Postautor: Natasza » 22 sie 2016, 07:16

soldado pisze:

To co widziałem z zewnątrz, to duże białe schody.
To nie było kilka schodów, ale było ich ponad dwadzieścia.
Na górze były duże białe kolumny.
Cała świątynia była w stylu rzymskim'
Mógłbym ją narysować...
Była skąpana w słońcu.
Odebrałem, że cały czas ono tak tam świeci.
Na górze było duże wejście do środka, nie jakieś tam małe drzwi.
Widziałem inne budynki wokół, ale były one w pewnej od niej odległości, tak jakby była ona w miejscu centralnym, chociaż tak to miejsce nie odbierałem.
Widziałem inne białe budynki z lewej, prawej strony i z tyłu.
Nie widziałem budynków z przodu.
Ale przed nią był duży wolny plac, a cała świątynia była biała.

TAK! TAK! TAK!
to co pogrubiłam jest tym co widziałam tak jak TY, nie pamiętam czy widziałam budynki na zewnątrz, gdy byłam w środku byłam pod urokiem architektury i oczywiście tłumu wyczekujących ludzi, ale później gdy zaczęli padać na ziemię i rozległy się ,, dzwięki,, wszystko zastygło i wtedy zaczęłam analizować miejsce i wtedy podniosłam głowę , gdy wszyscy mieli ją odwróconą w bok
na froncie widziałam olbrzymie okna (za ołtarzem) i właśnie tam spojrzałam i to zobaczyłam...

p.s.
a wiesz soldado dlaczego jest jak jest? ja kiedyś nie żartowałam
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Arronax » 22 sie 2016, 10:06

Natasza pisze:Twoje życie i Twoje doświadczenia należą tylko do Ciebie

Też chcę gorąco w to wierzyć. Zasady, którymi kierują się Religie idp często sprowadzają się, nawet jak ubiorą to łagodnie w słowa : jak nie zrobisz coś tak(mądrze) to spotka Cię kara.

Popełnisz samobójstwo - spotka Cię kara. Ciągłe życie w strachu jak być może w przyszłości będziesz chciał pokierować swoim życiem po swojemu, a nie tak jak "inni mówią" lub "powinno się".
W sumie to wszyscy jesteśmy powolnymi samobójcami - co jemy, jak żyjemy, stres, tępo życia niesamowite. Swiat poprzez chemię i kombinację skazuje nas niejako na cierpienie. I czemu mamy się na to godzić. Niektórzy ludzie zapewne z miłości do innych również chcą odejść - inaczej nie mogą. I mają czuć się winni i ponieść karę? Uczyć się do skutku?
Czasem rozsądek to też zadbanie o siebie, osoby bliskie - w końcu my mamy wychować, wydać na świat zdrowe dzieci. Zbudować im dobry świat.A nie znerwicowane, zabiegane i wykończone psychicznie rodzice , co niestety w końcu wyjdzie i odchorują swoje, bo chcą być wobec każdego w porządku, z pełnymi zasadami empatii i miłości. I nie wychowają dzieci, a spirala rodzica przejdzie na dziecko. To nie jest odpowiedzialność ...

Czasem się nie da, bo wchłaniasz z otoczenia to co złe - a to z czasem może cię wykończyć lub zabić. Ktoś się karmi złymi emocjami to karmi tym i Ciebie czy chcesz tego czy nie.

A są sytuację, kiedy naprawdę powinniśmy sami zadecydować, co jest wedle naszego osądu na tę chwile dobre. To temat rzeka, jakbym napisał o co mi chodzi to zajęło by to bardzo dużo miejsca. A wątpliwości i strach zostaje ...

Pozdrawiam was kochani i oby jak najmniej wątpliwości. Mam nadzieje, że dobrze wyczujecie co chce przekazać. Bo można rozumieć to na wiele sposobów, a sam napisałem tylko skrawek i to bardzo ogólnie, bez szczegółów. Czasem ciąży na sercu i porozmawiać nie ma jak ...
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: fruwla » 22 sie 2016, 10:14

Arronax pisze:
Czasem się nie da, bo wchłaniasz z otoczenia to co złe - a to z czasem może cię wykończyć lub zabić. Ktoś się karmi złymi emocjami to karmi tym i Ciebie czy chcesz tego czy nie.

Tak, niestety to prawda. Dobrze wiem o czym piszesz, ALE jesli chodzi o "karmienie", to nikt nie zdola nas tak naprawde "nakarmic" JESLI nie bedziemy otwierac ust na to karmienie ;)
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi