Pytanie do praktyków

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie do praktyków

Postautor: Natasza » 17 sie 2016, 19:31

a ludzie wciąż uzależniają się od osób trzecich, jakkolwiek by tych trzecich nie nazywać a nazw nie brakuje a każde lepsze i wyższe od poprzedniego
a są wolni tu i tam
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 17 sie 2016, 19:46

Ależ, co znaczy dla Ciebie - być wolnym? Bo dla mnie to pracować we wspólnym układzie, liczyć się z dobrem innych istot go współtworzących, spędzać czas w harmonii i szczęściu i tworzyć to co piękne. To nie jest uzależnienie. Spełniać swoje zachcianki i nie patrzeć przy tym na osoby trzecie krzycząc, że jest się wolnym jest właśnie tym odizolowaniem od konieczności istnienia i zatraceniem. Człowiek nigdy nie był, nie jest i nie będzie samowystarczalny. Zaś uzależnienie od ludzkich bogów kierujących innymi na zasadach niewolniczych i przedmiotowych jest zniewoleniem, z którym w czasach obecnych wypadałoby skończyć.
danut

Postautor: Natasza » 17 sie 2016, 19:54

wolność daje mi możliwości bycia samowystarczalną jednostką i jednocześnie współistnieć z innymi wolnymi jednostkami
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 17 sie 2016, 20:03

Natasza pisze:wolność daje mi możliwości bycia samowystarczalną jednostką i jednocześnie współistnieć z innymi wolnymi jednostkami

W postaci wolno fruwających baniek mydlanych? :) Zatem nie dziw się, że tacy strażnicy zrobią z nimi co chcą, bo jak wiesz by taka bańka mogła się poruszać potrzebne jest wiele sił, które na nią oddziałują i najpierw je wytworzą.
danut

Postautor: Natasza » 17 sie 2016, 20:14

rola Strażników jest większa niż zakładasz w swym rozważaniu istnienia rzeczywistości
jednak temat w jakim się teraz poruszamy Pytanie do praktyków - ma inny nadany priorytet i wolę poświęcić uwagę jemu
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 17 sie 2016, 20:23

Rolą strażników jest zakłamywanie i zniekształcanie rzeczywistości, bo już kiedyś na początku komuś się wydawało, że jest samowystarczalny i sam sobie będzie w stanie coś stworzyć tylko dla swoich korzyści. To jest pod temat pytań do praktyków, bo to właśnie oni - tzw. magowie robili te przekręty. Dzięki Bogu nastał już ich koniec od chwili, gdy te ich poczynania zostały obnażone i ujawnione światu. ;)
danut

Postautor: czarnyMag » 18 sie 2016, 01:16

Natasza pisze:kto przyszedł : liczenie zacznijmy od ,, góry,,

,, on,, - kulminant nie jest ,, pierwszym,, ale pod nim
reszta jest pod drugim więc to będzie prosta rachuba
dołożyłeś nieźle Magu
gdy tylko dałam Ci zaproszenie przyszło ich aż tylu , konfrontacja była naprawdę niefajna i w sumie taka jak zawsze
ciekawią mnie te tablice , którymi machali mi przed oczami, mówią Tobie coś?
chciałam je odczytać, ale nie miałam szans w tym co się działo

Może te tablice to Twoje cyrografy z poprzednich żyć? Mi niczym nikt nigdy przed oczami nie machał - może dlatego że ja mógłbym im te tabliczki wbić w pewne miejsce :)
A co do tych gości to wątpię czy kiedykolwiek mieliśmy przyjemność - po prostu dałaś mi zaproszenie a tam byli ci "goście" i oni weszli bez zaproszenia - ale wystarczy powiedzieć sobie w duchu przyjdź Boże i już masz przebierańca :)
Co do tych którzy uważają moje wywody za brednie a mnie za wariata - niech uważają co chcą. Najgroźniejsi są ci których się niedocenia :)
np.: kiedyś, dawno temu podciełem gościa tak że głową wybił szybę w klasie przed całą klasą :) to była zemsta! (dobrze że głowy nie stracił). I ja powiedziałem do nauczycielki która prowadziła śledztwo - że to ja zrobiłem :) i ona mi nie uwierzyła, więcej nie uwierzyła mi klasa :lol:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 18 sie 2016, 07:03

Magu dziękuję za odpowiedź

w jednym ze zdań w innym nieco wątku napisałeś o swojej ,, podróży,, gdzie stajesz z innymi jak równy z równymi ; pisałeś o odczuciach przyrównując je do zwierzęcych;

1) czy widząc tych innych równych wobec Ciebie widziałeś ich indywidualne ciała fizyczne czy może czułeś ich obecność jako podobnych Tobie , jakbyście stanowili ,, legion,, podobnych sobie istot? Miałeś ciało fizyczne czy nie?
2) miałeś w tym pozytywne, wolne doznania czy raczej byłeś stagnacją istnienia?

i jeszcze jedno:
w jaki sposób zrywałeś tu w tej rzeczywistości wszelkie relacje z tymi, o których mówimy? chodzi o konkretne czynności
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: czarnyMag » 18 sie 2016, 07:48

Natasza pisze:Magu dziękuję za odpowiedź

w jednym ze zdań w innym nieco wątku napisałeś o swojej ,, podróży,, gdzie stajesz z innymi jak równy z równymi ; pisałeś o odczuciach przyrównując je do zwierzęcych;

1) czy widząc tych innych równych wobec Ciebie widziałeś ich indywidualne ciała fizyczne czy może czułeś ich obecność jako podobnych Tobie , jakbyście stanowili ,, legion,, podobnych sobie istot? Miałeś ciało fizyczne czy nie?
2) miałeś w tym pozytywne, wolne doznania czy raczej byłeś stagnacją istnienia?

i jeszcze jedno:
w jaki sposób zrywałeś tu w tej rzeczywistości wszelkie relacje z tymi, o których mówimy? chodzi o konkretne czynności

Porównujesz mnie do jednego z Legionu? :)
ad1. ja swoje ciało fizyczne jakbym zrzucał z siebie wchodząc tam (nie przyglądałem się sobie), oni posiadali ciała jakby humanoidalne ale to nie byli ludzie - widziałem ich jako ciemne istoty np. nie mieli brew :) rogów też nie mieli :)
Wchodząc tam (nie z własnej woli) traciłem wolną wolę - czułem to i strach, ale tylko chwilę do momentu aż nie usłyszałem żem im równy a oni mi - tak być może traciłem wszystko co stanowi o człowieczeństwie - przyjmując jednocześnie kolektywny sposób myślenia (raczej przyjmowałem ich sposób egzystowania :) Oni byli identyczni fizycznie a ja się sobie nie przyglądałem gdyż obserwowałem ich jak zwierzę które mierzy i rozważa niebezpieczeństwo...i nagle przestaje się tak zachowywać gdyż poznaje... Człowiek odchodzi w niepamięć a powraca "zwierzę" (brutalna siła i świadomość równości).

Nie zrywałem :lol:
Po prostu udałem się do kościoła, tam wybrałem księdza w konfesjonale (by był młody, z ideałami i prosto po seminarium :) i nie mówiąc mu nic :twisted: "zagrałem" teatr "...bo jeśli nie ksiądz to kto?..." i się udało po jakiejś godzinie - ksiądz po wymienieniu 3 grzechów typu: "zabiłeś? zgwałciłeś? cudzołożyłeś? kradłeś?" dał mi rozgrzeszenie - a "oni" się odwalili :twisted: Akcesoria wywaliłem tuż przed ślubem do śmietnika, odwrócony pentagram z nad głowy swego łoża po prostu zmyłem. A encyklopedię szatanizmu znalazła żona i też wywaliła :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 18 sie 2016, 07:59

czarnyMag pisze:Porównujesz mnie do jednego z Legionu? :)

ad1. ja swoje ciało fizyczne jakbym zrzucał z siebie wchodząc tam (nie przyglądałem się sobie), oni posiadali ciała jakby humanoidalne ale to nie byli ludzie - widziałem ich jako ciemne istoty np. nie mieli brew :) rogów też nie mieli :)
Wchodząc tam (nie z własnej woli) traciłem wolną wolę - czułem to i strach, ale tylko chwilę do momentu aż nie usłyszałem żem im równy a oni mi - tak być może traciłem wszystko co stanowi o człowieczeństwie - przyjmując jednocześnie kolektywny sposób myślenia (raczej przyjmowałem ich sposób egzystowania :) Oni byli identyczni fizycznie a ja się sobie nie przyglądałem gdyż obserwowałem ich jak zwierzę które mierzy i rozważa niebezpieczeństwo...i nagle przestaje się tak zachowywać gdyż poznaje... Człowiek odchodzi w niepamięć a powraca "zwierzę" (brutalna siła i świadomość równości).

uhm... wiem gdzie byłeś , wiesz dlaczego zwróciłam uwagę na Twoją wcześniejszą lakoniczną rzuconą wypowiedź w kilku słówkach?
bo znam to miejsce i tych , którzy z Tobą stali
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi