Pytanie do praktyków

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie do praktyków

Postautor: danut » 16 sie 2016, 17:35

Natasza pisze:bogowie i demony i wszyscy z jednego źródła

Może z jednego budulca jak skały, gleba i ciało ludzkie :D jednak o innej przeciwnej sobie świadomości i poglądach, a to one będą grupować ludzi, bo podobne szuka podobnego. Wiesz "Prędzej wielbłąd przejdzie przez ucho igielne, niż.. "
danut

Postautor: czarnyMag » 17 sie 2016, 12:39

Natasza pisze:bogowie i demony i wszyscy z jednego źródła

Po prostu nie pamiętasz - ale ta Twoja niepamięć będzie Ci policzona na plus - więc to chyba lepiej.
Wszystko co robisz ma znaczenie i nic tak naprawdę od Ciebie tu na Ziemi nie zależy! :)
Masz takich opiekunów którzy za Ciebie myślą i dopuszczają tylko te info które jako nauka przejdziesz na plus :)
Ty nie wierzysz w Boga bo masz taki a nie inny stopień rozwoju i teraz to co jest u Ciebie na poziomie wiary kiedyś stanie się jedyną prawdą. :) A do tej prawdy prowadzi setka dróg jak nie miliony!
Ja od dziecka poszukuję tej prawdy i długo czekałem (bo do usamodzielnienia się i pierwszego własnego lokum) czekałem (nie próżnując :) długo zbierałem info by w końcu jedyna rzecz dla której się wcieliłem stała się na "wyciągnięcie ręki". I się w końcu "to" stało za co Bogu dziękuję - wywołałem złego ducha by się przekonać na poziomie mego prywatnego doświadczenia żem właśnie przekonany wpełni że Bóg istnieje :lol:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 17 sie 2016, 12:45

pamiętasz swój cel ale przedzierają się między tym dawne zachowania
co do tych 6,7+on , są okrutni, i niech to nie schodzi z Twojej czujności
musi się Tobie udać
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: czarnyMag » 17 sie 2016, 12:51

Natasza pisze:pamiętasz swój cel ale przedzierają się między tym dawne zachowania
co do tych 6,7+on , są okrutni, i niech to nie schodzi z Twojej czujności
musi się Tobie udać

to się nazywa przyjęcie czegoś z dobrodziejstwem inwentarza - ja właśnie przyjąłem doświadczenie o które prosiłem swego Stwórcę z "dobrodziejstwem inwentarza" :) To znaczy po prawniczemu że bez balastu :twisted:
...a "balast" (podczepienia) pozostawiam memu Bogu i Jego miłosierdziu !
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 17 sie 2016, 12:58

danut pisze: :lol: Pewnie był, dla każdego istnieje przecież to w co sam świecie wierzy.

Nie zrozumiałaś mnie! Ja się pytałem Nataszy czy któryś był bo wzywałem od "pierwszego" poprzez nich do najmniejszego - to znaczy czy któryś był i który mi zabił zwierzę? A jestem akurat tak dociekliwy (choć spirytyści twierdzą że to mitologia bo spirytyści się mylą - po prostu :) oni się mylą :)
a ja nie! :) I Ty też się mylisz w wielu kwestiach (choć często masz też rację).
Na Ziemi nie ma nieomylnych! Wszyscy jesteśmy niżsi :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 17 sie 2016, 15:17

kto przyszedł : liczenie zacznijmy od ,, góry,,

,, on,, - kulminant nie jest ,, pierwszym,, ale pod nim
reszta jest pod drugim więc to będzie prosta rachuba
dołożyłeś nieźle Magu
gdy tylko dałam Ci zaproszenie przyszło ich aż tylu , konfrontacja była naprawdę niefajna i w sumie taka jak zawsze
ciekawią mnie te tablice , którymi machali mi przed oczami, mówią Tobie coś?
chciałam je odczytać, ale nie miałam szans w tym co się działo

co do tego , że większość nie wierzy w to o czym piszemy- przecież na tym polega cała ,, gra,, i żonglerka rzeczywistością zwłaszcza z rewiru , którego nie widać
dlatego możemy pisać do woli ja wiem to co Ty wiesz i kilka osób stąd też wie, a reszta uznaje nas za ... wariatów?
sama jak bym była na miejscu tych ludzi uznałabym to za wariactwo
ale nie chodzi nam o wiarę innych prawda?
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Natasza » 17 sie 2016, 17:18

czarnyMag pisze:
Po prostu nie pamiętasz - ale ta Twoja niepamięć będzie Ci policzona na plus - więc to chyba lepiej.

Masz takich opiekunów którzy za Ciebie myślą i dopuszczają tylko te info które jako nauka przejdziesz na plus :)

moja pamięć wróciła powiedzmy w 60% szybko się rozwinęła po zeszłorocznym fizycznym, bezpośrednim kontakcie, wcześniej moje wspomnienia były na poziomie chodzenia we mgle

co do opiekunów dziesiątki razy Ich wymieniłam - jest 4 Strażników
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 17 sie 2016, 19:03

Nataszo- to opiekunowie, czy strażnicy? Bo to jest bardzo istotne. Strażnik pilnuje bram, nikogo nie wpuszcza, ani nie wypuszcza bez przepustki wydanej przez jego pana, wypełnia i realizuje nadane mu polecenia. Jeśli mieliby pilnować Ciebie, to tak jakbyś była uwięziona przez coś /kogoś, jakbyś była niewolnicą pod strażą, która nie pozwala Ci na swobodę obywatelską, ani na wyrażanie siebie. W ujęciu modelu naszego świata wyłonionego z innych rzeczywistości wynika z tego, że ci strażnicy do tych innych rzeczywistości bronią Ci dostępu, a przecież to przez nie wszystko się stało co się stało. I w nich znajduje się Twoje osobiste źródło, Twoje wyższe Ja. Opiekunowie nie są strażnikami, opiekunowie szanują naszą wolną wolę, a jeśli nam pomagają to zawsze z jej poszanowaniem i przez swoje życzliwe, dobre podpowiedzi, nie kierują nami jak marionetkami pozbawionymi woli i wiedzy.
danut

Postautor: Natasza » 17 sie 2016, 19:15

Danusiu - dziękuję za Twoją refleksję

nie podlegam nikomu, wiem kim ONI są i mają być zawsze
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 17 sie 2016, 19:23

Od umiejętności poprawnego rozpoznawania zależy to, czy ktoś chce się wyzwolić, czy zatracić siebie.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi