Pytanie do praktyków

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie do praktyków

Postautor: czarnyMag » 18 sie 2016, 09:52

Natasza pisze:Ty byłeś w jednym z rzędów tych, którzy są w jednej części jak to mówisz ,, obszaru,,
ja mówię o kolejnym z miejsc - świątyni ze wszystkimi atrybutami ,, godnymi,, tego miejsca i byli ludzie leżący na podłodze a lęk ich był zmieszany z podnieceniem wyczekiwania i oddawania czci boga i nikt nie podniósł głowy i nie miał odwagi spojrzeć w górę, zresztą nie byli sami

ci co stoją w rzędach ,, równi,, nie mają potrzeby tam wchodzić, to miejsce dla innych, specjalnie utworzone

dobrze, czuję, że na tyle wystarczy
pozdrawiam Magu

To co Ty tutaj robisz?!
Ja tu próbuję wznieś się na poziomy piękna z pozycji ślimaka :)
Tobie pokazano Boga a mi bestię w kształcie smoka uwięzionego w jakiejś klatce pośrodku morza ognia :? na zachętę
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 18 sie 2016, 09:58

to ,, zarządca,, nie bóg choć chce być traktowany jako jedyne bóstwo- on nie lubi innych konkurentów- chce być SAM , moje kolano przed nim nigdy się dobrowolnie nie ugnie, jak też przed innymi pretendentami do władzy między wymiarowego systemu
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: czarnyMag » 18 sie 2016, 10:53

Natasza pisze:to ,, zarządca,, nie bóg choć chce być traktowany jako jedyne bóstwo- on nie lubi innych konkurentów- chce być SAM , moje kolano przed nim nigdy się dobrowolnie nie ugnie, jak też przed innymi pretendentami do władzy między wymiarowego systemu

aa diabeł.
To czy nie ugniesz kolana to zależy, bo widzisz od Boga odeszły kiedyś dawno pewne istoty (buntownicy) i oni pociągnęli za sobą "sznur" kolejnych istot a będąc tutaj / teraz możesz nie mieć świadomości którą grupę zasilasz :)
I tu się miotasz rozrywana przez dwie siły, a nadmienię jeszcze, że obecnie Ziemia weszła w wyższe wibracje więc wysłano lub sami się pozgłaszali duchy z najdalszych krańców kosmosu i z stąd takie rozbieżności w wierzeniach które się wzajemnie wykluczają lub sobie przeczą :) Są więc katolicy którzy wierzą w UFO i są katolicy którzy wierzą w spirytyzm i są katolicy którzy nie wierzą w zbawienie i są katolicy którzy wierzą w świętych ale nie wierzą w kościół lub nie wierzą w Jezusa ale twierdzą że wierzą w kościół i jest miliony innych konfiguracji a co druga jeszcze bardziej odjechana! Bo na Ziemi czy to się podoba czy nie jest teraz zlepek bytów z różnymi poglądami, doświadczeniami i przeszłością oraz przynależnością którzy są przekonani o swojej racji - a rację tą są gotowi dochodzić mieczem :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 18 sie 2016, 11:11

,, wierzenia,, to teorie, hipotezy
to zagmatwanie jest niezbędne , chaos myśli wprowadza chaos w czynach i decyzjach
mówię przecież , że to GRA - TO PROGRAM
czy ktoś wysilił się by się zastanowić nad tym gdzie jest w tym wszystkim główny gracz?
teorie wysiały się przeróżne - że tak ma być, że jest w tym głębszy sens
a w tym jest głęboki rów
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: czarnyMag » 18 sie 2016, 11:32

Natasza pisze:,, wierzenia,, to teorie, hipotezy
to zagmatwanie jest niezbędne , chaos myśli wprowadza chaos w czynach i decyzjach
mówię przecież , że to GRA - TO PROGRAM
czy ktoś wysilił się by się zastanowić nad tym gdzie jest w tym wszystkim główny gracz?
teorie wysiały się przeróżne - że tak ma być, że jest w tym głębszy sens
a w tym jest głęboki rów

Gra? powiadasz. A zdajesz sobie sprawę że za dezinformacje odprowadzą Cię? Jak mówi Aron :)
Dlatego radziłbym jednak przemyśleć to raz jeszcze.
Bo był taki "max spiers" i on się produkował na YouTube i on coś takiego mówił że jak umrzesz i zobaczysz światło to nie idź w jego stronę bo :) po drugiej stronie czekają na ciebie ufki z siatką :lol: i wtedy inny gość (Aron) powiedział że Maxa odprowadzą za dezinformacje i tak się stało - Max dostał zawał nad miską zupy i zmarł!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 18 sie 2016, 12:11

mówisz tak jakbyś sam wierzył w to, że to co tu piszemy inni uważali za prawdę :lol:
program i hologramy są doskonałe, perfekcyjna robota - własnie na tym polega dezorientacja i chaos , wśród tego nawet jakbyś mówił najświętszą prawdę to i tak może jedna osoba to zaakceptuje
a gdyby jedna to zrobiła to dla mnie jest to sukces

p.s. nad miską zupy powiadasz, przynajmniej odszedł najedzony, znam przypadek , że gość zakończył życie na wieczorze kawalerskim - w czułym objęciu damy do towarzystwa - dla niektórych wymarzony scenariusz na zrzucenie powłoki- może tak zaplanował
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: czarnyMag » 18 sie 2016, 12:27

Natasza pisze:mówisz tak jakbyś sam wierzył w to, że to co tu piszemy inni uważali za prawdę :lol:
program i hologramy są doskonałe, perfekcyjna robota - własnie na tym polega dezorientacja i chaos , wśród tego nawet jakbyś mówił najświętszą prawdę to i tak może jedna osoba to zaakceptuje
a gdyby jedna to zrobiła to dla mnie jest to sukces

Ale spirytyści też się mylą Moja Droga :) I to bardzo :) Spirytyzm powiela wzorzec zmieniając drobiazgi! A więc twierdzi za ewangelią Jezusa że mamy cierpieć choć tylko na początku odrabiając karmę z poprzedniego życia - tym samym godzi się na cierpienie i zaciska usta by trwać w bólu a medytujący coraz częściej i to ludzie naprawdę dobrzy i uduchowieni twierdzą że człowiek na Ziemi ma brać co mu Stwórca daje i dziękować za wszystko (ma wszystkich kochać) i nie ma się godzić z cierpieniem bo cierpienie to ZŁO a i on będzie kochany i będzie miał wszystko o co tylko poprosi - a więc nie będzie miał cierpienia (karmy) i to się powoli zaczyna przyjmować wśród ludzi. Bo jak jestem jaki jestem i mi to nie wychodzi to proszę takiego Arona by mnie z sondował a następnie poodczepiał podczepienia i wsparł modlitwą za zdrowie i się poprawa :)
A to że ktoś w to nie wierzy to ten ktoś idzie do piachu by się dowiedzieć że wystarczyło tylko poprosić :lol:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 18 sie 2016, 12:43

ludzie nie znajdując racjonalnego uzasadnienia tworzą własne USPRAWIEDLIWIENIA
program - nie polega na tym, że jesteś bezwolną marionetką i nikt nic nie robi tylko pisze dla każdego scenariusze
no nie
programiści są w innym wymiarze i jest to szersze spektrum działania
prócz ,, złych,, są na szczęście inni , i to nie jedni
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: czarnyMag » 18 sie 2016, 13:04

Natasza pisze:ludzie nie znajdując racjonalnego uzasadnienia tworzą własne USPRAWIEDLIWIENIA
program - nie polega na tym, że jesteś bezwolną marionetką i nikt nic nie robi tylko pisze dla każdego scenariusze
no nie
programiści są w innym wymiarze i jest to szersze spektrum działania
prócz ,, złych,, są na szczęście inni , i to nie jedni

Masz na myśli oczywiście duchy które są na takim poziomie rozwoju duchowego że myślą kreują światy. Tylko że te duchy są już dobre i nikomu nie szykują gehenny - ewentualnie wymuszają danym scenariuszem życia sytuację która pchnie na właściwy tor ducha który się pogubił. Ale nad tym scenariuszem zawsze stoi Bóg! Bóg i jego opiekunowie dusz :) Więc co mnie obchodzą ludzie którzy w ramach swej wiary w karmę z łyżką idą na pustynię kopać studnie? :lol: Niech kopią - jeśli im to ma pomóc w podniesieniu swojej wartości to czemu nie? To kopanie będzie ich nauką że studnie nie kopie się na pustyni łyżką bo łyżka służy do innych czynności a ewentualna strata czasu jest im być może potrzebna by się obudzić...
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 18 sie 2016, 13:21

czarnyMag pisze:
Tylko że te duchy są już dobre i nikomu nie szykują gehenny - ewentualnie wymuszają danym scenariuszem życia sytuację która pchnie na właściwy tor ducha który się pogubił. Ale nad tym scenariuszem zawsze stoi Bóg! Bóg i jego opiekunowie dusz :)

tak? to strasznie wybiórczy on jest godząc się na to, że małe dzieci umierają z głodu ledwo otwierając oczy, zjadane żywcem przez robaki
zabrakło opiekunów w niebie? czy bóg zrobił sobie przerwę w lunchu? a może nie godni oni posiadać opiekuna bo ewangelii nie czytali? i w piśmie nie szkoleni?
innych przypadków ludzkich i zwierzęcych nie chcę wymieniać bo dość się napatrzyłam

i czym on usprawiedliwi to co stworzył i porzucił, co powie ludziom, że pogniewał się w raju na Adama i Ewę?

zostaliśmy stworzeni i zostawieni , a jakby tak patrzeć przez pryzmat mitów i legend to jedynymi, którzy nami się interesują to ,, diabły,,- zresztą strącił ich sam tutaj za kontakty z ludźmi i powiedział ,, kiedyś wrócę, ciao,,
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi