Warrenowie

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Warrenowie

Postautor: monika1 » 21 sie 2016, 17:16

Witam ! Jestem w trakcie czytania ksiażki o Warrenach pt. "Demonolodzy". Na podstawie ich historii powstały dwa filmy pt. "Obecność". Muszę przyznać, że na początku książka nie robiła na mnie wrażenia natomiast później gdy zostały opisane różne nawiedzenia robi sie strasznie :P Czytając tą książkę naszła mnie myśl czy dużo istnieje osób jak Warrenowie którzy pomagają ludziom w ten nietypowy sposób czyli pomagają w problemach z duchami czy demonami? Czy może istnieją jakieś instytucje które takimi sprawami się zajmują ? Wiadomo, że Kościół zajmuje się takimi przypadkami, ale czy spirytyści również się tym zajmują ? Dla tych, którzy nie wiedzą Ed Warren był podobno jedynym świeckim demonologiem uznanym przez Watykan a Lorraine była chyba medium lub miała podobny dar, w każdym razie potrafiła wyczuwać duchy itp.
Awatar użytkownika
monika1

Re: Warrenowie

Postautor: Darel » 21 sie 2016, 17:57

Wow, nie wiedzialem o istnieniu takiej ksiazki, polecasz jej zakup? Widze ze recenzje ma bardzo przyzwoite. Nie ma raczej miejsca, ktore zrzesza egzorcystow 'cywilnych' Wiadomo, ze KK chce miec tu monopol ;) Pamietajmy rowniez, ze same egzorcyzmy roznia sie w zaleznosci od wyznania jakie egzorcysta reprezentuje i np. spirytysta do tego typu zagadnien podszedlby w inny sposob niz egzorcysta diecezjalny
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Darel

Postautor: monika1 » 21 sie 2016, 18:23

Tak książka zawiera dużo wiedzy na temat nawiedzeń, demonów i dręczeń,które wywołują. Opisane są historie kilku rodzin, które naprawde doznały strasznych rzeczy aż nie jestem w stanie pojąć jak coś tak strasznego można przeżyć.
Awatar użytkownika
monika1

Postautor: Pawełek » 21 sie 2016, 21:55

Egzorcyzm to w sumie nic innego jak modlitwa, a modlić się to każdy z nas potrafi :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 21 sie 2016, 22:00

Dobry artykuł http://www.nautilus.org.pl/artykuly,319 ... zycie.html

I powodzenia dla zainteresowanych :lol:
danut

Postautor: soldado » 21 sie 2016, 22:43

monika1 pisze:Witam ! Jestem w trakcie czytania ksiażki o Warrenach pt. "Demonolodzy". Na podstawie ich historii powstały dwa filmy pt. "Obecność". Muszę przyznać, że na początku książka nie robiła na mnie wrażenia natomiast później gdy zostały opisane różne nawiedzenia robi sie strasznie :P Czytając tą książkę naszła mnie myśl czy dużo istnieje osób jak Warrenowie którzy pomagają ludziom w ten nietypowy sposób czyli pomagają w problemach z duchami czy demonami? Czy może istnieją jakieś instytucje które takimi sprawami się zajmują ? Wiadomo, że Kościół zajmuje się takimi przypadkami, ale czy spirytyści również się tym zajmują ? Dla tych, którzy nie wiedzą Ed Warren był podobno jedynym świeckim demonologiem uznanym przez Watykan a Lorraine była chyba medium lub miała podobny dar, w każdym razie potrafiła wyczuwać duchy itp.

Zamówiłem dzisiaj książkę.
Dziękuję za założenie tego tematu :)
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: soldado » 21 sie 2016, 22:44

Pawełek pisze:Egzorcyzm to w sumie nic innego jak modlitwa, a modlić się to każdy z nas potrafi :)

Gdyby to było takie proste, to wszyscy moglibyśmy być egzorcystami.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 21 sie 2016, 22:49

Monika 1 - film ponoć w oparciu o fakty. No, ale przecież już dawno tu pisałam na ten temat, gdzieś w temacie o czarownicach- a wiec istnieją i jest wiele poszlak o tym co się z nimi dalej dzieje i czy warto wkraczać na drogę zaburzeń systemu i bawić się magią? Taką jędzę może dopiero po wielu perypetiach i w otwartej walce z żyjącą jeszcze lub nie, zwalczyć osoba z naprawdę silnym charakterem i ta uczciwa nie posługująca się tymi samymi kartami co one - "Idę po Ciebie" :lol:
danut

Postautor: monika1 » 22 sie 2016, 07:19

W książce dużo jest o czarownicach jak i o tym czemu ludzie zostają dręczeni. Rodzice np. kupują dzieciom książki o czarach bo myślą ze to zabawa a tu proszę nagle mamy demona w domu. Z drugiej strony dziwi mnie tez to, ze ludzie dopiero po długim czasie (nie wszyscy oczywiście ) atakowania przez demony dopiero zaczynaja szukać pomocy. Ja jakbym zobaczyła, że lampa unosi sie w powietrzu szukałbym kogoś kto by mi pomógł i po nocach bym nie spała a niektórzy z nich próbowali to racjonalnie wytłumaczyć :P
Awatar użytkownika
monika1

Postautor: czarnyMag » 22 sie 2016, 07:30

To są książki o czarach które rodzice kupują swoim dzieciom ? Np. demonologia pod choinkę? Nie wiedziałem że są takie książki? ...lampa się unosi.. to nawet walnięty Astor po ostrym satanizmie nie widział. Łatwiej jest zabić człowieka lub go opętać na odległość niż przeżyć latającą lampę.
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi