JESTEM MEDIUM - dyskusja, uwagi

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: JESTEM MEDIUM - dyskusja, uwagi

Postautor: danut » 26 lip 2016, 20:36

Nikita pisze:Danut ja pisze o Umysle a nie o mozgu...i owszem na stan naszego umyslu Maja wplyw to co jemy i to co ogladamy i to co myslimy i robimy itd...

Przeczytaj spokojnie coś tu napisała, bo jest nielogiczne.

Davidius ta moda na bycie medium na forach, na których już wiele lat przebywam jest wręcz przerażająca. Tu już nawet nie chodzi o zdogmatyzowane społeczeństwo, a o zabawy w magię wyznawców najbardziej obrzydliwego i zboczonego seksualnie okultysty Aleistera Crowleya, którzy nagle w cudowny sposób przekształcają się w internecie w media, albo nauczycie-li/(-ki) duchowe.. Ja wiem, że młodzi ludzie pragną robić co chcą, szukają sposobu zerwania starych więzi, w celu uzyskania wolności duchowej i w wyszukany sposób przyzwolenia dla upustu swoim żądzom, ale litości z rozumu również nie można rezygnować.
danut

Postautor: Krzysztoff » 26 lip 2016, 22:09

danut pisze:
Nikita pisze:Danut ja pisze o Umysle a nie o mozgu...i owszem na stan naszego umyslu Maja wplyw to co jemy i to co ogladamy i to co myslimy i robimy itd...

Przeczytaj spokojnie coś tu napisała, bo jest nielogiczne.

Davidius ta moda na bycie medium na forach, na których już wiele lat przebywam jest wręcz przerażająca. Tu już nawet nie chodzi o zdogmatyzowane społeczeństwo, a o zabawy w magię wyznawców najbardziej obrzydliwego i zboczonego seksualnie okultysty Aleistera Crowleya, którzy nagle w cudowny sposób przekształcają się w internecie w media, albo nauczycie-li/(-ki) duchowe.. Ja wiem, że młodzi ludzie pragną robić co chcą, szukają sposobu zerwania starych więzi, w celu uzyskania wolności duchowej i w wyszukany sposób przyzwolenia dla upustu swoim żądzom, ale litości z rozumu również nie można rezygnować.

Danut, może spróbuj artykułować swoje poglądy bez prób dyskredytowania innych. Będzie łatwiej się dogadać i zgodzić
Z tego co mi wiadomo to wyznawcy Crowleya nie używają terminu medium i łączenie ich z mediumizmem to jak katolickie łączenie spirytyzmu z satanizmem - czyli totalnie od czapy.

Co do bycia nauczycielem duchowym - to myślę że jest tak wielu ludzi podających swoje teorie (nie mylić z faktami), swoje nauki, że akurat o tak zwany "rząd dusz" walczą chyba wszyscy począwszy od ezoteryków skończywszy na .. nie wiem kim. (nieważne) . Więc wszyscy którzy uważają że posiedli wiedzę OBIEKTYWNĄ o tym jak jest - należą moim zdaniem do tej grupy walczących o uznanie "mojej prawdy". To jest przykre - bo po prostu nie można się dogadać
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 26 lip 2016, 23:07

Krzysztof myślałam, że nie będę musiała artykułować swojej wypowiedzi, bo wszystko jest w niej jasne. Nikogo nie dyskredytuje, ale rzucam faktami. Crowley nie tylko był pogubionym, ale był wręcz obrzydliwym człowiekiem, wydalanym z dwóch krajów, organizował spotkania satanistyczne, był w nich najwyższym" kapłanem", gdzie nakazywał kobietom spółkować z kozłami, piszę to na podstawie filmu dokumentalnego o nim, zresztą mówią o tym i sceny z jego książek. Znam wiele ludzi piszących na forach o podobnej tematyce, często są to ci sami i wiem którzy z nich powołują się na Crowleya a jednoczenie na swoją wyższą duchowość i mediumizm. To komiczne i "od czapy" połączenie, ale wczytałbyś się uważniej w niektóre posty.

A wypowiedź Nikity może sam to przemyśl, czy jest logiczna. Pisze o umyśle, ale nie o mózgu, który jest przecież głównym narzędziem dla umysłu. A nadto to on mózg swoją prace opiera na procesach biochemicznych. To to co jemy nie ma wpływu na mózg, na jego pracę, ale na umysł?? Za pomocą czego myślimy, co utrzymuje nasz organizm w przytomnym wykonywaniu czynności, nie potrzebujemy mózgu? A wcześniej była dyskusja jakie ma znaczenie odżywianie na nasze dusze, życie po śmierci, napisałam ze nasza nad świadomość wielkie Ja kieruje tym wszystkim, a nie dodawane nam paliwo do ciała. Mało tego w następnym poście pisze, ze to ja nic nie rozumiem i nie warto ze mną rozmawiać, a krzykacz Mirek od razu wtóruje i klaszcze - to jest komiczne.
danut

Postautor: Natasza » 27 lip 2016, 08:39

podsumowanie:

temat" JESTEM MEDIUM- dyskusja, uwagi''

czym ludzie różnią się od mrówek?
są lepsi? bo wyżsi i więcej widzą?

mrówki jako kolonia trzymają się razem i idą jedną ścieżką
mijają się po drodze ale potrafią ustępować - obserwacja ich życia pozwala wyciągnąć wnioski

dlaczego ludzie tkwią mimo postępu technologicznego w takim zaciemnieniu umysłowym? bóg - skrywa przed nimi twarz, a wymiary trzymają mocno zatrzaśnięte drzwi

żywi filozofowie rozwijają swoją wyobraźnie i kreację tworząc miliony heh najdziwniejszych teorii- i wciąż i niezmienne są to teorie
ludzie- ślepcy z zasłonkami na oczach

prawda jest na wyciągnięcie ręki ale nie łapy egoisty, zaślepionego umysłu, zamkniętego na inne myślenie
otwarcie umysłu, dopuszczenie choćby teorii i próba wspólnego zebrania elementów dała by większe widzenie
ludzkość tkwi nawet nie na pierwszym szczeblu wiedzy , na razie stoi i patrzy i nawet nie wie jak wejść na pierwszy stopień

JESTEM MEDIUM- DYSKUSJA- co to za dyskusja to bicie piany i wielkie g na końcu
nic z niej nie wynikło a zaciemniło obraz jeszcze bardziej

prędzej znalazłabym tu wspólne zdanie z najtwardzialszym czarnym charakterem - największym satanistą niż z pseudo uduchowioną osobą
PSEUDO PSEUDO PSEUDO
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: soldado » 27 lip 2016, 10:22

Natasza pisze:podsumowanie:

temat" JESTEM MEDIUM- dyskusja, uwagi''

czym ludzie różnią się od mrówek?
są lepsi? bo wyżsi i więcej widzą?

mrówki jako kolonia trzymają się razem i idą jedną ścieżką
mijają się po drodze ale potrafią ustępować - obserwacja ich życia pozwala wyciągnąć wnioski

dlaczego ludzie tkwią mimo postępu technologicznego w takim zaciemnieniu umysłowym? bóg - skrywa przed nimi twarz, a wymiary trzymają mocno zatrzaśnięte drzwi

żywi filozofowie rozwijają swoją wyobraźnie i kreację tworząc miliony heh najdziwniejszych teorii- i wciąż i niezmienne są to teorie
ludzie- ślepcy z zasłonkami na oczach

prawda jest na wyciągnięcie ręki ale nie łapy egoisty, zaślepionego umysłu, zamkniętego na inne myślenie
otwarcie umysłu, dopuszczenie choćby teorii i próba wspólnego zebrania elementów dała by większe widzenie
ludzkość tkwi nawet nie na pierwszym szczeblu wiedzy , na razie stoi i patrzy i nawet nie wie jak wejść na pierwszy stopień

JESTEM MEDIUM- DYSKUSJA- co to za dyskusja to bicie piany i wielkie g na końcu
nic z niej nie wynikło a zaciemniło obraz jeszcze bardziej

prędzej znalazłabym tu wspólne zdanie z najtwardzialszym czarnym charakterem - największym satanistą niż z pseudo uduchowioną osobą
PSEUDO PSEUDO PSEUDO

Zgadzam się z tym co napisałaś w 100%. :)
[MODERACJA: bardzo proszę zacznijcie się szanować nawzajem, to na prawdę nie jest takie trudne, jak się wydaje]

Wracając do tematu medium.

Lisa Williams, nie wiem czy o niej słyszałaś ?
To bardzo silne medium.
Nie wiem, czy widziałaś te krótkie 2 filmiki ? :)

https://www.youtube.com/watch?v=2v_N2no ... 7CA3B6C7EC

https://www.youtube.com/watch?v=IimWoTV ... EC&index=3

Praktycznie każde zdanie, które w tych filmikach powiedziała o sobie jest bardzo ciekawe, pod kątem tego daru :)
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 27 lip 2016, 11:25

Właśnie o to chodzi, by pisali ci co wiedzą, a nie ci którym się wydaje, że coś wiedzą, gdy naprawdę chcą tylko szpanować na takich, wykorzystując przy tym czarnoksięstwo, stosując zacofane rytuały magiczne i chlubiąc się średniowieczną wiedzą z książek takich magików.

Proszę bardzo przykład w linku http://forumparanormalne.pl/odprowadzenia-t553.html Czy to forumowe 'medium" :D ma cokolwiek wspólnego z Lissą Williams??
Czy można by je obie było jakkolwiek ze sobą porównać? Bo przecież tak pragniecie wrzucać wszystkich do jednego worka. Ja przed takimi mediami jak ta pani z linku ostrzegam innych.
danut

Postautor: Natasza » 27 lip 2016, 13:21

Na pewno soldado obejrzę . Zauważ jakie są przed nami przeszkody a to początek obrazu zobaczysz co będzie dalej i nie ma przypadków jak sam powiadasz one nie istnieją tak miało byc
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: soldado » 27 lip 2016, 14:30

kaplanka pisała na różnych forach i miałem również przyjemność wielokrotnie z Nią pisać.
To bardzo miła i sympatyczna osoba.
Uważam, że nieładnie jest obrabiać jej w ten sposób 4 litery.
Nadto jestem daleki od Jej oceniania.

Nataszo

Są nieraz olbrzymie przeszkody i to bardzo często w rodzinie, gronie najbliższych przyjaciół, kolegów, znajomych.
Dlatego skupiam się ostatnio na najbardziej potrzebujących.
Gdy coś komuś powiem, co ma zrobić z jakimś dużym problemem, a potem ta osoba spyta, skąd to wszystko wiedziałeś, bo się sprawdziło, wtedy dopiero mówię mu delikatnie, że coś od czasu do czasu odbieram.
Kiedyś chciałem o tym powiedzieć każdemu, teraz z perspektywy czasu widzę, że nie warto.
Bardzo dużo osób jednoznacznie takie jak ja osoby ocenia, a jakoś nie widzę potrzeby i nie mam ostatnio sił na przydługie debaty i udowadnianie czegokolwiek.
Dlatego TYLKO OSOBY NAJBARDZIEJ POTRZEBUJĄCE. :)
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 27 lip 2016, 15:06

[MODERACJA: szanujmy się nawzajem - ponownie]

Co chciałabym jeszcze powiedzieć w temacie mediumizmu. Tak każdy ma zdolność tworzenia się wizji, halucynacji, odzewu własnej duszy, tworów podświadomości, ale pomimo możliwości wywoływania rożnymi sposobami świadomych snów nie możemy tych snów na podobieństwo tych każdemu znanych dzielących się na kilkanaście grup ze względu na przyczynę ich powstania brać za autentyczne wiadomości z poza naszej rzeczywistości. Medium musi wiedzieć, które stamtąd pochodzą, musi mieć tę szerszą przepustowość dla tych unikalnych informacji. A stąd tyle zamieszania w sprawach medium, że niestety byle szajs byle wizję ludzie za taki kontakt uznają.
Ostatnio zmieniony 27 lip 2016, 15:59 przez danut, łącznie zmieniany 1 raz
danut

Postautor: Natasza » 27 lip 2016, 15:57

Dokładnie jest tak jak mówisz i robisz ,ograniczyłam pomoc wyłącznie dla najbliższych mi osób oraz dla tych , którym wiem , ze muszę pomoc . Napisałam o tzw testerach miałam ok 4 prób wykonania na mojej osobie rytuałów o jednej osobie już wspomniałam to mężczyzna , który nie do końca nim jest ... Pisałam dyplomatycznie, ze nie lubi on kobiet i próbował czegoś na mnie ale już wie czym to sie konczy
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm